Kırkbeş Yıllık Hizmete Böyle Veda Etti!

Kırkbeş Yıllık Hizmete Böyle Veda Etti!

Trabzon,Giresun,Bilecik ve Samsun Kültür eski İl Müdürü Çaykaralı hemşerimiz Rasim Efendioğlu emekli oldu

 

Trabzon, Giresun,Bilecik ve Samsun kültür eski Müdürü Çaykaralı Hemşerimiz Rasim Efendioğlu emekliye ayrıldı. Efendioğlu´na Kültür müdürü İsmail Kansız ve arkadaşları veda yemeği verdi. Efendioğlu, yıllarca görev yaptığı Trabzon İl Müdürlüğü binasından ayrılırken hüzünlü anlar yaşandı. Tek tek mesai arkadaşları ile helallık isteyerek görüşen efendioğluna tün personel kapıda uğurlayarak ayrılışını fotoğraf karasine alarak ölümsüzleştirdiler.

RASİM EFENDİOĞLU´NUN ÖZ GEÇMİŞİ

1951 Yılında Trabzon Çaykara İlçesinde doğdu..İlk ve ortaöğrenimini Çaykarada,Erkek ilköğretmen okulunu yatılı olarak Trabzon´da tamamlayarak 1970 Temmuzda İlkokul öğretmeni olarak kamu hizmetine atandı.1979 da Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünü bitirdi. Türk Dili ve Edebiyatı Lisans tamamlamayı Anadolu üniversitesinde tamamladı.Uzun bir süre ilkokul öğretmenliği yaptı.1988 de Ortaöğretime geçti, Of Taşhan Lisesinde.Daha sonra Sürmene Ticaret lisesinde görevini sürdürürken Trabzon İl Kültür Müdürlüğüne atandı,1996 yılında Giresun İl Kültür Müdürlüğüne atandı,Giresun´da dört yıl bu görevi yaptıktan sonra Bilecik İl Kültür Müdürlüğüne ,oradan Samsun İl Kültür Müdürlüğüne ve daha sonra Kültür ve turizm Müdürlüğüne atandı.Bu görevde iken istem dışı uzman olarak atanınca ayni görevle Trabzon Kültür Turizm Müdürlüğü emrine atandı. Bu görevde iken kamuda 46 .yılını çalışırken 11 Şubat 2016 tarihinde emekli oluyor. Kamu hizmetinde bu uzun yolu kat eden Efendioğlu yaptığı her görevi severek ve başarı ile sürdürdü.Öğrencilik yıllarından başlayarak kamudaki hizmeti süresince okumayı yazmayı zevkli bir uğraş olarak benimsedi. Bir çok dergi ve gazetede amatörce yazdı.Kültür,sanat ve eğitimle ilgili konferanslar verdi.Yazılarından oluşan bir derlemeyi yayınlamak üzere hazırlanmaktadır.Emeklilik süresince yine yazma ve okuma uğraşını sürdüreceğini belirtiyorlar./resimler/2016-2/11/1308230029731.jpgSon dokuz yılı Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde geçirdi.Fırsat verildikçe müdürlükçe uygun görülen görevleri yerine getirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce çalışmaları dikkate alınarak çalışmalarının anısına kendisini bir plaket sunuldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Akçaabat Yıldızlı Toki konutları mahallindeki turistik tesiste İl Kültür Müdürü ve çalışma arkadaşlarının katılımı ile verilen veda yemeğinde plaket İl müdürünce takdim edildi. 46 yıl süresince hiçbir olumsuzlukla lekelenmeyen bu uzun süreyi tamamlamaktan Efendioğlu´nun mutluluk duyduğunu ve emeklilik süresince kamuya yararlı olabilecek çalışmalarını sürdürmeyi dilediğini söyledi.Yıldızlı Akpınar tesislerinde verilen veda yemeğini Kültür il müdürü İsmail Kansız organize etti.Efendioğlu Taka Gazetesi´nde uzun yıllar yazı yazmıştır. 

Çaykara Gündem Gazetesi



Murat Zorluoğlu
11.02.2016 18:12:35
Memleketimize sayısız evlat yetiştiren İlkokul Öğretmenim Rasim Efendioğlu´na verdiği hizmetler için müteşekkirim. Öğretmenime sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir emeklilik dönemi diliyor, ellerinden öpüyorum. Murat ZORLUOĞLU Elazığ Valisi

Ziyaettin Kaygusuz
11.02.2016 23:08:22
Emeklilik hayatınızda tüm güzellikler sizinle olsun! Saygıdeğer Öğretmenim, Sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve en değerli kişileri olarak kabul edilir, saygı görür ve görmeliler de... Her şeyin en güzeline layıksınız. Bu vesileyle ilkokul öğretmenim olan ve bizlere hayata adım atmamızda en değerli ve temel bilgileri veren, okuma sevgisini aşılayan ve bizleri yönlendiren çok değerli öğretmenime tekrar en derin saygılarımı sunarken, bundan sonraki hayatınızda ailenizle birlikte sizlere sonsuz huzur, mutluluk ve sağlık diliyorum. İyi ki varsınız öğretmenim.

İlginizi Çekebilir