KTÜ Ana Bilim Dalı Başkanından Hemşirelere Örnek Davranış

KTÜ Ana Bilim Dalı Başkanından Hemşirelere Örnek Davranış

KTÜ Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sema Kandil Serviste Çalışan ve Covit 19 Hastaları İle Mücadele Eden Personeline Karşı Örnek Davranışları ile Herkesin Takdirini Kazandı

Tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de etkisini sürdürmekte olan Corona Virüs(Covit19) salgını ile ilgili olarak Sağlık çalışanlarının hayatımızda ne kadar büyük bir öneme sahip olduklarını bizler için hayatlarını dahi tehlikeye attıklarını ve bizim hayatımız için her türlü fedakârlığı yaptıklarını sanırız bilmeyenimiz yoktur.

Bu gün sizlere KTÜ Tıp Fakültesinde yaşanan bir öyküden söz etmek isteriz. Ülkemizin her tarafında yaşanan on binlerce öyküden sadece bir tanesi.

KTÜ Tıp Fakültesi Çocuk Servisi Covit19 salgın hastalığı başladıktan sonra CORONA Hastalarına hizmet vermeye başladı.

Bu serviste çalışan Çaykaralı Hemşerimiz Baş Hemşire Zehra Durgun ile birlikte arkadaşları Büşra Çelebi ve Özlem Ağırman Corona Servisinde insanlarımıza hizmet vermeye başladı.

KTÜ Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Çocuk Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr Sema Kandil yönetiminde yaklaşık 2 aydır yoğun bir tempo içinde insanlarımıza hizmet sunmaya çalışıyor ekibimiz.

15 Mart 2020 tarihinden bu yana yaklaşık 2 aydır evlerine gitmiyor servis çalışanı hemşireler. Hem Toplum sağlığı açısından hem de evlerinde bulunan eşlerine ve çocuklarına zarar vermemek için iki aydır evlerinden ve çocuklarından uzakta insanlarımıza hizmet taşıyorlar. Kendilerine tahsis edilen KTÜ Koru Tesislerindeki odalarında kalıyor ve oradan işe gidip geliyorlar.

Çaykaralı, Gümüşhane’li ve Bursa’lı 3 Hemşire arkadaş ayrı ayrı odalarda kalarak ve kendilerini izole ederek hizmet veriyorlar topluma.

Öykümüz sadece bu kadar ile de bitmiyor. Bölüm Başkanları Prof Dr Sema Kandil hemşirelerine kendi çalışanları gibi değil kendi öz evlatları gibi bakıyor.

Nasıl mı? Personeline sürekli olarak destek veren, moral aşılayan onlarla sürekli bir arada bulunarak bu zor süreci atlatmalarını sağlayan Prof. Dr Sema Kandil bunun yanı sıra sürekli olarak hemşirelerinin ihtiyaçlarını soruyor ve de kutsal Ramazan ayında evde hazırlamış olduğu yemekleri hemşirelerine taşıyarak onların bu zor dönemi atlatmalarına katkı sağlamış oluyor.

Personeline her konuda destek vererek ilgilenen nazik, ince gönüllü Çocuk Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Sema Kandil Hocamıza personeli ve halkımız adına teşekkür ediyor hemşirelerimize ve onların nezdinde Ülkemizde büyük bir fedakârlık ve özveri ile görev yapan tüm Sağlık Çalışanlarına göstermiş oldukları bu büyük fedakarlıktan dolayı teşekkürlerimizi sunuyor bir an önce virüs salgınının sona ermesi ve onların da sağlıklı bir şekilde yeniden aramıza ve çocuklarına dönmelerini temenni ediyoruz.



İlginizi Çekebilir