Köknar Ortaokulu Trabzon´da

Köknar Ortaokulu Trabzon´da

Köknar Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri 6 Ocak 2018 Cumartesi Günü Trabzon´da Çeşitli Etkinlikler Gerçekleştirdiler

Çaykara İlçemize en uzak okullardan bir tanesi olan ve de ekonomik anlamda çok da iyi imkanlara sahip olamayan İlçemiz Köknar Ortaokulunda tüm bu imkansızlıklara rağmen öğrencilerimize yönelik olarak gerçekleştirilen etkinliklerin adeta ardı arkası kesilmiyor./resimler/2018-1/9/1044511252364.jpgSon olarak 06 Ocak 2018 Cumartesi Günü Öğretmenleri ile birlikte öğrencilerimizi Trabzon´a getiren Köknar Ortaokulu Müdürümüz Taner Bayır öğrencilerimize yönelik olarak  Trabzon´da  çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

ÖNCE TİYATRO

Öğretmen ve Öğrencilerimiz ilk olarak Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Tiyatro Oyunu ?Küçülecek Yer Kalmadı? isimli tiyatro oyununu izlediler.Muhteşem görsel efektleri ile öğrencilerin adeta soluk dahi almadan büyük bir keyif ile izledikleri tiyatro oyunu öğrencilerimizi adeta büyüledi./resimler/2018-1/9/1045266721844.jpgÖğrencilerimizin Tiyatro oyunundan bu kadar çok etkilendiğini fark eden Okul Müdürü Taner Bayır Tiyatro oyununun hemen ardından Tiyatro oyuncuları Ahmet Uzuner ve Selin Poyraz ile öğrencileri buluşturdu.

Kısa bir süre önce sahnede hayranlık ile izledikleri tiyatro oyuncularını karşılarında görmek öğrencilerimizi son derece mutlu etti ve de öğrencilerimiz tiyatro ile ilgili olarak merak ettikleri her şeyi  Tiyatro Oyuncularına sorarak muhteşem bir sohbet  gerçekleştirdiler.

KANUNİ KÜLTÜR EVİNİ ZİYARET

Öğretmen ve Öğrencilerimiz daha sonra Trabzon´da bulunan Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültür Evini ziyaret ettiler./resimler/2018-1/9/1045593753712.jpgMuhteşem Görsel efektleri ile öğrencilerimize tarih bilincini kazandırma anlamında mükemmel bir şekilde hazırlanmış olan ve de Osmanlı tarihinden deriz izler taşıyan Osmanlı Kültür Evini hayranlık ile izleyen öğrencilerimiz burada yöresel kıyafetler ile  bolca resim çektirmeyi de ihmal etmediler.

AYASOFYA CAMİİNE ZİYARET

Trabzon İlimizin en önemli tarihi eserlerinden bir tanesi olan Trabzon Ayasofya Camisini ziyaret eden Öğrencilerimize burada Okul Müdürü Taner Bayır tarafından Ayasofya Camisinin yapılışı ve tarihçesi hakkında detaylı bilgiler verildi.

ATATÜRK KÖŞKÜ ZİYARETİ

Daha sonra Trabzon Atatürk Köşkünü ziyaret eden öğrencilerimize yine Okul Müdürümüz Taner Bayır tarafından Atatürk Köşkü hakkında bilgiler verilirken öğrencilerimiz de büyük bir hayranlık içerisinde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kullanılan Atatürk Köşkünü inceleme imkanına sahip oldular.

VARLIBAŞ´TA ÖĞLE YEMEĞİ

Köknar Ortaokulu Müdürü Taner Bayır´ın özel katkıları ile Öğrencilerimize Trabzon Varlıbaş AVM´de öğle yemeği ikramı gerçekleştirildi.

Yemeğin hemen ardından ise öğrencilerimize serbest zaman imkanı sağlandı.Ve de öğrencilerimiz Varlıbaş AVM´de gönüllerince zaman geçirerek unutamayacakları  bir gün yaşamış oldular.

BAYIR-HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN

Köknar Ortaokulu Okul İdaresi olarak eldeki imkanlar ölçüsünde öğrencilerinin sosyal ve de kültürel anlamda yetişebilmeleri anlamında öğretmen arkadaşları ile birlikte yoğun bir tempoda çalıştıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Köknar Ortaokulu Müdürümüz Taner Bayır, sadece Akademik başarıyı hedeflemediklerini öğrencilerimizin sosyal ve kültürel anlamda da kendilerini yetiştirmelerine büyük bir önem verdiklerini ifade etti./resimler/2018-1/9/1046377504452.jpgÖğrencilerinin Tiyatro´yu çok sevdiklerini ve de tiyatro oyununda kendi yaşamlarından önemli kesitler bulduklarını ifade eden Müdür Taner Bayır imkanlar ölçüsünde bundan sonra da öğrencilerini bu tür oyunlara getirmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültür Evi´nin Osmanlı Tarihi açısından çok önemli değerler taşıyan tasarımlar ile hazırlandığını ve de öğrencilerinin bu tarihi binayı çok beğendiklerini ifade eden Okul Müdürü Taner Bayır Okul yöneticilerimizin imkanları ölçüsünde öğrencilerine Osmanlı Kültür Evi´ni ziyaret ettirmelerinin son derece faydalı olacağı tavsiyesinde bulundu.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Köknar Ortaokulu Trabzon

İlginizi Çekebilir