Kudüs Kırmızı Çizgimizdir

Kudüs Kırmızı Çizgimizdir

ABD Başkanı Trump´un Kudüs´ü İsrail´in Başkenti İlan Etme Girişimi Çaykara İlçemizde Çaykara Belediyesi Ve Ak Parti Çaykara İlçe Başkanlığının Düzenlemiş Olduğu Basın Açıklaması İle Protesto Edildi

ABD Başkanı Donald Trump´ın, büyükelçiliği Kudüs´e taşıması ve İsrail´in başkenti olarak Kudüs´ü tanıması kararının ardından Kudüs  ile ilgili Protestolar devam ediyor.Ülkemizin her tarafında olduğu gibi Çaykara İlçemizde de Kudüs´ün İsrail´in Başkenti İlan Edilmeye çalışılması Protesto edildi.

Çaykara Belediyesi ve Ak Parti Çaykara İlçe Başkanlığı tarafından Cuma namazı çıkışında Çaykara Merkez Camii önünde ABD´yi kınayan bir basın açıklaması gerçekleştirildi./resimler/2017-12/8/1509289449552.jpg

Basın Açıklamasına Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,Ak Parti Çaykara Eski İlçe Başkanı Temel Şimşek,İlçemiz Çamlıbel Muhtarı ve Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç ile  kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

BAŞKAN TOK KUDÜS VAZ GEÇİLMEYECEK EN ÖNEMLİ DEĞERİMİZDİR

Kudus´ün İslam Alemi için çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Çaykara BBelediye Başkanı Hanefi Tok Millet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında olduğumuzu ve de Kudüs konusunda asla taviz vermeyeceğimizi sözlerine ekledi.

BASIN AÇIKLAMASI

Daha Sonra Ak Parti Çaykara TÜGVA Gençlik Vakfı Başkanı Berat Tosun tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirildi.İşte o basın açıklaması

KUDÜS DAVAMIZ

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump´un hukuksuz Kudüs açıklaması insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir.

/resimler/2017-12/8/1510406951003.jpgSayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların Kırmızı çizgisidir.

Bu durum bölgemizde var olan barış ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır.

Alınan kararın İsrail ve Filistin Toplumları arasındaki husumeti artırmaktan başka bir sonucu olmayacaktır.

Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede deönülmelidir.

İslamın sesini susturmak,kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.

İslamın Harem-i izzeti olan Kudüs´ü tacize teşebbüs edenler Türküyle,Arabıyla,Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahattini Eyyübi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir.

Türkiye´nin İnsanlığın Sülieti olan Kudüs´ün Mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız.

Dünyadaki tüm Müslümanların İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye´nin çağrısına kulak vererek Kudüs´e sahip çıkacağına inanıyoruz.

Diğer Taraftan Amerika Birleşik Devletlerinin Bu kararı Dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni, bir tezahürüdür.

Bu hadise Cumhurbaşkanımızın Küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği ?Dünya 5´ten Büyüktür? itirazının haklılığını teyit etmiştir

İslamın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesi ile engel olabiliriz.

Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göatermeye ,her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız.

Kudüs Davasının sonuna kadar Takipçisi olacağız

GENÇLERDEN SLAGANLI TEPKİ/resimler/2017-12/8/1511400389619.jpg

Basın açıklamasının ardından alanı dolduran gençler ?Küdüse Selam Direnişe Devam?,?Kudus  Bizimdir Bizim Kalacak? sloganları atarak Basın Açıklamasına destek verdiler.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler: Kudüs Kırmızı Çizgimizdir

İlginizi Çekebilir