Kurtdağı 4 Ağustos´ta Şenleniyor!

Kurtdağı 4 Ağustos´ta Şenleniyor!

Çaykara´nın ikinci büyük şenliklerinden biri olan Kurtdağı Yayla Şenlikleri 4 Ağustos 2018 Cumartesi günü yapılacak.

Çaykara´nın ikinci büyük şenliklerinden biri olan Kurtdağı Yayla Şenlikleri 4 Ağustos 2018 Cumartesi günü yapılacak.

2003 yılından itibaren her yıl Ağustos ayının içinde geleneksel olarak yapılan ve Kurtdağı Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Kurtdağı Yayla şenlikleri 4 Ağustos Cumartesi günü yapılacak. 

14 yıl önce 10 köyün bir araya gelmesiyle kurulan Kurtdağı Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi tarafından organize edilen ilçemizin ikinci büyük Kültür etkinliği olan Kurtdağı yayla şenliği 4 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.

Şenliğe yöremiz sanatçılarından, Kerim Aydın, Tahsin Terzi, Onur Atmaca, Zeynep Birinci, Hızır Dinçer ve Turan Kanberoğlu´nun yanı sıra sürpriz sanatçıların katılması bekleniyor.

ŞENLİKTE İLK KEZ AĞALIK YARIŞMASI YAPILACAK

Bölgemizin değişik yerlerinde yapılan Yayla şenliklerinde kültür haline gelen ağalık yarışması ilk kez bu yıl Kurtdağı Yayla şenliklerinde uygulanacak. Açık arttırma ile uygulanacak ağalık yarışmasında seçilecek olan ağa Kültürümüze büyük katkı sağlayacak./resimler/2018-7/27/2216080529799.jpgKÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATACAĞIZ

Kurtdağı Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı aynı zamanda Eğridere Köyü Muhtarı Osman Boz, geleneklerin yaşatılması gerektiğini belirterek,?  geçmişten günümüze kültürümüzü ve geleneklerimizin yaşatılması Kurtdağı Şenliğini 4 Ağustos Cumartesi günü yapmaya karar verdik. Bu tip şenlikler kesinlikle sadece eğlence amacı taşımamaktadır. Hayat şartlarının insanları birbirinden kopardığı günümüzde böyle bir etkinlikte yıllardır birbirini göremeyen binlerce insanın buralara gelip hasret gidermeleri bizim için son derece önemlidir.  Kurtdağına gelecek olan misafirlerimiz için rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda vakit geçirebilmeleri için ciddi anlamda çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca bu yıl ilk olarak uygulayacağımız ağalık yarışmasına gönüllü arkadaşlarımızı bekliyoruz," dedi.

İrtibat Telefonu: 0505 519 84 30

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi 



Anahtar Kelimeler: Kurtdağı Ağustos Şenleniyor

İlginizi Çekebilir