Kültürümüzü Yaşatıyorlar!

Kültürümüzü Yaşatıyorlar!

Trabzon Çaykara- Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneğinde Prof. Dr. Orhan Durgun öncülüğünde kültür faaliyetlerine devam ediyor.

Trabzon´da faaliyet gösteren, Çaykara- Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneğinde kültür faaliyetleri çerçevesinde horon duayeni Prof. Dr. Orhan  Durgun öncülüğünde, Çaykara ve Dernekpazarlı gençlerden oluşan horon grubu haftada iki gün Trabzon´da bulunan dernek binasında bir araya gelerek; Çaykara-Uzungöl oyunlarından terlenen Çaykara Mahalli ekibi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ayrıca, klasik Akçaabat-Tonya erkek oyunları çalışmaları sürdürülüyor. Gönüllü olarak folklor çalışmalarına devam eden ekip izleyenlerine hayran bırakıyor. 

"AMACIMIZ GEÇMİŞLE GELECEK ARASINDA KÜLTÜR KÖPRÜSÜ KURMAKTIR"

Folklör çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini ifade eden Prof.Dr.Orhan Durgun,  horon ekibimiz,  Çaykara´nın kurtuluşu olan 27 Şubat 2019 yılına kadar hem Çaykara, hem de Akçaabat ve Tonya oyunlarını en güzel şekilde sergilemeyi hedeflemektedir, ?dedi. Durgun, ?Özellikle 50 yıldan beri unutulmaya yüz tutmuş Çaykaraya özgü Seyir, Vaybeni Fiyatral atışma oyunu ilk kez ekibimiz tarafından sergilenmektedir.  Tüm Çaykara, Dernekpazarı ve Trabzonlu ilgi duyan gençlerimizin Salı ve Perşembe günleri akşamları Dernek lokalinde horon öğrenmeye davet ediyoruz. Amacımız, gençlerimizin atalarımızın Kültürünü öğrenmelerini, hatıralarını yaşatmalarını, geçmişten geleceğe köprü kurarak milli kültürümüzü ileriye taşımayı sağlamaktır. Bu arada gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak ülkemize yararlı vatandaşlar olmalarını sağlamaktır,? ifadesini kullandı.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Kültürümüzü Yaşatıyorlar

İlginizi Çekebilir