Kurtdağı Şenlikleri Terör Saldırıları Sebebi İle İptal Edildi.

Kurtdağı Şenlikleri Terör Saldırıları Sebebi İle İptal Edildi.

Bu yıl 14. düzenlenmesi PLanlananan Geleneksel Kurtdağı Yayla Şenlikleri Terör Saldırılarında Hayatını Kaybeden nvatandaşlarımızın Anısına Saygı amacı ile İptal edildi.

Son Dönemlerde artan Terör Saldırıları ve 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan ancak milletimizin duyarlı davranışı sonucunda başarılı olunamayan Darbe Girişimi esnasında Şehit olan  asker, polis ve vatandaşlarımız için 2016 Yılında yapılması planlanan Geleneksel  Kurtdağı  Yayla Şenlikleri  iptal edildi.

Organizasyon Komitesi adına fikirlerini aldığımız Organizasyon Komitesi Başkanı ve Organizasyonu tertip eden 10 Köy Temsilcisi Eğridere Köyü Muhtarımız Osman BOZ 6 Ağustos 2016 Cumartesi Günü yapılması planlanan 14.Kurtdağı Yayla Şenliklerinin Terör saldırıları ve Darbe girişiminde şehit olan asker,polis ve vatandaşlarımıza saygı amacı ile iptal ettiklerini ifade etti.

Organizasyon Komitesi ile geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Organizasyon Komitesi Başkanı Osman Boz Şenlik olarak kendi hazırlıklarını tamamladıklarını, şenlik tarihini beklemeye başladıklarını ancak son zamanlarda yoğunlaşan terör saldırıları son olarak ise 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan ve de milletimizin kararlı tutumu ile başarısız olunan Darbe girişiminde hayatını kaybeden asker,polis ve vatandaşlarımıza saygı amacı ile Şenlik kararını yeniden gözden geçirdiklerini anımsattı.

Ülkemizde insanlarımızın bu kadar acı yaşarken eğlenmenin doğru olmadığını ve bu itibarla bu yıl da Şenlik Organizasyonunun bu şartlar altında gerçekleştirilemeyeceği görüşünü benimsediklerini ifade eden Muhtar Osman Boz bu itibarla Organizasyon Komitesi ile birlikte Şenliklerin bu yıl da İPTAL edilmesi kararını aldıkların ı sözlerine ekledi.

Bu yıl 14. Düzenlenmesi planlanan Geleneklel  Kurtdağı Şenlikleri 2003 yılında başlamıştı.2005 Yılında Çaykara İlçemizde meydana gelen Sel Felaketinden dolayı iptal edilen Kurtdağı Yayla Şenlikleri 2015 yılında da yine terör saldırılarında hayatını kaybeden insanlarımızın anısını yaşatmak adına iptal edilmişti.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara  Gündem Gaztesi



İlginizi Çekebilir