Kurtdağı Şenlendi

Kurtdağı Şenlendi

Çaykara´nın Kurtdağı Mevkii´nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yayla şenliği binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

2003 yılından itibaren her yıl Ağustos ayının içinde geleneksel olarak yapılan ve bu yıl Kurtdağı Kültür ve Dayanışma Derneğinin organize ettiği, Trabzon Turizm ve Kültür il müdürlüğü, Çaykara Belediyesi, Kurtdağı Yayla Kültür ve Dayanışma Derneği, Yeşilalan Muhtarlığı, Baltacılı Muhtarlığı, Eğridere Muhtarlığı, Taşören Muhtarlığı,  Kayran Muhtarlığı, Çambaşı Muhtarlığı, Taşlıgedik Muhtarlığı, Derindere Muhtarlığı, Çayıroba Muhtarlığı, Ulucami Muhtarlığı, Bal Orman Ürünleri’nin sponsorluğunda gerçekleşen şenliğe gitmek için vatandaşlar sabah saatlerinde Çaykara Kurtdağı mevkiine akın etti.

Çaykara Eğridere mahallesinden, İYİ Parti  İstanbul Yavuz Ağıralioğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, siyasi parti temsilcileri, yurt içi ve yurt dışından, komşu il ve ilçeler ile Çaykara´dan gelenlerle birlikte binlerce kişi katıldı. 

Sisli bir havada gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Kurtdağı Yayla Kültür ve Dayanışma Derneği adına konuşan yönetim kurulu üyesi Mehmet Yazıcı,” 20 yıldan beri Kurtdağı şenliklerini devam ettirdiklerini ifade ederek, “siz değerli hemşehrilerimizden aldığımız desteklerle bu güne kadar bu şenlikleri yaptık. Daha önce yapılan Kurtdağı şenliklerine büyük katkısı olan ve kendisini anmadan geçemediğim Yeşilalan eski Muhtarı rahmetli Hüseyin Yılmaz’ı rahmet ve minnetle anıyorum. Sizlerden ricam köklerinize sahip çıkmanızdır. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Şenlikte konuşan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,” Kürsüye gelirken bu sis bulutunu da gördüm Abdürrahim Karakoç’un bir şiiri aklıma geldi.

Sen bezim dağları bilmezsin gülüm,

Hele bol dumanlar çekilsin de gör

Her haftası bayram her günü düğün

Hele Yaylalara çıkılsın da gör.

Diyerek, iki yıl bir zaman öncesinde dünyada ve Türkiye’de bir pandemi süreci yaşadık. Birlik ve beraberliğimiz için, gelenek ve göreneklerimizin ileriye taşınması için bu gibi organizasyonlarda bir araya geliyoruz. İlçemizin değişik mahallelerinde bunun gibi gelenekleşmiş olan şenliklerimizi hep beraber yapmaya gayret ediyoruz. Özellikle bu iki yılın ardından gurbette yaşayan hemşehrilerimizi sıla ile buluşması burada dostluk ve kardeşlikleri pekişmesi için bu tip etkinlikler bir vesiledir. Bir araya geliyoruz sevgimizi ve kardeşliğimizi paylaşıyoruz. Bu da bize en fazla huzur veriyor. Bu organizasyonların asıl amacı budur. Trabzon’un değişik ilçelerinden misafirlerimiz var. Onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sevinçli gününde bizleri yalnız bırakmayan değerli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin hazırlanmasında gayret gösteren Kurtdağı Yayla şenliği derneğinin başkanı ve yönetimine ilçem adına teşekkür ediyorum.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel yaptığı konuşmada,” 2 yıl yapılamayan etkinlikler vatandaşlarımız için ihtiyaç olmaya başladı. Bu tip etkinliklerde birbirimizi görerek hasret gideriyoruz. Bu yıl Çaykara’da yapılan ilk şenliğimiz. Görüyoruz ki katılım beklediğimizin üstünde sağlandı. İnşallah güzel, neşeli ve keyifli bir gün hep birlikte geçiririz ”dedi.

Konuşmalardan sonra  sahne alan sanatçılarından, Kaval üstadı Kerim Aydın, Yakup Atalay, Adem Ekiz, Cengiz Kurtoğlu, Mahmut Okutan, Serhat Yıldırım,Turan Kamberoğlu ve Orhan Tabanoğlu Kemençe ve kaval eşliğinde birbirinden güzel hareketli Karadeniz türkülerini seslendirdiler.  Bu arada yerinde duramayan vatandaşlar kendilerini alana attı ve saatlerce horon oynadı. Şenliğe katılan Milletvekillerden, Yavuz Ağıralioğlu ile Bahar Ayvazoğlu birer konuşma yaptı. Coşku içinde geçen şenlikler, akşam saatlerinde olaysız bir şekilde sona erdi.



Anahtar Kelimeler: Kurtdağı Şenlendi

İlginizi Çekebilir