Kitap Okuma Yarışması Sonuçlandı

Kitap Okuma Yarışması Sonuçlandı

Dernekpazarı Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kitap okuma yarışması sonuçlandı.

Dernekpazarı Kaymakamlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri, Dernekpazarı-Çaykara-Of ve Hayrat ilçelerindeki Lise öğrencileri arasında HEM OKUYORUZ HEM KAZANIYORUZ" Sloganlı Geleneksel Liseler Arası ödüllü kitap okuma  yarışmasının ikincisi sonuçlandı. 

/resimler/2015-5/15/2352170921531.jpgYapılan organizasyonun ilk aşaması İlçe bazında gerçekleşmişti. İkincisi ÇANAKKALE MAHŞERİ eserin Dernekpazarı-Çaykara-Of ve Hayrat İlçelerindeki Lise öğrencileri arasında yapıldı. 15.04.2015 de öğrencilere dağıtılan 300 kitabın okunması için 09.05.2015 tarihine kadar süre verildi. 09.05.2015 Cumartesi Günü Dernekpazarı Hasan Cansız Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne ve Dernekpazarı Atatürk İlkokulunda 60 sorunun sorulduğu 75 dakikalık süreçte öğrenciler büyük bir heyecanla yarıştılar. Yarışmaya ilgini çokluğu düzenlemeyi yapanları mutlu etti.

Konuk öğrencilerin sınavı değerlendirmesini istedim. Aldığım cevaplar bu tür etkinliklerin daha çok yapılması gerektiğini vurguluyordu.

  • Sınava iştirak etmeye nasıl karar verdiniz? Bu sınav siz neler kazandırdı ?
  • Ben Hayrat İlçesinden geldim. Bir vesile ile Dernekpazarı'nı tanımış olurum dedim. Bunun yanında Çanakkale ile ilgili bilmediğim çok şeyler öğrendim. Burada kazanmasam bile diğer kazandıklarım verilecek ödülden çok değerlidir.
  • Bu yarışmada Çanakkale ile ilgili çok geniş bilgi sahibi oldum. Yarışma olmasaydı bu güzel eseri okuyacağımı sanmıyorum. Huzur içinde yaşadığımız ülkemizin nasıl kazanıldığını öğrenerek o büyük insanlara karşı sevgi ve saygım arttı. Vatanımı ve Bayrağımı daha farklı duygularla sevmeye başladım.
  • Yeni arkadaşlar edindik, şeklinde olumlu cevaplar aldım.

Yapılan değerlendirme sonunda: Ödül töreni 14 Mayıs 2015 tarihinde Dernekpazarı Halk Eğitimi Konferans salonunda düzenlendi. Törene İlçemiz protokolü, öğretmenler ve halkın dışında,

Çaykara ilçesinden: Kaymakam, Mustafa GÜL, Belediye  Başkanı, Hanefi TOK, Milli Eğitim Müdürü, Ahmet  Çamurali, Şube Müdürleri, Bakiye Usta, Erdoğan Karakaş, Anadolu Lisesi Müdürü, Mustafa  Demircioğlu, Halk Eğitimi Müdürü Ebubekir Çelik, öğretmenler,

Of İlçesinden: Kaymakam, Eren ARSLAN, Belediye Başkanı, Salim Salih SARIALİOĞLU, Milli Eğitim Müdürü,  İdris KARAHASANOĞLU Of, Ali Yeşilyurt Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü ve öğretmenleri ile öğrencilerin iştirak ettiği tören saat 10.30 da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. 

Günün anlamı ile ilgili Konuşma yapan ilçemiz kaymakamı Selim ERKOVAN, Bundan yüz yıl kadar önce Müslüman bir milletin değerlerine yapılan insafsız saldırıya karşı onurunu ve vatanını korumak üzere yola çıkan, barut kokusu altında bile erdemli olmanın ne anlama geldiğini tarihe silinmez harflerle yazan bir ordunun destanı olan Çanakkale Zaferini gençlerimize daha iyi anlatmak için gerçekleştirdiğimiz kitap okuma yarışmasının ödül törenine hoş geldiniz. Çanakkale aynı zamanda Hak ile Batılın binlerce yıllık mücadelesinde yeni bir karşılaşmadır. 

Çanakkale gibi eşsiz bir destanı gençlerimize daha iyi anlatabilmek için Dernekpazarı Kaymakamlığı olarak ödüllü bir kitap okuma yarışması tertip etmeye karar verdik. Yaptığımız araştırmalar neticesinde yarışma için en uygun eserin değerli tarihçi Mehmet Niyazi Bey'in 1998 yılından beri sayısız baskı yapan Çanakkale Mahşeri isimli eserinin olduğunu gördük. Yarışmayı ilk başta 1. Yarıyıl da yine Kaymakamlığımızca tertip edilen Tarık Buğra'nın Osmancık adlı eserinde yaptığımız gibi sadece ilçemiz çapında yapmayı planlanıyorduk. Ancak hem daha fazla gencimize tatlı bir rekabet içerisinde bu güzel kitabı okutmak hem de ilçeler arasında ki münasebeti artırmak amacıyla Dernekpazarı, Çaykara, Of ve Hayrat liselerinde okuyan liseli öğrencilerimiz arasında yapmaya karar verdik. Okullarında en iyi olan 300 öğrencimizin yarıştığı sınavı 9 Mayıs Cumartesi günü sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. Ve yarışmanın sonucunda istedik ki bu anlamlı organizasyonun ödül törenini hep birlikte yapalım kazanan kardeşlerimizin mutluluğuna hep beraber ortak olalım” dedi./resimler/2015-5/15/2353127638992.jpgÇanakkale Savaşları slâyt gösterisi sunuldu. Of'daki Çanakkale Şiirini okuma yarışmasında birinci olan öğrencinin şiiri okumasından sonra ödül törenine geçildi.

Yarışmada birinci olan Of, Ali Yeşilyurt Çok Programlı Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi, Elif DAŞDEMİR'in 750 Tl.si ve başarı belgesi  Of Kaymakamı Eren ASLAN tarafından verildi.

Yarışma ikincisi olan Çaykara İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sevgi BİRİNCİ'NİN 500.Tl. si ve başarı belgesi Çaykara Kaymakamı Mustafa GÜL tarafından verildi.

Üçüncü olan, Çaykara Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Merve AĞIRMAN ın ödülü 300.Tl ile başarı belgesi Of Belediye Başkanı, Salim Salih SARIALİOĞLU Tarafından verildi.

Atatürk İlkokulu öğrencilerinin sunduğu Halk Oyunları gösterisinden sonra çekilen toplu fotoğraf sonunda tören sona erdi, Protokol ile konuklara Öğretmen Evi lokalinde verilen yemeğin ardından Halk Eğitimce açılan sergi gezildi.

Haber kaynağı: Fahri Düzenli/Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir