Kırşehir'den Trabzon'a Gönül Köprüsü

Kırşehir

Genç Öğretmenler Fatma Ata ile Emre Aygün Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile evlendiler.

İlçemiz Uzungöl Mahallesinden Emre Aygün ile Kırşehir’den Fatma Ata Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile bir ömür boyu birlikteliğe EVET dediler.

Yaklaşık 40 sene boyunca Bayburt İlinde öğretmen olarak görev yapan ve de hem öğretmen olarak topluma katmış olduğu olumlu ve güzel eserler ve yetiştirmiş olduğu öğrencileri ile,hem de halk ile kurmuş olduğu mükemmel iletişimi ile örnek bir öğretmen,mükemmel bir toplum insanı olarak Bayburt’ta örnek gösterilen,Karadeniz ve Çaykara insanını Bayburt’ta en mükemmel bir şekilde temsil eden,1989 Yılında Bayburt İlinde yılın öğretmeni seçilerek örnek öğretmen olarak 24 Kasım tarihinde Ankara’ya gönderilen ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın elinden teşekkür plaketi alan  Emekli Öğretmen Mustafa Aygün ile Sabahat Aygün’ün Uzungöl’de öğretmen olarak görev yapan oğulları  Emre Aygün ile Kırşehir’den Gülderen & İlyas Ata çiftinin Dünyalar Güzeli kızları Çaykara Merkeze Zeki Bilge İlkokulu Sınıf Öğretmeni Fatma Ata 24 Eylül 2022 Cumartesi günü Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile hayatlarını birleştirdiler.

Genççiftlerin Düğün Törenlerine KKTC Milletvekillerinden Ahmet Zengin,Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi Seyfullah Kaya,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Şekersu Mahallesi Muhtarı Mehmet Aygün,Uzungöl Muhtarlarından Mustafa Tahan,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz ile Uzungöl Bayburt, Kırşehir ve çevre il ve ilçelerden gelen yüzlerce davetli katıldı.

Kırşehir,Uzungöl, Trabzon, Bayburt ile çevre il ve ilçelerden yüzlerce davetlinin katıldığı genç çiftlerin düğün törenlerinde tabiri caiz ise insan seli yaşandı.Özellikle Kırşehir ve Bayburt’tan düğün törenine yoğun bir katılımın olduğu gözlerden kaçmazken Bayburt Öğretmenleri Mustafa Aygün’e vefa borcunu fazlası ile ödedi.Gelin ve Damadın okul ve iş arkadaşlarının da düğün törenine göstermiş oldukları yoğun katılım gözlerden kaçmadı.

Damadın babası Emekli Öğretmen Mustafa Aygün ile Gelinin babası İlyas Ata Düğün Töreni öncesinde misafirlerini kapıda karşılarken,düğün töreni boyunca tüm masaları tek tek dolaşarak misafirleri ile sohbet ettiler ve mutluluklarını paylaştıkları için teşekkür ettiler.Düğün Töreni sonrasında ise misafirlerini kapıda uğurlayarak geceyi tamamlamış oldular.

MİLLETVEKİLİ ZEYBEK’TEN TEBRİK

Genç çiftlerin Düğün Törenlerinde İstanbul Milletvekİli Gökhan Zeybek tarafından gönderilen tebrik telgrafı sahnede okundu. Milletvekilinin bu örnek davranışı davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

HACIMÜFTÜOĞLU’NDAN TATLI BİR SÜRPRİZ

HAT Sanatı Sanatçısı Yaz Sezonu boyunca Uzungöl’de yerli ve yabancı onbinlerce misafiri HAT sanatı ile buluşturan Öğretmen Semih Hacımüftüoğlu tarafından gelin ve damat için hazırlanan HAT Sanatı yazısı davetlilerden çok büyük bir ilgi gördü.

ÖĞRETMENLERDEN YOĞUN KATILIM

Genç Çiftlerin Düğün törenlerinde gelin ve Damadın İlkokul,ortaokul,lise ve Üniversite öğretmenlerinin Düğün Törenine göstermiş oldukları yoğuın katılım gözlerden kaçmadı.

Genç çiftlerin giriş Dansı ile başlayan genç çiftlerin düğün törenlerinde Sanatçılar Hüsrev Baysal ile Serhat Çakmak hem düğün öncesinde hem giriş dansı esnasında hem de düğün töreni boyunca çaldıkları birbirinden güzel oyun havaları ile davetlilerin gönüllerince eğlenmelerini sağladılar.

Uzungöl düğünlerinin baş tacı Sanatçı Erol Akyüz ile İsa Olgun genç çiftlerin düğün törenlerinde sahne aldılar.Sanatçıların okudukları ve söyledikleri birbirinden güzel şarkılar ve oyun havaları eşliğinde düğün törenine katılan davetliler gönüllerince eğlenmenin mutluluğunu yaşadılar.

UZUNGÖL HORONA DOYDU

Düğün Törenine katılan misafirler birbirinden güzel oyun havaları eşliğinde saatlerce ve gönüllerince horon oynayarak muhteşem bir akşam yaşadılar.

KIRŞEHİR’DEN OYUN HAVALARI RESİTALİ

Kırşehir’den Düğün Törenine katılan misafirler birbirinden güzel oyun havaları eşliğinde gönüllerince oyun oynayarak mükemmel bir Uzungöl akşamı yaşamanın güzelliğini yaşadılar.

BİR TARAFTA KAVAL KEMENÇE,DİĞER TARAFTA DAVUL ZURNA

Genç Çiftlerin Düğün törenlerinde Karadeniz Kültürü ile İç Anadolu Kültürü bir arada yaşandı.Bir yandan kaval ve kemençe eşliğinde oynanan oyun havalarına Kırşehir’den gelen misafirler de eşlik ederken,diğer yandan davul zurna eşliğinde oynanan oyun havalarına da Bayburt,Uzungöl ve Kırşehir hep birlikte eşlik ederek müziğin evrenselliği ve bir aile olmanın güzelliği hep birlikte yaşandı.

SAĞDIÇLAR VE ANALARINDAN YOĞUN KATILIM

Genç çiftlerin düğün törenlerinde çok güzel bir farklılık da yaşandı.Damadın Sağdıçları olan yaklaşık 15 yakın arkadaşı Düğün Törenine anneleri ile birlikte katılarak düğün törenine farklı bir renk ve güzellik katmış oldular.Sağdıçlar ve anneleri düğün töreni boyunca gönüllerince oynayarak muhteşem bir akşam yaşadılar.

ANNEANNE’DEN DUYGULANDIRAN ATATÜRK ŞİİRİ

Genç çiftlerin Düğün Törenlerinin en güzel,en özel anlarından bir tanesi Gelin Fatma Ata’nın anneannesinden geldi.Kırşehir’den gelen 85 yaşındaki anneanne sahnede okuduğu Atatürk şiiri ile gönülleri fethetti.Cumhuriyetin Kuruluş yıllarının sahnede canlandırıldığı muhteşem şiir Anneanne tarafından çok büyük bir coşku ile okundu.Ve salonda alkış yağmuru eşliğinde dinlendi.Öte yandan tamamı öğretmen olan Gelinin ailesinin kültür ve eğitim seviyesinin yüksekliği genç çiftlerin düğün törenlerinde gözlerden kaçmadı.

Yaş pasta ve Takı Töreni ile devam eden genç çiftlerin düğün törenlerinde özellikle Takı Töreni esnasında düğün törenine katılan misafirler çok uzun kuyruklar oluşturarak hem gelin ve damadı tebrik ettiler hem de mutluluklarını paylaştılar.

GENÇLER OYNAMAYA DOYAMADILAR

Kırşehir,Bayburt ve Uzungöl’den düğün törenine katılan yüzlerce genç gece boyunca eğlenceye doymadılar ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenerek muhteşem bir akşam yaşadılar.

Genç çiftlerin düğün törenleri gecenin ilerleyen saatlerinde çekilen aile fotoğrafları ile sona erdi.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak evlililik kararı alarak ömürlerinin en anlamlı,en güzel ve de en özel kararlarını veren Emre & Fatma Aygün çiftini bu anlamlı ve güzel kararlarından dolayı tebrik ediyor,genç çiftlerimize sağlık,mutluluk ve de başarı dolu uzun bir yaşam diliyoruz.



Anahtar Kelimeler: Kırşehir' Trabzon' Gönül Köprüsü

İlginizi Çekebilir