Kemal Çuman'ın Ömrünün En Çetin Günü

Kemal Çuman

Öğretmen Hilmi Kanık tarafından kaleme alınan “Kemal Çuman’ın en Acı Günü” isimli yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

Toplum insanı olmak ya da Topluma Hizmet sevdası peşinde bir ömür boyunca koşmak son derece zor ve meşakkatli bir iştir Sevgili Çaykara Gündem Dostları..Ömrünüz toplumun peşinde koşmak ile geçer.Bu yüzden de çoğu zaman kendi ailenizi bile ihmal edersiniz. Çocuklarınıza gerektiği kadar zaman ayıramazsınız bu yüzden.Tek bir hedefiniz vardır.Topluma nasıl faydalı olabilirim.Toplum için daha güzelini nasıl yapabilirim.

Kemal Çuman...Ömrünü Çaykara’ya ve Çaykara insanına hizmet vermeye adamış bir gönül insanı…10 Seneden fazla bir süredir birlikte omuz omuza Çaykara insanına hizmet verme sevdası peşinde koşuyoruz.O benden çok daha önce başlamış. 30 Senedir koşuyor Kemal Cuman Çaykara’ya hizmet verme sevdası yolunda…

Ömrü haber peşinde koşmak ile geçti. Çaykara’da haber var.Özel aracına atlar.Trabzon’dan Çaykara’ya haber için koşar. Uzungöl’de etkinlik var. Kemal Çuman orda hazırdır.Kurt Dağında Şenlik var, Durnalı’da Şenlik var, Elmalı Mahallesi Şenliği var. Hepsinde fotoğraf karesi aynıdır. Kemal Çuman fotoğraf makinesi elinde oradan oraya koşmaktadır. Hiç bir çıkar gözetmeden. Hiç bir maddi menfaat beklemeden hizmet sevdası yolunda ömrü koşturmakla geçti Sevgili Kemal Çuman’ın.

Gecenin saat 00’00’ı.Trabzon’dan arar beni.Hilmi Hocam Haros’ta yangın var.Ben bakıyorum. Sen de bak.Birlikte haber yapalım.İkimiz de sarılırız telefonlara. Sonra ikimizin topladığı bilgi ve fotoğrafları harmanlayarak okuyucuya ulaştırmanın tatlı huzuru ile belki gece 02’de yatağa girer uyumaya çalışırız.

Özel günleri yoktur Topluma hizmet veren insanların. Seneler öncesiydi. O gün bizler Sevgili Kemal Çuman’ın kızının düğün töreni için Trabzon’daydık. Aynı gün bir açılış da var Trabzon’da. Program başlayacak. Baktım Kemal Bey orada. Sitem ettim.

-Kemal Bey dedim. Bu gün kızının en mutlu günü.Senin kızının yanında olman lazım. Burada ne işin var.

Omuzumu sıvazladı.

-O işi yapacak adam var Hocam dedi.Burası daha önemli.

Düşünebiliyor musunuz? Toplum için haber peşinde koşmak kendi çocuğununun düğününden daha önemli..Toplum insanı olmak böyle bir şey işte..

2016 Yılı Ekim ayı.Çaykara Öğretmenevinde çalışıyorum. Neşe içinde odama girdi Kemal Bey.

-Hilmi Hocam artık gazetemizi basılı halde çıkaracağız.Haftada bir gazetemizi okurlarımız ile buluşturuyoruz.

15 Hafta boyunca gazetemizi okuyucularımız ile buluşturduk. Kemal Bey binbir ekonomik zorluk ile çoğu gazetenin ücretini kendi kredi kartından ödeyerek gazetemizi 15 sayı yaşatabilmişti.Sonrasında maddi destek bulamadığımız için yeniden internet ortamında okuyucularımız ile buluşarak yayın hayatımıza devam ettik.

Bu dönemde çokça sağlık sorunları da yaşadı Kemal Bey. Hastanede tedavi gördüğü dönemde geçmiş olsun diye aradığımızda bana kendi sağlık durumundan önce ilk cümlesi şu oldu.

-Hilmi Hoca..Gazeteyi ihmal etme..

Hastane kapısında bile toplumu düşünen bir gönül insanı Sevgili Kemal Cuman..

Babası daha 1 yaşında iken ölmüş,annesini ise genç yaşta kaybetmiş Sevgili Kemal Çuman. Çaykara’dan çok uzaklarda…Kırıkkale’de ablası Elife ile yaşama tutunmuş. Ablası onun hem annesi hem de en yakın can yoldaşı olmuş ömrü boyunca.

Sonra sevdalı olduğu topraklara geldi.Trabzon’a yerleşti ve Çaykara İlçesine olan sevdasını senelerce habercilik peşinde koşarak  dile getirmeye çalıştı.

Ve takvimler 2 Aralık 2021 tarihini gösterirken:

Kırıkkale’den Kemal Çuman’ın dünyasını yıkan haber geldi.

Hayatta tutunduğu en önemli dallardan bir tanesi biricik ablası Elife Çuman tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Bu gün..Kırıkkale’de…Hayattaki en büyük dayanağını,onu yaşama bağlayan en değerli varlıklarından bir tanesini,anne yarısını,biricik ablasını son yolculuğuna uğurlayacak Sevgili Kemal Çuman.

Merhume Elife Çuman Kardeşimize Allah’tan rahmet, Çaykara İlçesini Yerel ve Ulusal Basın dünyasında büyük bir başarı ile temsil eden Gazetemiz imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Sayın Kemal Çuman’a baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.



Anahtar Kelimeler: Kemal Çuman' Ömrünün Çetin

İlginizi Çekebilir