Kurtuluş Günün Kutlu Olsun Çaykara'm

Kurtuluş Günün Kutlu Olsun Çaykara

Çaykara İlçesinin Düşman işgalinden kurtuluşunun 104.Yıl dönümü dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok bir mesaj yayınlayarak halkımızın ve vatandaşların Kurtuluş Günlerini kutladılar

Çaykara İlçesinin Düşman işgalinden kurtuluşunun 104.Yıl dönümü dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok birer mesaj yayınlayarak halkımızın ve vatandaşların Kurtuluş Günlerini kutladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-MİLLİ MÜCADELE RUBHUNU YENİDEN YAŞIYORUZ

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel’in Şirin İlçemiz Çaykara’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü ile ilgili olarak yayınladığı mesaj şu şekilde;

Milli Mücadele, Anadolu’nun her karış toprağına Yüce Milletimizin mübarek kanı ve tertemiz alın teri akıtılarak tarihe yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Tarihin bu eşsiz destanının en önemli bölümlerinden birini de güzide ilçemizde verilen kurtuluş mücadelesi teşkil etmektedir.

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümünde bu mücadele ruhunu yeniden her alanda canlandırmalıyız. Yaşadığımız tarihi süreçlerden ders alarak gençliğimize mücadele ruhu aşılamalı ve memleketimizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği yüksek medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmalıyız.

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. İlçemizin kurtuluşu için verilen mücadele, asırlardır istiklali uğruna çok cefa çeken Türk Milleti'nin hür ve müstakil bir şekilde yaşama iradesinin müşahhas bir numunesidir. 27 Şubat Şikrin İlçemiz Çaykara’nın Kurtuluş Günü, İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olmasının yanı sıra Kurtuluş Savaşı hatıra, hafıza ve bilincimizin de tazelenmesine vesile olan önemli bir gündür. Bu önemli günü, bizleri daha iyi bir geleceğe taşıyacak önemli dinamiklerinden biri olarak görmeliyiz.

Bu duygular ile İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm Çaykara’lı hemşerilerime saygılar sunuyorum.

BAŞKAN TOK-MİLLET OLARAK TARİHTEN DERS ALMAMIZ GEREKİYOR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un  Şirin İlçemiz Çaykara’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü ile ilgili olarak yayınladığı mesaj şu şekilde;

Bu güzel günlere ulaşmamızda emeği geçen, canlarını ortaya koyarak mücadele verenleri şükranla anıyorum. Bu uğurda şehit olanlara ve aramızdan ayrılmış olan gazilerimize Allah´tan rahmet diliyorum.

1916 yılı Ocak ayında Trabzon önlerine gelen düşman donanmasının uzun menzilli toplarıyla ağır bombardıman altına alınan Türk savunma hatlarındaki muvazzaf ve gönüllüler, kahramanca vatan savunması yapmışlardır. Rus ordusunun Çaykara´yı işgal girişimine engel olmak için yerli halktan Milli Kuvvetler oluşturulmuş ve düşmana baskınlar yaparak ağır kayıplar verdirilmiştir. Özellikle Sultanmurat Yaylası-Bayburt hattında ve ilçemizin sırt bölgelerinde oluşturulan savunma hatlarında ciddi direniş gösterilmiştir

Dünyada yeni bir düzen kurulmak üzere önemli olayların yaşanmakta olduğunu görüyoruz. Daha önce kurulmuş olan dengeler değişmektedir. Ortadoğu ve Orta Asya´da bulunan enerji kaynakları daha da önem kazanmıştır. Bu nedenle tüm dünyanın gözü bu bölgeye çevrilmiştir. Önce Afganistan´da daha sonra Irak´ta savaşlar yaşanmıştır. Bölge ülkelerinin bir bölümünde, halk ayaklanmaları ve dışarıdan müdahalelerle tek kişi yönetimine dayalı rejimler yıkılmıştır. Suriye´de olduğu gibi birçoğunda iç savaşlar, iç karışıklıklar halen devam etmektedir. Ülkemize bu bölgeden büyük sayıda mülteci akını olmuştur. Sınırlarımızın güvenliği için silahlı kuvvetlerimiz sınır ötesi bir harekatı halen başarı ile sürdürmektedir.

Son zamanlarda, ülkemizin aleyhinde dış kaynaklı planların yapılmakta olduğunu görüyoruz. Bu bakımdan,  milletçe her zamankinden daha çok dayanışmaya, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız bulunmaktadır.

Sevgili Gençler?Dünyamız bilgi çağını yaşıyor. Artık devletler, milletler arasındaki yarış bilgi yarışıdır, teknoloji yarışıdır. Bu yarışta en büyük güvencemiz sizlersiniz. Sizlere önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir

İlçemizin işgalden kurtuluşunun 104. yılını kutladığımız bu günlerde bağımsız Türkiye Cumhuriyeti devletinin onurlu vatandaşları olduğumuzu unutmamalı, ona her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız.

Atatürk´ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin, kuruluşunda ortaya konan tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin  sonsuza kadar devam edeceğine inancım tamdır.



Anahtar Kelimeler: Kurtuluş Günün Kutlu Olsun Çaykara'

İlginizi Çekebilir