KTÜ Dünya Temizlik Gününde Fark Yarattı

KTÜ Dünya Temizlik Gününde Fark Yarattı

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Fark Et Fark Yarat Ekibi 16 Eylül Dünya Temizlik Gününde farklı bir organizasyona imza atmayı başardı.

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Fark Et Fark Yarat Ekibi 16 Eylül Dünya Temizlik Gününde farklı bir organizasyona imza atmayı başardı.

16 Eylül 2023 Cumartesi günü Ortahisar Belediyesi ve KTÜ tarafından ortak organize edilen Çevre Temizliği kapsamında yaklaşık 70 kişiden oluşan gönüllü ekibi 2 ton çöp ve atık toplayarak Trabzon Sahilini temizlediler.

Ortahisar Belediyesi’nin, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden “Fark et, Fark Yarat Kulübü, Trabzon Sokak Toplayıcıları Derneği ve okullarla ortaklaşa düzenlediği etkinlikte sorumsuz insanlar tarafından atılan her türlü atık madde ve çöp sahilden temizlendi. 

“2 TON ÇÖP VE ATIK TOPLANDI”
Etkinlik kapsamında yaklaşık 70 kişilik bir grup tarafından gelişi güzel bir şekilde yerlere atılan ambalaj, kağıt, poşet, cam şişe, naylon, izmarit gibi her türlü atık madde ve çöp toplanarak poşetlere kondu. Etkinliğe katılan gönüllüler tarafından yaklaşık 2 ton çöp ve atık toplandığı aktarıldı.

 “ÇEVRE KİRLİLİĞİ CANLI YAŞAMINI TEHDİT EDİYOR”
Etkinliğe katılan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş, herkesin ortak arzusu olan daha temiz ve daha sağlıklı bir çevrede yaşamak için herkese görevler düştüğünü dile getirdi. İnsanlardan kaynaklanan faktörlerden dolayı çevre kirliliğinin bütün dünyayı etkilediğini ve canlı yaşamını tehdit eder hale geldiğini ifade eden Göktaş, “Temizliğin öncelikle kirletmemek olduğunun bilinciyle hareket ederek geleceğimize sahip çıkmalıyız. Temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamak için hepimize görevler düşüyor. Biz de daha temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamak amacıyla bir araya geldik. Ortahisar’da yaşayan vatandaşlar olarak bu anlamlı günde kent paydaşlarımızla birlikte böyle bir etkinlik düzenledik. Esasında sadece bu gün dolayısıyla değil, her gün çevremize karşı duyarlı ve sorumlu davranmalıyız. Çevre temizliğiyle ilgili farkındalığı ve bilinci artırmak, bu sorunlara dikkat çekmek için her sene olduğu gibi bu sene de bir araya geldik. Ben inanıyorum ki, bu tür etkinliklerle 7’den 70’e bütün vatandaşlarımızda çevre temizliği ve hassasiyetiyle ilgili duyarlılık oluşacak ve hedeflediğimiz şekilde çevre kirliliğini ve doğayı tahrip eden, bozan eylemleri en aza indirmiş olacağız. Böylece daha temiz bir hava soluyacağız, daha temiz içme suyu kullanacağız ve daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamlarımızı sürdürmüş olacağız. Bütün insanların ortak arzusu da budur.” açıklamalarında bulundu.

 “OLUMSUZ SONUÇLARINI ANLATALIM”
Çevre kirliliğinin önüne geçmek için eğitimin ve bilinçlendirme faaliyetlerinin önemine değinen KTÜ Sivil Savunma Amiri Erdal Danacı ise, “Bu konuyu toplumumuza ne kadar benimsetirsek, bu yönde ne kadar çok eğitim ve etkinlik düzenlersek çevreyi kirleten davranış ve eylemlerin de o oranda önüne geçmiş oluruz. Dolayısıyla çevreyi kirletenleri nazik bir şekilde uyarırsak ve bu davranışlarının olumsuz sonuçlarını anlatırsak ben eminim ki, hiç kimse elindeki çöpü ya da atık maddeyi yerlere atmaz, gider çöp kutusuna atar. Bu etkinliğe katılan bütün paydaşlarımıza bir kez daha çok teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık diyorum.” şeklinde konuştu.

Pek çoğumuz ailelerimizle ya da arkadaşımızla eğlenirken ya da boşa vakit geçirirken KTÜ Fark Et Fark Yarat Ekibi nin başvurusuna destek veren Ortahisar Belediyesi gönüllüler aileleri ve çocuklarıyla birlikte 16 Eylül 2023 Cumartesi günü Dünya Temizlik Günü’nde Trabzon merkezde denize ulaşabileceğimiz tek sahili olan Faroz Sahil'inde sahil temizliği yaptılar. 

Bizlerde çöplerimizi çöp kutularına atarak, çevremizi temiz tutarak onlara destek verebiliriz sloganı ile senelerdir örnek çevre  duyarlılığı konusunda fark yaratan KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi ekibi bir örnek çalışmaya daha imza attılar.

 Bir grup sağlık çalışanı olarak sorunun değil çözümün parçası olmak üzere çıktıkları bu yolda faaliyetlerini #ktüfarketfarkyarat İnstegram adresinde paylaşıyorlar. Hayalleri  en temiz şehir Trabzon.

Bizlerinde destekleri ile bu mümkün.



Anahtar Kelimeler: Dünya Temizlik Gününde Yarattı

İlginizi Çekebilir