Kurtdağı Şenlendi

Kurtdağı Şenlendi

Çaykara´nın Kurtdağı Mevkii´nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yayla şenliği Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Çaykara´nın Kurtdağı Mevkii´nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yayla şenliği Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

2003 yılından itibaren her yıl Ağustos ayının içinde geleneksel olarak yapılan ve bu yıl Kurtdağı Kültür ve Dayanışma Derneği, Mahalle Muhtarları, Avrupa Eğridere mahallesi yardımlaşma derneği ve ilçemizde faaliyet gösteren bazı esnaflarımızın katkılarıyla organize edilen Kurtdağı şenliğine gitmek için vatandaşlar sabah saatlerinde Çaykara Kurtdağı mevkiine akın etti./resimler/2017-8/5/2207459436090.jpgŞenliğe, Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, TİSKİ yönetim kurulu üyesi Namık Kemal Gedikoğlu, siyasi parti temsilcileri, yurt içi ve yurt dışından, komşu il ve ilçeler ile Çaykara´dan gelenlerle birlikte yüzlerce kişi katıldı. /resimler/2017-8/5/2208278968085.jpgGüneşli bir havada gerçekleşen etkinliklerde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı yaptı. 

Birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Kaymakam Ayrancı, ?Ülkemiz farklı zamanlardan önemli süreçlerden geçti. Sizlerin de bildiği gibi her yıl yapılan şenliklere 2 yıldır ara vermek zorunda kaldık. Ülkemiz zaman zaman terör olaylarıyla karşılaştı. Maalesef Şehitlerimiz ve Gazilerimiz oldu. Terör olaylarının en büyük amacı bizim birliğimizi ve burada oluşturduğumuz beraberliğimizi bozmaktı. Âmâ ülkemiz birlik içerisinde bu saldırıların üstesinden gelmiştir. Şenlikler birliğimiz, beraberliğimiz, coşkumuz ve kardeşliğimizin pekiştiği bir etkinliktir. Bu vesile ile şenliğe katılan başta Çaykara Belediye Başkanı Sayın Hanefi Tok, olmak üzere bu şenliğin yapılmasına katkı sunan ve emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum, dedi./resimler/2017-8/5/2208502718514.jpgŞenlikte konuşan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, birlik beraberlik ve dayanışmayı artırmak amacıyla düzenlenen şenliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek," dayanışmanın en yoğun yaşandığı geleneksel Kurtdağı şenliklerinde kardeşçe, dostça özlemin ve hasretin giderildiği, şüphesiz ki şenlikler kültürümüzü ve geleneklerimiz ile beraberliğimizi pekiştiriyor, ?dedi. 

Kurtdağı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Boz yaptığı konuşmada, 2 yıl şenliklere ara vermek zorunda kaldıklarını ifade ederek," bütün zorluklara rağmen geleneksel hale gelen bu şenliği yapmak için büyük gayret sarf ettik. Buradaki amacımız kaybolmaya yüz tutmuş gelenek ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak, yıllarca birbirini görmeyen akraba ve dostlarımızı burada toplayarak dayanışmayı sağlamaktır. Sizlere bu güzel günde iyi eğlenceler diliyorum,? dedi./resimler/2017-8/5/2225503363543.jpgÇaykara Muhtarlar Derneği başkanı Başkanı Nihat Kaplan yaptığı konuşmada, Kültürümüzü yaşatmak için bir araya gelen herkese teşekkür ederek," Uzaktan ve yakından buraya zahmet ederek gelip bu güzel ortamı bize yaşatan herkese muhtarlar adına minnet ve şükranlarımı iletiyorum,? dedi./resimler/2017-8/5/2209150687778.jpg    Konuşmaların ardından sahne alan sanatçılarından, Kaval üstadı Kerim Aydın, Yakup Atalay, Hızır Dinçer, Mustafa İlhan, Eçinos,  Cemal Kaygusuz, Serhat Yıldırım,  Turan Kamberoğlu ve Furkan Yılmaz,  Kemençe ve kaval eşliğinde birbirinden güzel hareketli Karadeniz türkülerini seslendirdiler.  Bu arada yerinde duramayan vatandaşlar sıcak havaya aldırmadan kendilerini alana attı ve saatlerce horon oynadı. Coşku içinde geçen şenlikler, akşam saatlerinde olaysız bir şekilde sona erdi./resimler/2017-8/5/2209528188541.jpgNOT: Şenlikle ilgili video görüntüleri yakında çaykara gündem gazetesinde yayınlanacaktır.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Kurtdağı Şenlendi

İlginizi Çekebilir