Kitap Fuarında Muhteşem Final

Kitap Fuarında Muhteşem Final

Çaykara Zeki Bilge İlkokulu-Ortaokulu 1.Kitap Fuarı Muhteşem Bir Final İle Sona Erdi

Çaykara Belediyesi, İstanbul´da Faaliyet gösteren Çaykara ve Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma derneği, Çaykara-Dernekpazarı Eğitim Vakfının Katkılarıyla Çaykara Zeki Bilge ilk ve Ortaokulu´nun organize ettiği Kitap Fuarında Muhteşem Finalle son buldu. Kitap Fuarının son günü olan 1 Nisan Cuma Günü Liseler Kitap Fuarın a katıldılar.

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi,Çaykara Anadolu Lisesi, Çaykara Şehit Ahmet ÇAMUR Anadolu Lisesi ve Ataköy Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Fuar Alanına alındı.Yaklaşık 1200 Öğrencinin Fuar alanına alındığı etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.Gönüllerince eğlenme ve de birbirleri ile kaynaşma fırsatı elde eden lise öğrencileri aynı zamanda gönüllerince kitap alışverişi yaparak muhteşem bir gün yaşamış oldular.

Bilindiği Gibi Kitap Fuarı 5 ngün boyunca devam etmişti.28 Mart Pazartesi Günü Oyun Stantlarının Okul Bahçesine Kurulum çalışması yapılmış ayrıca ev sahibi Okullara hem oyun stantı hem de kitap fuarı gezdirilmişti.

29 Mart Salı Günü Fuarın Resmi açılışı gerçekleştirilmişti. Çaykara Kaymakamımız Sayın Mustafa GÜL, Belediye Başkanımız Sayın Hanefi TOK, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet ÇAMURALİ, Şube Müdürümüz, Okul Müdürleri, Daire Amirleri Öğretmenler ve velilerin katılımı ile muhteşem bir açılış gerçekleştirilmişti.

30 Mart Çarşamba Günü Zeki Bilge İlkokulu ve Ortaokulunun  misafirleri Uzungöl İlkokulu-Ortaokulu, Taşkıran M.Vehbi FETTAHOĞLU İlkokulu, Taşkıran Mustafa ÖZER Ortaokulu ve De Taşkıran İmam Hatip Ortaokulundan yaklaşık 350 Öğrenci hem oyun oynayarak eğlenmiş hem de kitap alışverişi yapmıştı.

31 Mart Perşembe Günü konuklar bu defa Solaklı Vadisinin diğer tarafındandı. Köknar ve Karaçam İlkokulu ve Ortaokulundan yaklaşık 300 öğrenci Kitabın sihirli dünyasını keşfedebilmek için Çaykara´nın yolunu tutmuştu.

Bu muhteşem etkinlikler zinciri 01 Nisan Cuma Akşamı okulun bahçesinde düzenlenen Muhteşem bir Dilek Feneri etkinliği ile son bulmuş oldu. Öğrenciler okulun bahçesinde hem eğlendiler hem de gönüllerince dilek feneri uçurmuş oldular.

Etkinlik ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız İlçe milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ etkinlikten duyduğu memnuniyeti ifade ederek,? kitap okumayı sıkıcı bir halden çıkararak öğrencilerin keyif alacağı bir hale getirmeye çalıştıklarını ifade etti. Bu amaçla oyun stantları ile kitabı bir araya getirdikleri bu şekilde kitap okumayı oyunlaştırarak keyifli bir hale getirdiklerini ifade eden Ahmet ÇAMURALİ kitap ve oyun etkinliğine bundan sonra da devam ederek öğürenciler için kitap okumayı keyif alınan bir etkinlik haline getireceklerini ifade etti.

Çamurali, Kitap fuarının açılmasında büyük emekleri olan, Çaykara Belediyesi, İstanbul´da Faaliyet gösteren Çaykara ve Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma derneği, Çaykara-Dernekpazarı Eğitim Vakfı ile Zeki Bilge Orta ve İlkokul yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum,?dedi.

Konu ile ilgili fikirlerini aldığımız Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK ise Çaykara Belediyesi olarak her zaman Eğitimin ve de öğretmenlerin yanında olduklarını ifade etti. Öğrencilerin severek ve de isteyerek kitap okuması için her türlü desteği verdiklerini ve bundan sonra da vermeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Hanefi TOK Öğrencilerimiz keyif alarak öğrenecekleri her türlü Eğitim etkinliğine bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini ifade ederek Kitap Fuarının açılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum,?dedi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler: Kitap Fuarında Muhteşem Final

İlginizi Çekebilir