Kocaeli Trabzon Günleri Başladı

Kocaeli Trabzon Günleri Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarafından Gerçekleştirilen "Geleneksel Trabzon Günleri" 22 Şubat Perşembe Günü Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarafından Anadolu Kocaeli´de Konsepti ile başlatılan Kocaeli Trabzon Tanıtım Günleri 22 Şubat 2018 Perşembe Günü  Kocaeli´de başladı.

Karadenizli ve de Trabzon´lu Hemşerilerimizin yoğun ilgi gösterdikleri Trabzon Tanıtım Günlerinde özellikle Çaykara Stantımız büyük bir ilgi görüyor./resimler/2018-2/23/1220233167831.jpgBir Yandan İlçemizin Turizm Yerleri ve de Doğal Güzelliklerinin Karadeniz Dostları ile buluşturulduğu Çaykara Stantımızda bir yandan da Forodigo ve Üreten Eller Kurslarımızda üretilen ürünler Karadeniz Dostlarının beğenisine sunuluyor.

KAYMAKAM AYRANCI VE BAŞKAN TOK ÇAYKARA STANTIMIZDA

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Geleneksel Trabzon Günlerinin ilk gününde Çaykara Stantımızda yer alarak Stantımızı ziyarete gelen Ziyaretçilerimiz ile birlikte oldular./resimler/2018-2/23/1225554111761.jpg4 Gün sürecek olan Kocaeli Trabzon Günlerinde Kaymakam Ayrancı ve Başkan Tok ile birlikte Çaykara Stantımızı ziyarete gelen misafirlerimizi ağırlamaya ve de onlarla keyifli sohbetler yapmaya devam edecekler.

KATILIM BÜYÜLEDİ

Kocaeli Trabzon Günlerinin ilk gününde katılım çok yoğun oldu.Trabzon Milletvekilimiz ve de İç İşleri Bakanımız Hemşerimiz Sayın Süleyman Soylu Kocaeli Trabzon Günlerinin ilk gününde etkinliklerde yer alarak Hemşerilerimizin bu tatlı heyecanlarını paylaştılar.

Aslen Çaykara Uzuntarla Mahallesinden olan Kocaeli Gölcük Baş Savcısı Abdülhamit Durgut da Organizasyonun ilk Gününde Stantımızı ziyaret etti ve heyecanımızı paylaştı./resimler/2018-2/23/1226287081134.jpgYine Çaykara´lı olan Kocaeli Tabipler Odası Başkanı Profesör Doktor Aynur Yazıcıoğlu Kapıcı da Organizasyonun ilk gününde heyecanımızı paylaşan Bürokratlarımızdan bir tanesi oldu.

İnsanlarımızın çok yoğun bir ilgi gösterdikleri organizasyonun ilk gününde özellikle Çaykara Stantımız doldu taştı ve de tabiri caiz ise adeta ziyaretçi akınına uğpradı.

KAYMAKAM AYRANCI-ÇAYKARA HER ANLAMDA GURUR DUYULACAK BİR İLÇE

Kocaeli Trabzon Günleri için Kocaeli´de bulunan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı insanlarımızın hem Trabzon Günlerine hem de Çaykara Stantımıza göstermiş oldukları ilgiden son derece memnun.

Çaykara insanımızın kimi zaman doğa şartları kimi zaman ise yaşam şartları sebebi ile Ülkemizin çeşitli yerlerine yerleştiklerini anımsatarak sözlerine başlayan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Çaykara İnsanımızın gittiği ve de yerleştiği her yerde çalışkanlığı ile,cesareti ile topluma her zaman örnek olduğunu sözlerine ekledi.

Gurbet ellerde yaşamını sürdüren ve de Çaykara özlemi çeken hemşerilerimiz ile buluşmak üzere Kocaeli´de olduklarını ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Çaykara´lı Hemşerilerimizin Trabzon Günlerine ve de Çaykara Stantımıza göstermiş oldukları yoğun ilginin onların memleket ve de sıla özlemlerinin en güzel belirtisi olduğunu ifade etti.

Çaykara İnsanının bulunduğu her yere gitmekten ve de Çaykara´lı Hemşerilerimiz ile birlikte olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı 25 Şubat Pazar Gününe Kadar Kocaeli´de olacaklarını ve de Tüm Karadeniz Dostlarını Çaykara Stantımızda kahvelerini içmeye beklediklerini sözlerine ekledi.

GARMAGARİŞUK BÜYÜLEDİ

Her Hafta Çarşamba Günleri Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde Sahnelenen ve de Tüm Trabzon´un büyük bir beğeni ile tıka basa salonu doldurarak izlediği  Garmagarişuk Adlı Tiyatro Oyunu Kocaeli Trabzon Günlerinde Karadeniz Dostları ile buluştu./resimler/2018-2/23/1227423490655.jpgTiyatro denildiği zaman çoğumuzun aklına şu gelir.Kapalı bir salon.Günlerce emek verilerek hazırlanan bir sahne vb.Oysa Garmagarişuk´da durum hiç de öyle değil.

Belki de Türkiye´de ilk defa bir etkinlik alanında tiyatro oyunu sahneledi Garmagarişuk Tiyatro Ekibi.Sahneleri adeta avuçlarının içinde.Kısa bir hazırlığın ardından hazırlıklarını tamamladı ve de izleyicileri, ile buluştu Garmagarişuk Tiyatro oyunu

Karadeniz insanının yaşadığı ilginç ve de güzel olayların sahneye yansıması şeklinde özetlenebilir aslında Garmagarişuk adlı Tiyatro oyunu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ve de Baş Rolünde Çaykara´lı Hemşerimiz Profesyonel Tiyatro Sanatçısı Erkan Yüce´nin sahne aldığı Garmagarişuk adlı tiyatro oyunu Kocaeli Trabzon Günlerinin ilk gününde Karadeniz Dostları ile buluştu ve de herkesi kahkaha tufanına boğdu.

İLK GÜN GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLER

Geleneksel Trabzon Günlerinin İlk Gününe insanlarımız yoğun bir ilgi gösterdi.

MEHMET TAK´A YOĞUN İLGİ

Karadeniz Müziğinin en önemli İsimlerinden Mehmet Tak Organizasyonun ilk gününde sahne aldı.Her zaman olduğu gibi muhteşem bir sahne performası ile sahne alan Mehmet Tak bir kere daha Karadeniz Dostlarının yüreğini fethetmeyi başardı

Etkinlik Sahnesinde 22 Şubat Perşembe Günü gerçekleştirilen etkinlikler ise şu şekilde:

10.00   Fuar Açılışı     

13.00   Mehter Gösterisi-Etkinlik Sahnesi

14.00   Açılış Töreni /Saygı Duruşu /İstiklal Marşı-Etkinlik Sahnesi

14.05   Tanıtım Filmleri Gösterimi-Etkinlik Sahnesi

14.15   Halk Oyunları Gösterisi-Etkinlik Sahnesi

14.20   Protokol Konuşmaları-Etkinlik Sahnesi

15.00   Hediye Takdimi/Açılış Kurdelesinin Kesilmesi /Stantların Gezilmesi-Etkinlik Sahnesi

16.00   Mustafa Bayraktar-Etkinlik Sahnesi

17.00   Mehmet Durak-Etkinlik Sahnesi

18.00   Mehmet Tak-Etkinlik Sahnesi

19.00   Halk Oyunları Gösterisi-Etkinlik Sahnesi

19.30   Tiyatro Gösterisi/Garmagaruşuk-Etkinlik Sahnesi

BU GÜN ZEYNEP BAŞKAN SAHNEDE

Organizasyonu ikinci Günü yine birbirinden zengin etkinlikleri ile Karadeniz Dostlarını bekliyor.

Karadeniz Müziğinin en önemli isimlerinden Zeynep Başkan bu akşam saat 19.00´da Kocaeli Trabzon Günleri etkinlikleri, kapsamında Karadeniz Dostları ile buluşacak.

Kusursuz sesi ve de Muhteşem sahne performansı ile Karadeniz Dostlarına yine muhteşem bir akşam yaşatacak olan Zeynep Başkan bu akşam Tüm Karadeniz Dostlarını Kocaeli´ye bekliyor.

23 ŞUBAT CUMA GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN ETKİNLİK PROGRAMI

10.00   Fuar Açılışı     

13.0014.00      Cuma Namazı Etkinlik Sahnesi

14.00   Atilla Cah        Etkinlik Sahnesi

16.00   Sultan Bekçi    Etkinlik Sahnesi

17.00   Nihat Sarı        Etkinlik Sahnesi

18.00   Melih Kahveci Etkinlik Sahnesi

19.00   Halk Oyunları Gösterisi-Etkinlik Sahnesi

19.30   ZEYNEP BAŞKAN-Etkinlik Sahnesi

Gün Boyu Muzaffer Meydan, İsmail Pustu, Nazmi Bekçi, Onur Özkan, Uğur Karahan-Yayla Çadırları

22.00   Fuar Kapanış  



İlginizi Çekebilir