Kurban Bayramı Ve Uzungöl

Kurban Bayramı Ve Uzungöl

Öğretmen Hilmi Kanık´ın "Kurban Bayramı Ve Uzungöl" İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz.

Bu gün Mübarek Kurban Bayramının birinci günü.Bu anlamda Tüm Çaykara Gündem Dostlarımızın Mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerim ile kutluyorum. Yüce Allah´tan Tüm İnsanlık Alemi için kan ve şiddetin olmadığı, tüm dünya çocuklarının dünyanın her tarafın ı sevgi ile kucakladığı sevgi ,barış ve de insanlık dolu daha nice bayramları hep birlikte geçirmeyi temenni ediyoruz.

Bizler her Bayramda olduğu gibi bu bayramda da Uzungöl´ün fotoğrafını çekmeye ve de bu fotoğrafı siz sevgili Çaykara Gündem Dostlarımız ile paylaşmaya çalışacağız.

Karadeniz Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl 2017 yılı Yaz Turizm sezonunun finalini yapıyor şu günlerde. Gerci şunu açık yüreklilik ile ifade etmek istiyorum.Bundan 10 sene önce Uzungöl´de 1 Eylül denildiği zaman Turizm bıçak gibi kesiyordu.1 Eylül sabahında Uzungöl´de kimse kalmıyordu.

Şimdi ise hiç de öyle değil.Nerede ise yılbaşına kadar Uzungöl´de aynı yoğunluk bir miktar azalmak ile birlikte yine de devam ediyor.

Kurban Bayramları genelde sakin geçer Turizm Merkezlerinde. Çünkü her kes ya aile ziyaretindedir. Ya da Kurbanının derdindedir. Hele de ilk günler. Bizler de öyle düşündük bu sabah. Ve de çok acele etmedik Camiya gitmek için. Nasıl olsa yer olur dedik./resimler/2017-9/1/1031591441755.jpg Ancak Uzungöl Merkez Camisinde tabiri caiz ise iğne atsan yere düşmezdi sanırız bu sabah.Uzungöl tıklım tıklım dolu Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Cami İmamı Hanefi Şahi,n Hocamız 4 sefer insanları öne çekerek arkadan gelen misafirlere yer açmaya çalıştı. Bu da çözüm olmayınca bir saf ikiye bölündü. Ve de hiç abartmıyorum. Bayram sabahı Uzungöl´de insanlar Bayram Namazını nerede ise ayakta kıldı yer olmadığından.

Sonra gözümüz Uzungöllü Turizmci Dostlarımızı aradı.Doğrusunu söylemek gerekirse bu yoğunluk hem hoşumuza gitti.Hem de sebebini merak ettik.

Uzungöl Ortaokulu Emekli Müdürlerimizden ve de Uzungöl´de hem Turizmin gelişmesi adına hem de eğitimci kimliği ve de Uzungöl´ün sosyal ve kültürel anlamda bir yerlere gelebilmesi adına yoğun bir gayret gösteren Sevgili Abdülkadir Kaya Hocamıza ilişti gözümüz.

30 Senelik Meslek Hayatım Boyunca kendisinden çok şeyler öğrendiğim Abdülkadir Kaya Hocamız ile Senelerce aynı okulda birlikte çalıştık .Dünyaya bakış açısı,eğitimci kimliği ve de olaylara pozitif ve objektif yaklaşımı ile her zaman takdir ettiğim ve de örnek aldığım Sevgili Abdülkadir Hocama yaklaştım.Bu yoğun ilginin sebebini sordum.

İşte Abdülkadir Kaya Hocamızın bizlere anlattıkları:

UZUNGÖL-ÜL EMİN

Araplar Uzungöl´e güveniyor.Uzungöl´ün güvenilen ve de rahat tatil yapılabilecek olan bir tatil merkezi olduğunu Araplar çok iyi biliyorlar. Bu yüzden de Uzungöl´ü tercih ediyorlar ve de bundan sonra da tercih etmeye devam edeceklerini düşünüyorum.

Bir gerçeği çok iyi görmek gerekiyor.Uzungöl´de işini gerçekten çok iyi yapan ve de hizmet kalitesini ön planda tutan yüzlerce işletme var. Ve de bana göre Arap Müşterilerimiz bu işletmeleri çok iyi bir şekilde analiz etmiş durumdalar./resimler/2017-9/1/1032440499775.jpgArap müşterilerimiz şunu da çok iyi biliyorlar.Bana göre Uzungöl Turizmine zarar vermeye çalışan bazı işletme sahipleri arap müşterilerimize yüksek fiyat standartı uyguluyor olabilir.Bu bana göre Uzungöl´ün çözülmesi gereken en önemli sorunu zaten.Bu sorun bir an önce çözülmeli ve de hizmet kalitesini ön planda tutmayan fahiş fiyat uygulayan işletmelere mutlaka gerekli yaptırımlar uygulanmalı.

Arap müşterilerimiz her şeyi gayet iyi görüyor. Belki daha ekonomik şartlarda başka yerlerde de tatil yapabileceklerini gayet iyi biliyor arap müşterilerimiz. Ancak Uzungöl´de hem kendilerini hem de çocuklarını güvende hissediyor arap müşterilerimiz. Bu güven ve de huzur ortamı bana göre Arap Müşterilerimizin Uzungöl´ü tercih etmelerinin en önemli sebebi diye düşünüyorum..



Anahtar Kelimeler: Kurban Bayramı Uzungöl

İlginizi Çekebilir