Kütüphane Haftası Kutlu Olsun

Kütüphane Haftası Kutlu Olsun

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali Kütüphane Haftası dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-KİTAP HAYATIMIZIN IŞIK KAYNAĞIDIR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,28 Mart-3 Nisan Kütüphane Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Kaymakam Güzel’in Kütüphaneler Haftası Mesajı;

Kütüphaneler, bilginin paylaşıldığı, geleceğimizi kuracak çocuklarımıza, gençlerimize ilim irfan yuvası olan en güzide mekanlardır.

Ülkemizin kalkınmasının temelini oluşturan çocuklarımızın, gençlerimizin iyi eğitimli olmalarının başında çok okumaları gelmektedir. Bünyesindeki kitaplar ile bilginin paylaşılmasını sağlayan, gelecek nesillere aktarılmasında köprü vazifesi gören kütüphaneler, bireylerin gelişen dünyayı daha iyi analiz etmesinde önemli rol oynamaktadır.

 Gelişmiş ülke insanlarının kitap okuma oranlarının çok yüksek olduğunu, okuyan toplumların edindikleri bilgileri bilim ve teknolojiye çevirerek bunları ekonomilerine yansıttıklarını görüyoruz. Toplum olarak, daha fazla okuma alışkanlığı edinmeleri için çocuklarımızın kütüphanelerden faydalanmalarını sağlamak ve onlara en iyi arkadaşın kitap olduğunu en başta kendimiz örnek olarak göstermeliyiz.

 Bizler, ilk emri “Oku” olan bir inancın mensuplarıyız. Aydınlık günlerin, okuyan ve araştıran nesillerin omuzlarında yükseleceğinin bilinciyle genç nesillerimizin kütüphanelerimizden daha fazla istifade etmelerini sağlamalıyız.

 Bu yıl “Kütüphanede Hayat Var"ana teması ile kutlanacak olan kütüphane haftası; bize okuma alışkanlığı olmayan, bilgiye değer vermeyen, onu üretmeyen, korumayan ve yaymayan toplumların ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişemeyeceğini bir kere daha göstermektedir.

 Bu sebeple bilgiyi doğru, düzenli ve fırsat eşitliği yaratması açısından ücretsiz olarak her yaştan insanımıza sunan kütüphanelerin toplum içindeki rolü oldukça önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle “58.Kütüphane Haftası”nı kutluyor, bu hafta vesilesiyle ülkemizde ve ilçemizde kitap okuma alışkanlığına, bilgiye ve öğrenmeye olan ilginin artmasını temenni ediyorum."

BAŞKAN TOK-KİTAP İNSANIN HAYATINA YÖN VERİR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Kütüphane Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Başkan Tok’un mesajı:

Her yıl mart ayının son haftasını, insanlarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerin gelişmesi için halkı bilinçlendirmek üzere Kütüphaneler Haftası olarak kutlamaktayız.

 Kütüphaneler, toplumun kültür ve medeniyet birikiminin en önemli hazinesidir. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda, bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılardır.

 İnsanlık tarihi kadar önemli bir geçmişe sahip olan kütüphaneler, Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdır.

Bilgi çağında olmamıza ve farklı teknolojik depolama yöntemlerinin var olmasına rağmen, kitaba ve kütüphaneye olan ihtiyaç halen devam etmektedir. Bu anlamda bilgiyi doğru, düzenli ve fırsat eşitliği içerisinde ücretsiz olarak, her yaştan insanımıza sunan kütüphanelerin toplum içindeki rolleri oldukça önemlidir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde, halkımızın bilgi ve birikimlerinin artmasında ve bilinçli birer vatandaş olmaları konusunda yaptığı katkılarla kütüphaneler önemli görevler icra etmektedirler. Bu nedenle daha önce başlatmış olduğumuz ''Bir Kitap Bir İnsan'' kampanyası ile herkesin kitap okuyup yanında bulunan bir kişiye de kitap okutarak daha başarılı, daha mutlu, vatanını, milletini seven, vatanına milletine faydalı bireyler yetiştirmek amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki, kitaplar vazgeçemeyeceğimiz ve vefakar dostlarımızdır. İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde çocuklarımıza ‘Lütfen evde kal, evde hayat var’ diyorum.

 Bu duygu ve düşüncelerle, başta kütüphanecilerimiz olmak üzere herkesin Kütüphane Haftası’nı kutluyorum.

MÜDÜR ÇAMURALİ-KÜLTÜRLÜ TOPLUM OKUYAN TOPLUMDUR

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali Kütüphaneler Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Müdür Çamurali’nin mesajı

Bir milletin bilgi, birikim ve değerlerini gelecek kuşaklara aktarması, önemsenen ve sahip çıkılan kütüphanelerin varlığı ile birebir alakalıdır. Nitekim geleceğe bırakılan en önemli miras, kitaplar aracılığı ile bizlere ulaşan bilgi ve düşüncelerdir.

Büyük bir medeniyetin varisi olan aziz milletimizin "kütüphane ve okuma kültürü"  konusundaki hassasiyeti de ileri düzeydedir. Devletimizin öncülüğünde yapılagelen nice çalışmanın yanı sıra bu noktada inisiyatif alan sivil faaliyetler de kitaplar ve kütüphanelerle olan bağımızı güçlendirmektedir.

Okuyan ve ilmî araştırma yapan herkese kapıları açık olan kütüphanelerimiz, illerimizde ve ilçelerimizde büyük bir değer olarak yaşamaktadır.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında ilimizdeki tüm okullarda da kütüphaneler oluşturulmuş;  okuma ve yazma eyleminin yanı sıra kültürel ve sanatsal nice çalışmanın yürütüldüğü mekânlar olarak da eğitim öğretimin en gözde mekânlarından olmaya başlamışlardır.

Zira ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine daha sağlam adımlarla çıkaracak bir neslin, kitaplarla ve kütüphanelerle hemhal olan bir nesil olacağına inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta kütüphanecilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın "Kütüphaneler Haftası"nı kutluyor, bu hafta vesilesiyle ülkemizde ve şehrimizde kitap okumaya olan ilginin daha da artmasını temenni ediyorum.



Anahtar Kelimeler: Kütüphane Haftası Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir