Koronavirüsten Ölen Sağlık Çalışanları ?Şehit´ Sayılmalıdır

Koronavirüsten Ölen Sağlık Çalışanları ?Şehit´ Sayılmalıdır

Manevi İlkeli ve Liyakatli Sağlık ve sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (MİL-SAĞLIK-SEN) Genel Başkanı Şenol Gemici, ?Koronavirüs salgınıyla mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ?Şehit? sayılmalıdır,? dedi.

Kısa adı Mil-Sağlık-Sen olan, Manevi İlkeli ve Liyakatli Sağlık ve sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Şenol Gemici, yayınladığı basın bildirisinde,? Koronavirüs salgınıyla mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ?Şehit? sayılmalıdır,? dedi. 

Sağlık kurumlarında çalışan sağlık çalışanları doktoruyla, hemşiresiyle, sağlık memurlarıyla, hizmetlisiyle, şoförüyle bir bütün olarak mücadele kapsamında risk altında olduğunu ifade eden Gemici,"Salgından dolayı, sağlık çalışanlarının kendilerini izole ederek karantinaya almaları söz konusu değildir. Bizzat mücadele kapsamında yüksek risk alarak vakalara müdahale ediyorlar. Tedavi süreçlerinin içinde bulunuyorlar. Salgınla mücadele kapsamında en fazla riske maruz kalanlar yine sağlık çalışanlarıdır. Yurdumuzu tehdit eden, görünen düşmanlara karşı ülke bütünlüğü için mücadele eden güvenlik güçlerimiz gibi sağlık çalışanları da görünmeyen düşmanla mücadele ediyor ve yüksek risk altında. Moral alkışı ve bir takım düzenlemeler sağlık çalışanlarının motivasyonunu yükseltti. Farkına varılmaları sağlık çalışanlarına iyi geldi. Tehlikenin büyüklüğü karşısında ise yasal düzenlemeler kaçınılmaz görünüyor", dedi. 

Gemici, ?ülkesi için mücadele eden, riske giren Sağlık çalışanlarının gözünün arkada kalmaması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması zorunludur. Bu gerekçelerden dolayı Koronavirüs ile mücadele ederken vefat eden sağlık çalışanları şehit sayılsın. Gerekli yasal düzenlemeler yapılsın. Terörle mücadele yapan terör şehidi gibi sayılsın. Sağlık kurumlarında çalışanlar ve ailesi bu kapsamda değerlendirilsin. Yetkililerden bu düzenlemeyi yapmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı./resimler/2020-4/2/0943547790310.jpg



İlginizi Çekebilir