Kuş Yuvasını Bozmamak İçin İkinci Ampulü Taktı

Kuş Yuvasını Bozmamak İçin İkinci Ampulü Taktı

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Çaykara personeli tarafından İlçemiz Şahinkaya Mahallesinde gerçekleştirilen örnek çalışma Çaykara İlçesinde vatandaşlar tarafından alkış aldı.

İlçemiz Şahinkaya Mahallesinde ikamet eden Çaykara İlçesinin emektar öğretmenlerinden Hüseyin Ataman evlerinin önünde bulunan sokak lambası yanmayınca fotoğrafını çekerek Çaykara Çoruh Elektrik firmasına başvuruda bulundu.

Sokak Lambasının Ampulünü değiştirmek üzere Şahinkaya Mahallesine gelen görevli personel Sokak Lambasının atan ampulünün kapağını açınca içinde kuş yuvası olduğunu gördü.Yuvaya hiç müdahalede bulunmayan Çoruh Elektrik personeli hemen yan tarafta bulunan kısıma yeni bir ampul takarak kuş yuvasını bozmamış oldu.

Şimdi Şahinkaya Mahallesinde Hüseyin Ataman öğretmenimizin evinin önünde bulunan direkte iki tane lamba var.Bir tanesi aydınlatma lambası.Diğeri ise kuş yuvası.

Hüseyin Öğretmenimiz elemana bunun sebebini sorduğunda ise aldığı cevap çok anlamlı ve çok güzel.

"Pazar günü düğünüm var. Yuva kuracağım. Ben nasıl bir yuva yıkabilirim”

Emekli Öğretmen Hüseyin Ataman bu örnek ve duyarlı davranışı sosyal medya hesabından paylaşarak dostları ile paylaştı.İşte o güzel paylaşım.

Güzel davranışlarla da karşılaşıyoruz. Evin önündeki sokak lambamız uzu süre yanmayınca fotoğraflayıp ilgili Çoruh Elektrik/Çaykara kurumuna yolladık. Bir gün sonra geldiler. Sokak lambasının atan ampulünü değiştirmek için açılan lambanın içinden kuş yuvası ve yumurtalar çıkınca ilgili görevli kapağı kapattı. Yan tarafa yeni sokak lambasını taktı. Yuva bozulmadı. Bir ay sonra gelip sökeceğini söyledi. Şimdi, direkte iki lamba biri kuşun yuvası. Diğeri normal sokak lambası. Fotoğrafta görüldüğü gibi.

Elemana sordum bu hassasiyetini, "pazar günü düğünüm var. Yuva kuracağım. Ben nasıl bir yuva yıkabilirim" deyiverdi. Çok mutlu oldum. Kendini kutladım. Ülkemde güzel şeylerde oluyor. Sizinle paylaşmak istedim.



İlginizi Çekebilir