Köknar Ortaokulu Hedefe Koşuyor

Köknar Ortaokulu Hedefe Koşuyor

İlçemizin En Başarılı Okullarından Köknar Ortaokulu Düzenlediği Çeşitli Aktiviteler İŞle Hedefe Koşuyor

KÖKNAR ORTAOKULU HEDEFE KOŞUYOR

Akademik anlamda elde ettikleri  başarılar ile bir anda herkesin dikkatini üzerişne çekmeyi başaran Köknar Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri gerçekleştirdikleri birbirinden güzel ve örnek etkinlikler ile hem başarılarını perçinlemiş oluyor hem de öğrencilerimizin sosyal ve de kültürel anlamda kendilerini ifade etme imkanı sağlanmış oluyor.İşte Köknar Ortaokulumuzdaki o örnek uygulamalar.

1-EĞİTİM ÖĞRETİM:

Akademik anlamda öğrencilerini TEOG ve PYBS sınavlarına yoğun bir tempo içerisinde hazırlayan Köknar Ortaokulu öğretmenleri Çaykara İlçemizdeki diğer tüm Ortaokullarda olduğu gibi Kurs ve Etüt çalışmaları ile öğrenciler sınavlara hazırlanıyorlar.

/resimler/2016-12/14/0906189817925.jpg

Köknar Ortaokulumuzda ayrıca Hayırsever İş Adamlarından temin edilen Leptop Bilgisayarlar da öğrencilerin hizmetine sunulmuş durumda.Hem derslerde hem de ders dışında Leptoplar etkin bir şekilde kullanılıyor.Öğrencilerin araştırma yapmaları ve de bilgiye kendilerinin araştırarak ulaşmaları için gereken tüm imkanlar öğrencilerimizin hizmetine sunulmuş bir durumda Köknar Ortaokulumuzda.

Ayrıca özellikle İngilizce Dersleri için EBA etkin bir şekilde kullanılıyor ve öğrencilerimizin iyi bir yabancı dil öğrenebilmeleri için de gereken ortam hazırlanıyor öğrencilerimize.

2-OYUN

Oyun çocuğun dünyasıdır.Çocuk öğrendiği her şeyi oyunlaştırarak öğrenir.Köknar Ortaokulumuzda da öğrencilerimiz oyun oynayarak öğrenebilmeleri için gereken tüm imkanlar hazırlanmış durumda.Hazırlanan satranç ,skippity,reversi,jenga oyunları ile oyun odası ile öğrencilerimizin hem oyun oynayarak dinlenmeleri hem de zihinsel olarak ufkunu geliştirebilmesi için gereken tüm  imkanlar öğrencilerin hizmetine sunulmuş durumda.

/resimler/2016-12/14/0907097877047.jpg

3-PANOLAR

Okul ve Sınıf Panoları Eğitim Öğretim faaliyetleri için etkin olarak kullanılmakta Köknar Ortaokulunda.Öğrencilerimizin kendi yaptıkları çalışmaların daha kalıcı olacağı ve öğrenmenin daha etkili olacağı ilkesinden hareket eden Köknar Ortaokulundaki Öğretmen arkadaşlarımız özellikle Belirli Gün ve Haftalarda Panolarda yaptırdıkları etkinlikler ile Öğrenmenin kalıcı olmasını sağlıyorlar.Türkçe Öğretmenimiz aynı zamanda benim de Edebiyat Öğretmenim Sevgili Sabahattin Genç Hocamızın Öğretmenlik farkı öğrencilerde kendisini çok daha iyi hissettiriyor.

4-SOSYAL AKTİVİTELER

Okul içi ve Okul dışında gerçekleştirilen Sosyal aktiviteler ile öğrencilerin Sosyal anlamda kendilerini yetiştirmeleri hedefleniyor Köknar Ortaokulumuzda.Öğrenciler ve sınıflar arasında düzenlenen masa tenisi,futbol,voleybol ve basketbol turnuvaları ile öğrencilerimizin hem dinlenmeleri hem de yeteneklerini ortaya koymaları hedefleniyor Köknar Ortaokulumuzda.

/resimler/2016-12/14/0907529451748.jpg

5-KUTLAMA PROGRAMLARI

Belirli Gün ve Haftalar işle ilgili olarak hazırlanan kutlama programları da ayrı ve örnek bir özellik taşıyor Köknar Ortaokulumuzda.Tüm Belirli Gün Ve Haftalar Amacına Uygun olarak kutlanıyor.Belirli gün ve Haftalar ile ilgili olarak öğrencilerimiz kendi elleri ile hazırladıkları görsel materyaller okul ve sınıf panolarında sergileniyor.Bu şekilde daha kalıcı ve de etkili bir öğrenme imkanı öğrencilerimize sunulmuş oluyor.

/resimler/2016-12/14/0908287552292.jpg

6-TEKNOLOJİ VE TASARIM

Teknoloji ve Tasarım Köknar Ortaokulumuzun en önemli etkinlik alanlarından bir tanesi.Bir yandan öğrencilerimizin dinlenmelerini sağlamak,bir yandan yeteneklerini ortaya koymak bir yandan da yaparak yaşayarak öğrenme ortamını öğrencilerimize yaşatmak amacı ile öğretmenlerimizin rehberliğinde çeşitli eğitim materyalleri ve de görsel materyaller hazırlatılıyor ve hazırlatılan bu materyallerden hem derslerde aktif olarak yararlanılıyor hem de öğrencilerimize boş zamanlarını yararlı bir şekilde değerlendirme imkanı sağlanıyor  Köknar Ortaokulumuzda.



Nazım DURSUN
15.12.2016 17:07:28
Bir eğitimci ve bir Köknarlı olarak çok sizlerle iftihar ediyoruz. Emeği geçen başta kıymetli eğitimcilerimizi, velilerimizi ve çok değerli öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum...

İlginizi Çekebilir