Kocaeli'de Trabzon Rüzgarı Esti

Kocaeli

Kocaeli’de düzenlenen Trabzon Tanıtım Günlerinde Çaykara Stantı en fazla ilgi gören stantlardan bir tanesi oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneği'nin işbirliği ile düzenlenen 'Trabzon Tanıtım Günleri' sona erdi. 16-19 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılan Kocaeli Trabzon Tanıtım Günleri, Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenen  Trabzon Tanıtım Günlerinde Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 4 gün boyunca Çaykara Stantını ziyaret eden Protokol ve ziyaretçileri misafir ederek Çaykara insanının farkını ortaya koydu. Protokol tarafından Çaykara Stantına yoğun bir ilgi gösterilirken Kocaeli Valisi  Seddar Yavuz ve Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra 59.  Dönem Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak,  Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Trabzon İlçe Belediye Başkanları, daire müdürleri,  siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kocaeli Trabzonlular Dernek Başkanı Fuat Uyar, Çaykara Stantını ziyaret eden misafirlerden bazılarıydı.

BAŞKAN TOK’TAN PROFESÖR YAZICI’YA PLAKET

Kocaeli Trabzon Tanıtım günlerinde Çaykaralı hocamız Prof.Dr.Aynur Yazıcı Karadenizli moderatörlüğünde Gelmiş ve Gelecekte Trabzon paneli 18 Haziran Cumartesi saat 14:30 da Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezinde (Sekapark) gerçekleştirildi.Programda Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Prof Dr  Aynur Yazıcı’ya Plaket verildi.

ÇAYKARA  STANDI DOLDU TAŞTI

Kocaeli Trabzon Tanıtım Günleri’ne devasa boyutlardaki Çaykara standı ile katılan Çaykara Belediyesi, standa gelen misafirlerini yöresel ikramlıklarla ağırladı. Dört gün devam eden Trabzon Tanıtım Günleri’nde Çaykara’yı merak edenler, tanımak isteyenler ve memleket hasreti çekenler Çaykara Belediyesi standını ziyaret ettiler. Çaykara’nın incisi tarihi Uzungöl’ü,Sultanmurat’ı  Kocaeli’ne taşıyan Çaykara  Belediyesi, ziyaretçilerine aynı zamanda Çaykara İlçesinin temel dokuları olan Forodigo ve Üreten Eller gibi kurslarda üretilen yüzlerce ürün ile görücüye çıkarak Çaykara Kültürünü yaşatmaya çalıştı. Çaykara  Belediyesi standı ziyaretçilerin yanı sıra bürokratların da ilgisini çekti.

GÜLER YÜZLÜ KARŞILAMA DOSTÇA MUHABBETLE TACLANDI

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, standı ziyaret eden büyük küçük herkesle tek tek ilgilendi. Başkan Tok; alçakgönüllü, güler yüzlü ve dostça sohbetiyle gönüllere taht kurdu. Çaykara İlçesini önce tüm ülkeye sonra tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediğini belirten Çaykara  Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Çaykara İlçesi muhteşem tarihi geçmişi ile,, kültürüyle, sanatıyla,  turizmiyle, doğasıyla, yaylalarıyla, kendine has mutfağıyla kısacası tüm vizyonuyla önce ülkeye sonrada dünyaya açılmaya hazır bir ilçe. Biz Şirin İlçemiz Çaykara’nın potansiyelinin farkındayız; tüm dünya da bunun farkına varacak. Bizim İlçemiz; Dünya Turizminin göz bebeğidir. Bizim İlçemiz  yeşille mavinin kavuştuğu yerdir; bizim İlçemiz kültür beşiğidir; bizim İlçemiz sımsıkı kucaklaşmaların adresidir. Karadeniz insanı horon gibidir. Birbirine bağlıdır; merttir; kararlıdır; merhametlidir… Çaykara İlçemizi  tanıtmaya devam edeceğiz; durmak yok.“dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE VE ZİYARETİMİZE GELENLERE TEŞEKKÜR EDERİM

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Kocaeli Trabzon Tanıtım Günleri’nin hazırlanmasında büyük pay sahibi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneği’ne, organizasyona katılan il ve ilçe belediyelerine, tanıtım günleri boyunca stantları doldurup taşıran ziyaretçilere, bürokratlara ve görevli personellere gönülden teşekkür etti. Başkan Tok,” Böylesine büyük ve teferruatlı organizasyon hazırlamak oldukça büyük bir çalışma gerektirir. Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen herkese şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

ÇAYKARA STANTI GÖZ KAMAŞTIRDI

Çaykara İlçesinin tüm yönleri ile tanıtıldığı ve mükemmel görsel efektler ile süslenerek hazırlanan Çaykara Stantı her sene olduğu gibi 2022 yılında da Geleneksel Trabzon Günlerinin en can alıcı stantlarından bir tanesi oldu.

Çaykara Stantında Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl ile Sultanmurat Yaylasının yanı sıra Yedi Göller,Çaykara İlçesinin Doğal güzelliklerini içeren yayla ve doğa manzaraları,Çaykara kadınının el emeği göz nuru Üreten Eller Stantı ve forodigo stantı ile Çaykara İlçesinin kültürel öğelerini içine alan çok sayıda bölüm,ürün  ve Görsel materyal yer aldı.

ÜRETEN ELLER STANTI

Üreten Eller Stantımızda Karadeniz Bölgemize özgü Yöresel Hediyelik Eşya ürünleri sergilendi. Tamamı Karadeniz ve de Yöre Mimarisine uygun olarak hazırlanan hediyelik eşyalar aynı zamanda Karadeniz Kültürümüzü de temsil ediyor. Karadenizimizin unutulmaya yüz tutmuş olan dokuma,işleme ve de el emeği göz nuru eserlerini üreterek kültürümüzü yeniden canlandıran üreten eller ekibi aynı zamanda yöremiz mimarisine uygun çeşitli hediyelik eşyaları da Karadenizimizi ziyarete gelen insanlarımızın beğenisine sunuyor. 20 Ev Hanımının Kursiyer olarak devam ettikleri Üreten Eller Kursumuzda bayanlarımız hem maharetlerini göstererek birbirinden güzel eserler ortaya koyuyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor. Kocaeli’de  Geleneksel Trabzon Günlerinde Üreten Eller Stantımız adeta ziyaretçi akınına uğradı.Geleneksel Trabzon Günlerinde binlerce Trabzon Sevdalısı Stantımızı ziyaret ederek Çaykara İlçemizin bir güzelliğini daha tanımış oldular.

FORODİGO KURSU

Forodigo Stantımızda sergilenen ürünler de Kocaeli’de  büyük bir ilgi görüyor.Kadınlarımızın büyük bir itina ile ürettikleri birbirinden değerli el emeği göz nuru el işleri ziyarete gelen misafirlerin adeta gözlerini kamaştırdı.



Anahtar Kelimeler: Kocaeli' Trabzon Rüzgarı

İlginizi Çekebilir