Kurtdağı 5 Ağustos´ta Şenleniyor

Kurtdağı 5 Ağustos´ta Şenleniyor

Çaykara´nın ikinci büyük şenliklerinden biri olan Kurtdağı Yayla Şenlikleri 5 Ağustos 2017 Cumartesi günü yapılacak.

Çaykara´nın ikinci büyük şenliklerinden biri olan ve iki yıldır yapılamayan Kurtdağı Yayla Şenlikleri 5 Ağustos 2017 Cumartesi günü yapılacak.

2003 yılından itibaren her yıl Ağustos ayının içinde geleneksel olarak yapılan ve 10 Köy muhtarının bir araya gelmesiyle kurdukları, Kurtdağı Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Kurtdağı şenlikleri, 5 Ağustos Cumartesi günü yapılacak. 

14 yıl önce 10 köyün bir araya gelmesiyle kurulan Kurtdağı Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi tarafından organize edilen ve yıllardır geleneksel hale gelen Kurtdağı Kültür etkinliğinin iki yıl üst üste yapılmaması birçok kesimin tepkisine neden oldu. Kurtdağı Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi tarafından yapılan toplantıda şenliklerin 5 Ağustos Cumartesi günü yapılmasına karar verildi. Şenliğe yöremiz sanatçıları yanı sıra sürpriz sanatçıların katılması bekleniyor./resimler/2017-7/21/2024104314127.jpgKurtdağı Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı aynı zamanda Eğridere Köyü Muhtarı Osman Boz, Kurtdağı şenliği ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, Çaykara´nın Kültürünün yaşandığı ve yaşatıldığı geleneksel değerlerimizle bütünleştirerek paylaşılacağı Kurtdağı Yayla Şenliklerinin yapılması için yönetim kurulu olarak yaptığımız toplantı sonucu aldığımız kararla Kurtdağı Şenliğinin 5 Ağustos Cumartesi günü yapmaya karar verdik,? dedi.  

Boz,? iki yıldır bazı nedenlerden dolayı iptal edilen kurtdağı şenliğinin, bu yılda iptal etseydik yıllardır geleneksel olan kültür etkinliğimizin bundan böyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı. Bizler kültür değerlerimizi korumak zorundayız. Bu tip şenlikler kesinlikle sadece eğlence amacı taşımamaktadır. Yıllardır birbirini göremeyen binlerce insanın buralara gelip birbirlerini görerek geçmişteki hatıralarını yad ederek hasret gidermektedir. Kurtdağına gelecek olan misafirlerimiz için rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda vakit geçirebilmeleri için Yönetim Kurulumuz çok ciddi anlamda çalışmalar yapmak için çalışmalara başladık," dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi 



Anahtar Kelimeler: Kurtdağı Ağustos Şenleniyor

İlginizi Çekebilir