Kırklar Dağı Zirvesine Türk bayrağını diktiler!

Kırklar Dağı Zirvesine Türk bayrağını diktiler!

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin kulübü derneğinin bu yıl gerçekleştirdiği 1.Geleneksel Kırklar Dağı Kamp Şenliği TDF´ye üye Kulüplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin kulübü ile Uzungöl Off-Road Kamp ve Karavan Derneği öncülüğünde düzenlenen ,? 1.Geleneksel Kırklar Dağı Kamp Şenliği? ,Türkiye´nin değişik illerinden gelen Türkiye Dağcılık Federasyonu üyesi, Rize Dokadak kulübü, Rize Verçenik Kulübü, Samsun Doğa sporları kulübü, Van doğa sporları Kulübü, Diyarbakırdoğa sporları kulübü, Ürgüp doğa sporları kulübü, Eskişehir Doğasporları kulübü, Tedak doğa sporları kulübü ile Uzungöl Off-Road kamp ve Karavan Kulübü derneği üyesi 45 sporcuyla gerçekleştirildi.

14-16 Ağustos tarihleri arasında Uzungöl´de başlayan etkinliklerin ardından Kırklar Dağı tırmanışıyla devam eden  1.Geleneksel Kırklar Dağı Kamp Şenliğinde  birçok illerden gelen  Dağcı Kulüp sporcularının yoğun katılımıyla gerçekleşti. 

Etkinliğin ilk günü olan 14 Ağustos 2015 Cuma günü Uzungöl Kamp alanında toplanan dağcılar gece 4 kilometrelik yürüyüşle Uzungöl´ün yüksek tepelerine çıkarak kamp ateşi yaktılar. Ardından ellerinde aldıkları meşalelerle Uzungöl´de kurdukları kamp alanına dönen dağcılar geceyi burada geçirdi.

Şenliğin ikinci gününde Uzungöl´de, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Hanefi ve Cumhuriyet Savcısının katılımıyla sabah kahvaltısı yapan dağcılara, Kaymakam Gül ve Başkan Tok tarafından Kırklar Dağı zirve tırmanışı katılım belgeleri taktım edildi. Şenliğin Uzungöl bölümünü tamamlayan dağcılar sırt çantalarını alarak tarihi köprüye kadar Uzungöl´ün harika doğasıyla bütünleşerek bir süre yürüdüler. Ardından araçlara binen doğaseverler 2200 metrede bulunan Çarmaluk Mevkii´in tekrar kamp Çadırlarını kurarak geceyi burada çeşitli etkinliklerle geçirdiler.

Şenliğin son günü olan pazar günü sabahın ilk ışıklarıyla Kırklardağı ( karakaya ) dağına doğru tırmanmaya başlayan dağcılar, yaklaşık 4 saatlik bir tırmanışın ardından yüksekliği 3180 metre olan Kırklar dağına zirvesine ulaştılar. Burada Türk Bayrağını asarak zirve defterine dilek ve temennilerini yazan sporcular, zirvenin harika doğa manzarasıyla bir süre baş başa kaldılar. 

1.Geleneksel Kırklar Dağı Kamp Şenliği dağcıların zirveden iniş yürüyüşüyle sona erdi. 

Bu yıl ilki düzenlenen geleneksel Kırklar Dağı Kamp Şenliğini başarıyla tamamladıklarını söyleyen Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin kulübü Başkanı Aydın Mutlu,? Etkinliğimize değişik illerden gelen Türkiye Dağcılık Federasyonu üyesi kulüplerle toplam 35 sporcu ile şenliğimiz başarılı ve sorunsuz bitti. Şenliğimize katılan kulüp üyeleri, önümüzdeki yıllarda bu şenliğe katılımın çok daha fazla olacağına inandıklarını ifade ettiler.3 gün süren şenliğimizde buradan çok güzel anılarla ayrılıyoruz. Türkiye dağcılık federasyon başkanı, beni arayarak, etkinliğe katılan kulüp üyelerine organizasyonun başarılı bir şekilde tamamladığımız için bize teşekkürlerini iletti. Kendileri önümüzdeki etkinliğimize katılacağını ifade etti. 1´ncisini tamamladığımız geleneksel Kırklar Dağı Kamp Şenliğine Türkiye´nin çeşitli yerlerinden katılarak bizleri onurlandıran Kulüplere, başkan ve üye sporcularına teşekkürlerimi iletiyorum,?dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir