KTÜ´de Rektör Yardımcıları Belirlendi

KTÜ´de Rektör Yardımcıları Belirlendi

Karadeniz Teknik Üniversitesinde Rektör Yardımcılıklarına Çaykaralı Hemşerilerimizden Prof.Dr. Hikmet Öksüz ve Prof.Dr. Yusuf Şevki Hakyemez yeniden atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Karadeniz Teknik Üniversitesine Prof.Dr.Süleyman Baykal´ı tekrar Rektör ataması sonrası Rektör yardımcılarını yeniden belirledi.

Buna göre, daha önce Rektör Yardımcılığı görevinde bulunan Çaykaralı Hemşerimiz Prof.Dr. Hikmet Öksüz ve Prof.Dr. Yusuf Şevki Hakyemez yerlerini korurken, daha önce rektör yardımcısı Prof. Dr. Necati Tüysüz´ün yerine, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Prof.Dr. Asım Ören atandı. 

PROF.DR.HİKMET ÖKSÜZ KİMDİR.
1965 yılında Trabzon´un Çaykara ilçesinin Kabataş Köyünde doğdu. İlköğrenimini Çaykara´da, liseyi Trabzon´da tamamladı. 1987 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi´nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi´nden 1992 yılında Lozan´da Batı Trakya Sorunu isimli teziyle Yüksek Lisans; 

1996 yılında Atatürk Dönemi Türkiye´nin Balkan Politikası (1923-1938)? İsimli teziyle de Doktora derecesini aldı. 1995 yılından beri Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde görev yaparken Rektör yardımcılığı görevine getirildi. 

2003 yılında Doçent, 2008 yılında da Profesör oldu. 20. yüzyılda Balkanlar ve Trabzon üzerine 65 bilimsel makalesi, 3 kitap editörlüğü, 2 de kitabı vardır. Kıbrıs, Avrupa Birliği, Pontus ve Ermeni Sorunu ile ilgili Trabzon´da ve Türkiye´nin çeşitli illerinde konferanslar verdi. Bilimsel çalışma alanı ile ilgili ulusal hakemli dergilerin yayın ve hakem kurullarında görev yapmaktadır. 8 Yüksek Lisans Tezi yönetti. 5 Doktora Tezi, danışmanlığında sürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Akademik ve İdari Görevleri:
Türkiye Cumhuriyeti Anabilim Dalı Başkanlığı,
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanlığı,
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü.


PROF.DR.YUSUF ŞEVKİ HAKYEMEZ KİMDİR?

Çaykara´nın Soğanlı Köyünde doğdu. Çaykara İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalında yüksek lisansını yaptı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalında doktorasını yaptı.2010-2012 yıllar arasında Karadeniz Üniversitesi İktisadi ve idari bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. Halen KTÜ Rektör Yardımcısıdır. Ayrıca Akil Adamlar Listesi`nde, Karadeniz Bölge Başkanı olarak görev yapmış.  

Çaykara Gündem Gazetesi olarak, Hocalarımıza yeni görevlerinin hayırlı olmasını temenni eder, başarılarının devamını dileriz.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir