Köknar ve Öğretmen İhsan Tatlı

Köknar ve Öğretmen İhsan Tatlı

Köknar Mahallemize Okul Müdürü ve Öğretmen Olarak 25 Sene Hizmet Veren Merhum İhsan Tatlı´nın Yaşam Öyküsünü Sizlerle Paylaşıyoruz.

Yarın Öğretmenler Günü.Ve de Bizler Çaykara Gündem farkı ile Öğretmenlerimizin en fazla konuşulduğu haftada Çaykara İlçemizin Unutulmaya yüz tutmuş değerlerinden bir tanesini sizlere anımsatmaya çalışacağız./resimler/2017-11/23/1156029073177.jpg Öğretmenimiz İhsan Tatlı?Öğretmen,Yönetici ve Gönüllü bir Eğitim Neferi olarak 25 sene boyunca  İlçemiz Köknar Mahallemize Hizmet vermiş eli öpülesi belki de onbinlerce öğretmenimizden sadece bir tanesi Öğretmenimiz İhsan Tatlı.,

Haydi gelin şimdi Merhum Öğretmenimiz Sevgili İhsan Tatlı´nın yaşam öyküsüne hep birlikte bakalım.

İHSAN TATLI´YI TANIYALIM

İhsan Tatlı 1942 Yılında İlçemiz Köknar Mahallesinde Dünyaya geldi.İlkokul Öğrenimini Köknar Mahallemizde tamamlayan İhsan Tatlı Öğretmenimiz o dönemlerde bulunduğu yerde ortaokul bulunmadığı için Ortaokul Öğrenimini Çaykara İlçemizde görmüştür./resimler/2017-11/23/1156258292449.jpgO Dönemin sıkıntı ve de imkansızlıklarına rağmen binbir zorluk ile Çaykara İlçemize gidip gelen İhsan Öğretmenimiz büyük zorluklar ile Ortaokul öğrenimini tamamlamayı başarmıştır.

LİSE TRABZON´DA

İhsan Öğretmenimiz Ortaokulda okurken Öğretmen Lisesi sınavlarına katılır.Bu sınavları kazanır ve de yatılı olarak Trabzon Öğretmen Lisesine girmeye hak kazanır./resimler/2017-11/23/1156465324025.jpg Davranışları,azmi ve de akademik başarısı ile öğretmenleri ve de arkadaşları tarafından çok sevilen  öğretmenimiz İhsan Tatlı Lise öğrenimini de büyük bir başarı ile tamamlamayı başarır.

GİRESUN EĞİTİM ENSTİTÜSÜ

Trabzon Öğretmen Lisesini tamamladıktan sonra Giresun Eğitim Enstitüsüne yerleşen Öğretmenimiz İhsan Tatlı 1959 yılında bu okuldan Sınıf Öğretmeni olarak mezun olmayı başarır.

İLK GÖREV YERİ İSPARTA

İhsan Öğretmenimiz ilk görev yeri olarak Asker Öğretmen Ünvanı ile İsparta İlimizde göreve başlar.

AĞRI´DA 5 SENE

1961 Yılında Asker Öğretmen olarak askerliğini tamamlayan İhsan Öğretmenimiz 1961 yılında Sınıf Öğretmeni olarak Ağrı İlimize bağlı Karaköse İlçemize  atanır./resimler/2017-11/23/1157153449690.jpg Azimli,çalışkan ve de hedefleri olan bir öğretmen olarak Ağrı İlimizde çok başarılı çalışmalar yapan İhsan Öğretmenimiz bu ilimizde 5 sene görev yaptıktan sonra özlemini çektiği,öğretmenliğini en fazla yapmayı hayal ettiği topraklara doğru yola çıkar.

EN BÜYÜK ÖZLEM KÖKNAR

Evet Köknar Köyüdür İhsan Öğretmenimizin özlemini çektiği ve de en fazla hizmet vermeyi arzu ettiği yer.

Bir zamanlar öğrenci olarak okuduğu binbir yokluk ve de sefalet içerisinde yaşadığı Köknar Mahallemize şimdi ise Öğretmen olarak atanmıştır Sevgili İhsan Tatlı Öğretmenimiz.

1966 Yılında Sınıf Öğretmeni olarak Köknar İlkokulumuza atanır Öğretmenimiz İhsan Tatlı.için Zor bir görev başlamıştır artık.Yaklaşık 25 sene sürecek olan zor ama bir onun kadar da kutsal görev başlamıştır artık Sevgili İhsan Öğretmenimiz için?/resimler/2017-11/23/1158258607309.jpgİhsan Tatlı Öğretmenimiz 25 sene boyunca elbette ki Köknar Mahallemizde bir çok ilke imza atmış ve de halkımıza pek çok konuda ışık olmaya ve de insanlarımızı aydınlatmaya çalışmıştır.Bizler bu yazımızda bu çalışmalardan sadece birkaç tanesinden söz etmek isteriz.

1-OKUMA YAZMA KURSLARI

1960´lı yıllar.İnsanlarımızın bir çoğunun okuma yazma bilmedikleri yıllar.Köknar Mahallemizde Aydınlanma Hareketini başlatan Öğretmenimiz İhsan Tatlı gece ve de hafta sonu kursları ile insanlarımızı aydınlatmaya başlamıştır.

İlk zamanlar tabi ki çok zor olmuştur İhsan Öğretmenimiz için.Çünkü insanlarımız henüz okuma yazmanın önemini yeterince kavrayamamıştır.Ama İhsan Öğretmenimiz sabırlı ve de ikna kabiliyeti yüksek yönü ile insanlarımızı ikna etmeyi başarmıştır./resimler/2017-11/23/1158523607755.jpgÖzellikle Okul çağının dışında kalan Bayanların okuma yazmasına çok büyük önem veren İhsan Öğretmenimiz bu kurslara büyük önem vermiş ve de kadınlarımızın okuma yazma öğrenmeleri adına üstün bir gayret sergilemiştir.

2-KIZ ÇOCUKLARININ OKUMASI

1960´lı yılların belki de en fazla konuşulan konularından bir tanesiydi bu konu.Kız çocuklarımızın okula gitmesi ya da okuması.Çünkü bazılarının düşüncesine göre kız çocukların okuması ayıp ya da günah sayılmakta idi.

Ama İhsan Öğretmenimiz Köknar Mahallemizde arazi şartları çok zor ve çetin olmasına rağmen her evi her haneyi tek tek dolaşarak ve de tüm velileri tek tek ikna ederek kız çocuklarının okula yazılmalarını sağlamıştır./resimler/2017-11/23/1159220639632.jpgBu konu ile ilgili olarak İlginç bir anı da yaşanmıştır Köknar Mahallemizde.İhsan Öğretmenimizin kardeşi kızını okula göndermemek için diretmektedir.İhsan Öğretmenimizin tüm ikna çabaları sonuç vermemiştir.Bu sefer de İhsan Öğretmenimiz kardeşinin kız çocuğunun okula gidebilmesi ve de eğitim hakkını kaybetmemesi için kendi öz kardeşini mahkemeye vererek yine örnek bir eğitimci duruşu sergilemiş ve de hepimize örnek olmuştur.

3-DEMOKRATİK EĞİTİM

Öğrenciye Sorumluluk verilerek çocuğumuzun da Okul Yönetimine Katılması olarak özetlenebilen Demokratik Eğitim sistemi Merhum İhsan Tatlı Öğretmenimizin Okul Yönetiminde benimsemiş olduğu en önemli Eğitim Sistemi olarak karşımıza çıkıyor.

4-ZİRAAT VE TARLA İLERİ

Toplumun her kesimine hitap etmeyi başaran İhsan Öğretmenimiz Ziraat ve tarla işleri konusunda da Köknar Mahallemizde insanlarımıza yardımcı olmaya çalışmış ve de daha faydalı Tarım ve Hayvancılığın nasıl yapılacağı konusunda  çeşitli çalışmaları olmuştur.

5-EL SANATLARI VE İŞ EĞİTİMİ

Öğretmen Lisesi ve de Eğitim Yüksek Okulundan kazanmış olduğu tecrübeler ile el Sanatları ve İş Eğitimi konularında kendisini çok iyi bir şekilde yetiştirmiş olan Öğretmenimiz İhsan Tatlı bu konudaki sevdasını öğrencilerine de aşılamış ve de her öğrencisinin el sanatları becerisi kazanabilmesi için uzun seneler mücadele etmiştir.

6-DAKTİLO KURSU

Okulda öğrencilere yönelik ve de okul dışında velilere yönelik olarak açmış olduğu çeşitli daktilo kursları ile insanlarımızda yazma merakı uyandırmayı başarmıştır.

7-SAĞLIK MEMURU-SANAT ADAMI

Yine Öğretmen Lisesi ve de Giresun Eğitim Yüksekm Okulundan kazanmış olduğu tecrübeler ile bir öğretmen görev yaptığı yerin her şeyi olmak zorundadır mantığı ile hareket eden Öğretmenimiz İhsan Tatlı zaman zaman Köknar Köyümüzün Sağlık memurluğu görevini de üstlenmiş basit kaza ve yaralanmalara anında müdahale etmiş müdahale edemediklerinin ise bir sağlık kuıruluşuna yönlendirilmesini sağlamıştır

Aynı zamanda Köknar Mahallemizin Gönüllü bir sanat Adamı olan Öğretmenimiz İhsan Tatlı Öğrencileri ile birlikte el işlemesi bir çok sanat eserininin Köknar Mahallemize klazandırılmasını sağlamıştır.

1991 YILINDA EMEKLİ OLDU

Köknar Mahallemizde aralıksız 25 Sene Okul Müdürü ve Öğretmen olarak Görev yapan Öğretmenimiz İhsan Tatlı 1991 Yılında Emekli olmuştur.

5 ÇOCUK BABASI

İhsan Tatlı Öğretmenimiz 3 evli 2 bekar olmak üzere toplamda 5 çocuk babasıdır.

2001 YILINA KADAR ÇALIŞMAYA VDEVAM ETTİ

Emekli olduktan sonra da Eğitim Camiasından kopamayan Öğretmenimiz İhsan Tatlı Başta Arsin Yanbolu İlkokulu ve Trabzon Merkez Ata İlkokulu olmak üzere yaklaşık 10 sene boyunca öğretmen olarak Eğitim Camiasına hizmet vermeye devam eder.

2002 YILINDA BIRAKTI-BİR SENE SONRA ARAMIZDAN AYRILDI

2002 Yılında Öğretmenlik Mesleğinden tamamen Emekli olmaya karar veren Öğretmenimiz İhsan Tatlı 2003 Yılında ise Trabzon İlimizin Plaka Numarası olan 61 yaşında aramızdan ayrılarakn Çaykara İlçemizi göz yaşlarına boğdu.

Evet Yarın 24 Kasım Öğretmenler Günü.Ve de Bizler Çaykara Gündem farkı ile Çaykara İlçemizin çok önemli bir değerini daha sizlerle paylaşmaya çalıştık.

Bu vesile ile İhsan Tatlı Öğretmenimizi anımsamamıza ve de bu yazıyı yazmamıza vesile olan Köknar Ortaokulu Müdürümüz Sayın Taner Bayır´a,Öğretmen arkadaşlarımıza ve de öğrencilerimize teşekkür etmeyi bir görev kabul ediyoruz.

Çok geç oldu biliyoruz ama Yerin Nur Mekanın Cennet Olsun Sevgili İhsan Öğretmenim.Mevlam o güzel emeklerinin karşılığı olarak seni cenneti ile mükafatlandırsın inşallah.



İlginizi Çekebilir