Kutlu Doğum Haftasında Halk Koşusu

Kutlu Doğum Haftasında Halk Koşusu

Dernekpazarı ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 7. si yapılan Halk Koşusuna ilgi büyüktü.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 7. si yapılan Halk koşusuna 41 kişi katıldı.

Dernekpazarı İlçe Müftülüğü tarafından her yıl " Kutlu Doğum Haftası " etkinlikleri içerisinde geleneksel hale gelen " Halk Koşusu "nun 7. sı yapıldı. 

Sabah saat 10:00'da  Çaykara –Dernekpazarı arasında bulunan Holo Gurup yolunun 3800 metresinden - Günebakan Mahallesi yol ayırımından- başlatılarak Dernek Süt Fabrikasının yanında tamamlandı.

Yarışma öncesi İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliklerince yol emniyeti sağlandı ve trafik yarış bitimine kadar durduruldu. İlçe Sağlık Gurup Başkanlığınca da sağlık tedbirleri alındı. 41 yarışmacının katıldığı Halk Koşusunda bu yıl ipi 13 dakika ile geçen yılın 3'ncü  Salih Kul  göğüsledi. İlk 5 e girenlere ödül verileceğinden ilk beşlide yakın takip sürerek kopma olmadı. Her yıl koşuya katılan 68 lık delikanlı büyüğümüz Çayırbaşı Köyünden Mustafa amcamız da yarışı başarı ile tamamladılar. 

Buna Göre  ilk 5 Sıralama ve Ödülleri :
1.Salih Kul -Serbest-Günebakan Mah.                   :150 TL +  Altın Madalya  ve Kalem
 2.Furkan Keleş -Hasan Cansız Kom Lisesi             :100 TL +  Gümüş Madalya  ve Kalem

 3.Hakan Akyol-Serbest-Gülen Mah.                      : 80  TL + Bronz Madalya  ve Kalem

 4.Mustafa Arif Gür - Akköse Mh. K.Kursu Öğrencisi: 60 TL + Kalem

 5.Abdullah Çilesiz  - Akköse Mh. K.Kursu Öğrencisi: 50 TL + Kalem 

Dernek Süt Fabrikasının önünde yapılan merasimle, birinciye; ödülünü İlçe Garnizon Komutanı Mustafa Yılmaz,  ikinciye; ilçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Hacıbektaşoğlu, üçüncüye; Lise Müdürü A.Aziz Özkan, dördüncüye; İlkokul Müdürü Kenan Sürmeneli, beşinciye de; Koşu Koordinatörü Ömer Deniz verdiler. 

Yarışma sonunda ilçe müftüsü Abdullah Aksoy tüm katılımcılar birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek emeği geçen ilçe Emniyet Amirliği, ilçe Jandarma Komutanlığı ve ilçe sağlık Gurup Başkanlıklarına teşekkür ettiler.  

Haber: İlçe Müftülük sitesi
Fotolar:Emrah Güveli-Selami Yayla-Emin Demirbaş



İlginizi Çekebilir