KKTC Karadenizliler, 9. Hamsi Festivali´nde buluştu

KKTC Karadenizliler, 9. Hamsi Festivali´nde buluştu

KKTC Karadeniz Kültür Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Hamsi Festivali´nin 9´uncusu, İskele´de gerçekleştirildi.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği ?9. Hamsi Festivali? Etkinliği, KKTC Karadeniz Kültür Derneği´nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 9.´sunu olan ?9. Hamsi Festivali? etkinliği 08 Ocak 2017, Pazar günü KKTC Karadeniz Kültür Derneği İskele Şube binasında gerçekleştirildi.  

Etkinliğe, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali TALAT, 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş EROĞLU, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer PAÇ, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz YILDIRIM, Sağlık Bakanı Dr. Faiz SUCUOĞLU, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım ÇAVUŞOĞLU, KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan ÇELEBİ, UBP Genel Sekreteri Dursun OĞUZ, Milletvekilleri, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Siyasi Parti Başkan ve Temsilcileri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, Kurum ve Kuruluş Yetkilileri ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. 

Hamsi Festivaline; Türkiye´de yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden Şehitlerimizi anma programı ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki AYGÜN´ün konuşmasının ardından Festivale ev sahipliği yapan İskele Belediye Başkanı Hasan SADIKOĞLU devam etti. Türkiye´de yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden Şehitlerimiz dolayısı ile müzik ve dans gösterisi yapılmadı. Etkinliğe hamsinin yanında Hamsili Pilav, Lahana dolması ve Laz böreği ikram edildi.

Her yıl olduğu gibi bu etkinliğe hamsiyi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU´ temin etti. Bu yıl olumsuz hava koşullarına rağmen KKTC Halkının yoğun katılımı ile gerçekleşen Hamsi Festivalinde iki ton hamsiyi etkinliğe katılan 4250 kişiye ikram edildi.



İlginizi Çekebilir