Kurtdağı Şenlendi!

Kurtdağı Şenlendi!

Çaykara´nın Kurtdağı Mevkii´nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yayla şenliği Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Her yıl geleneksel olarak yapılan Kurtdağı Yayla şenliği yüzlerce kişinin katılımıyla yapıldı.

2003 yılından itibaren her yıl Ağustos ayının ilk haftasında gerçekleştirilen ve Kurtdağı Kültür ve yardımlaşma derneği tarafından organize edilen Kurtdağı yayla şenliği yüzlerce kişinin katılımıyla yapıldı.

Havanın güzel olması nedeniyle vatandaşlar sabah saatlerinde Çaykara Kurtdağı mevkiine akın etti. Şenliğe, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, siyasi parti temsilcileri, yurt içi ve yurt dışından, komşu il ve ilçeler ile Çaykara´dan gelenlerle birlikte yüzlerce kişi katıldı. 

Güneşli bir havada başlayan etkinliklerde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok yaptı. /resimler/2018-8/6/2031106735034.jpgBirlik beraberlik ve dayanışmayı artırmak amacıyla düzenlenen şenliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Tok,? dayanışmanın en yoğun yaşandığı geleneksel Kurtdağı şenliklerinde kardeşçe, dostça özlemin ve hasretin giderildiği bir yer olduğunu, ?söyledi. /resimler/2018-8/6/2031326266700.jpgKonuşmaların ardından sahne alan sanatçılarından, Kaval üstadı Kerim Aydın, Zeynep Birinci, Tahsin Terzi, Hızır Dinçer, Onur Atmaca, Cemal Kaygusuz, Turan Kamberoğlu ve Arkan Yeşilyurt Kaval ve Kemençe eşliğinde birbirinden güzel hareketli Karadeniz türkülerini seslendirdiler. Bu arada yerinde duramayan vatandaşlar öğleden sonra gelen sis ve soğuk havaya aldırmadan kendilerini alana attı ve saatlerce horon oynadı. Coşku içinde geçen şenlikler, akşam saatlerinde olaysız bir şekilde sona erdi./resimler/2018-8/6/2031513142087.jpgHaber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Kurtdağı Şenlendi

İlginizi Çekebilir