Kentsel Dönüşün 1.Etap Çalışmaları Devam Ediyor

Kentsel Dönüşün 1.Etap Çalışmaları Devam Ediyor

Çaykara Kentsel Dönüşüm Kapsamında 1.Etap çalışmalarında uzlaşmaya varılan hak sahiplerine paraları haftaya ödenecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Çaykara Belediyesi tarafından sürdürülen 1.Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında uzlaşma sağlanan hak sahiplerine ilk ödeme önümüzdeki hafta başlanacak. 

Çaykara Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği 6 hektar üzerine kurulan Çaykara´da Kentsel Dönüşüm için çalışmalar devam ediyor. Üç etap olarak düşünülen kentsel dönüşümün 1 etabı için bir süre önce başlatılan çalışmalar devam ediyor. 

1.Etap için mevcut otogar, kaymakamlık binasının devamında Merkez Cami arasında konut sahibi olanlarla tespit değerlendirme sonucunda anlaşılan hak sahiplilerine ücretleri önümüzdeki hafta ödenmeye başlanacak. 

Yeni bir Çaykara hedefiyle çalıştığını vurgulayan Başkan Tok, ?İlçemizin tamamını kentsel dönüşüme aldık. 1. etap olarak ilçe merkezinden başlayacağız. Kaymakamlık lojmanının altındaki alana 2+1 ?lik konutlar yaparak kentsel dönüşüm yapacağımız alandaki vatandaşlarımızı geçici olarak bu alana taşıyacağız. Proje kapsamında, ilk etapta 160 konut, 50 dükkân, otel, açık ve kapalı katlı otopark, kapalı pazar yeri, 400 kişilik düğün salonu, konferans salonu yapılacak. Yöresel mimariye uygun yeni bir ilçeyi hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor,? dedi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir