Kitap Okumada Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Kitap Okumada Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Dernekpazarı Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kitap okuma yarışması sonuçlandı.

Dernekpazarı ilçesi Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dernekpazarı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin organizasyonu ile gerçekleştirilen ve 3´ncüsü düzenlenen Dernekpazarı- Çaykara-Of ve Hayrat ilçelerindeki lise- ortaokul öğrencilerinin katıldığı ödüllü kitap okuma yarışması sonuçlandı. 

Öğrencilerde kitap okuma alışkanlığını kazandırmanın; kitap okumayı sevdirmenin; anlama, ifade etme ve yorumlama becerisini geliştirmenin amaçlandığı proje için ?Deli Halit Paşa´ Kitabı Dernekpazarı-Çaykara-Of ve Hayrat ilçelerinde eğitim gören Lise ve Ortaokul öğrencilerine dağıtıldı. Daha sonra yapılan sınavda dereceye giren öğrenciler belirlendi. /resimler/2016-5/24/2349078274720.jpgDernekpazarı Kaymakamı Selim Erkovan, Dernekpazarı, Çaykara, Of ve Hayrat ilçelerinden Kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencileri Teşekkür belgesiyle birlikte Maddi olarak ödüllendirdi.

2015 - 2016 Eğitim öğretim yılında 4 ilçede bulunan orta ve liselerindeki öğrenciler arasında yapılan kitap okuma yarışmasında dereceye giren 4 öğrenciyi Dernekpazarı Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dernekpazarı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin yürüttüğü ?Okuyorum, Yazıyorum, Anlıyorum? kitap okuma projesinin daha önce yapılan yarışmada dereceye girenler için Dernekpazarı Kaymakamlık Makamında Kaymakam Selim Erkovan´ın katılımıyla ödül töreni gerçekleştirildi. Toplantıya Çaykara Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamuralı, Dernekpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Hacıbektaşoğlu, Dernekpazarı Müftüsü Tercüman Özbek, Milli Eğitim şube müdürü Mehmet Konur, Lise Müdürü Aziz Özkan, Ortaokul Müdürü Ali Sait Abdioğlu, Kur´an kursu temsilcisi Eyüp Günay, Eğitim Derneği Başkanı Dr.Abdullah Algül ile dereceye giren öğrenciler katıldı. /resimler/2016-5/24/2346305459104.jpgKaymakam Selim Erkovan, dereceye girenleri tebrik ederek makamında kabul ettiği öğrenci ve öğretmenleri ile sohbet ederek nasihatlerde bulundu. Eğitim ve kitap okumanın önemine vurgu yapan Erkovan, düzenlenen yarışmadaki asıl amaçlarının öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi. Öğrencilere kitap okumayı alışkanlık haline getirmeleri tavsiyesinde bulunan Kaymakam Erkovan, ?Mutlaka kitap okuma alışkanlığı edinmeli ve seviyemize uygun kitaplar okumalıyız. Okuyacağımız kitapların akademik ve sosyal yönden bize yarar sağlayan nitelikli ve kaliteli kitaplar olmasına özen göstermeliyiz. Yazma alışkanlığımız varsa bunu geliştirmeli ve sürekli hale getirmeliyiz. Ben bu vesile ile yarışmanın sorunsuz ve en verimli şekilde yapılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi de tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum? diye konuştu.

/resimler/2016-5/24/2345332176738.jpgKaymakam Erkovan´ın yaptığı konuşmanın ardından yarışmada dereceye giren Yarışma sınavının ardından İlçe Yürütme Komisyonunca yapılan değerlendirme sonrasında ilk dörde giren öğrencilere Maddi ve Teşekkür belgeleri verildi. Yapılan değerlendirmeye sonuçlar şöyle oluştu: 1´nci Büşra Osmanoğlu-Dernekpazarı Bölge Merkez Kız Kur´an Kursu. 2´nci Samet Uysal Çaykara Anadolu Lisesi, 3´ncü Feyza Nur Uzun Dernekpazarı Atatürk Ortaokulu, 3´ncü Metehan Kabaoğlu Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi. Dereceye giren öğrencilerden 2 kişi üçüncülüğü paylaştı.

Dereceye giren öğrencilere verilen para ödülü

1´nciye- 1000 TL

2´nciye    750  TL

3´ncüye   500  TL

3´ncüye   500  TL

Kaymakam Selim Erkovan hediye takdiminin ardından öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi.

Haber kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir