LİVERA Müzik Marketlerde

LİVERA Müzik Marketlerde

Çaykara´lı Sanatçımız Onay Şahin´in Yeni Albümü Livera Müzik Marketlerdeki Yerini aldı

Çaykara´lı Sanatçı Dostumuz Sevgili Onay Şahin´in 6. Albümü olan LİVERA Albümü 12 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Müzik Marketlerin en güzel köşesindeki yerini aldı.

Daha önce Onaylı Kaydeler,İspendam,Horon Düzü,Bir Kız Var Nişan Eden,ve Oksodi Albümleri ile hayranlarının karşısına çıkan Sanatçı Dostumuz Sevgili Onay Şahin yine iddialı bir çalışma ile hayranlarının karşısına çıkmanın hem haklı gururunu hem de heyecanını yaşıyor.

Ben hayranlarımın karşısına sıradan bir çalışma ile çıkamam bu yüzden hem hazırladığım türküler hem de yapacağım yeni albüm mutlaka çok kaliteli olmalı ilkesi ile yeni albümünü hazırlayan Sanatçı Dostumuz Sevgili Onay Şahin aylardır yoğun bir çalışma temposunun içerisinde.

Hazırladığı türkülerin tamamı özgün ve kendine ait Sevgili Onay Şahin´in.Yeni Albümünde 14 güzel türküyü daha hayranları ile buluşturuyor.İşte Livera Albümündeki o türküler

1-Aklım sende kaldı

2-Arabistan

3-Beş Vakit Namazında

4-Radar

5-Sürmene Gemileri

6-Çaldım Arkadaşlar

7-Cilve Eder

8-Alçak

9-At Üstünde Güğümü

10-Bıçağım Gümüş Kından

11-Rizeliyim Rizeli

12-Trano Raşi

13-Çaykara Çam Ağacı

14-Çivisi Çıkmış

/resimler/2017-5/18/2044506292591.jpg2 İPLOMALI ÖRNEK BİR İNSAN

Çaykara´lı Sanatçı Dostumuz Sevgili Onay Şahin aynı zamanda 2 Üniversite bitirmiş örnek bir insan Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Sanatçı kimliğini,n yanında aile terbiyesi,beyefendiliği,alçakgönüllülüğü ve de tabi ki aldığı eğitim ile insanlar arasında parmak ile gösterilecek örnek bir toplum insanı Sevgili Onay Şahin?

Sanatçı kimliğinin yanı sıra Karadeniz Müziğimize kazandırdığı kendine özgü ve kültürümüze hitap  eden yeni eserler ile Sevgili Onay ŞAHİN bizlere hem kültürümüzü yaşatmış oluyor hem de unutulmaya yüz tutmuş olan kültürel değerlerimizi yeniden gündeme getirerek onları anımsamamızı ve de yaşamamızı sağlıyor.

NEDEN LİVERA ?

Sanatçı Kimliğinin yanı sıra aynı zamanda öğretmen kimliğini de ön plana çıkarmaya çalışan ve de çıkardığı her albüme bu özelliklerini de katmaya çalışan bir insan Sevgili Onay Şahin.Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu.Bu yüzden de öğretmenlik yönü yaptığı her çalışmaya yansıyor.

ÖNCE İSPENDAM

Bizler biliyorduk ama Türkiye bilmiyordu.Türkiye İspendam´ı daha önce yine Sevgili Onay Şahin´den öğrenmişti.Unutulmaya yüz tutmuş ve de ormanın bir köşesinde çürümeye yüz tutmuş İspendam ağacını hem bize anımsatmış hem de Türkiye´ye öğretmişti Sevgili Onay Şahin.

SONRA OKSODİ

Sonra Oksodi geldi gündeme.Herkes birbirine sormaya başladı Oksodi nedir diye.Gürgen yapraklarının bulunduğu yere Oksodi denildiğini ve de Oksodi Kültürünün Çaykara İnsanımızın geçmiş yaşamının en önemli parçası olduğunu da Türkiye Sevgili Onay Şahin´den öğrenmişti.

ŞİMDİ LİVERA

Sevgili Onay Şahin Albümleri ile bizlere yeni şeyler öğretmeye devam ediyorum.İtiraf ediyorum.Ömrünü Çaykara Kültürüne vermiş 50 yaşında bir insan olarak Livera Kelimesi ile ilk defa karşılaştım.Demek ki daha öğrenecek çok kavram var Sevgili Onay Şahin Sayesinde.

Livera Karadeniz Bölgemi,zde yetişen ve de derideki tahripleri iyileştirmek için kullanılan otsu bir bitkinin ismidir Sevgili Çaykara Gündem Dostları.

Ya da Isırgan Otunu bilmeyenimiz yoktur.Yaz mevsiminde farkında olmadan ayağımızı bastık mı ya da elimizi dokundurduk mu canımızı acıtır Isırgan Otu.İşte Livera Isırgan otunun panzehiri olma özelliğine sahip Sevgili Çaykara Gündem Dostları.

Yani Sanatçı Dostumuz Sevgili Onay Şahin Livera Albümü ile hem Livera bitkisini bizlere tanıtmış oldu hem de hazırladığı muhteşem eserleri ile Müzik Dünyasının Panzehiri olma özelliğine sahip yepyeni bir albümü müzik severlerin beğenisine sunmuş oldu.

HAYDİ MÜZİK MARKETLERE

Evet şimdi görev bizlere düşüyor.Herkesi Müzik Marketlere Sevgili Onay Şahin´in bu muhteşem eserini evinde,işyerinde ya da arabasındaki müzik arşivine eklemeye davet ediyoruz.

BİRKAÇ CÜMLE İLE ONAY ŞAHİN

Hepimizin bildiği gibi Çaykara İlçemize bağlı Şahinkaya(Şur) Mahallemizdendir Sanatçı Dostumuz Sevgili Onay ŞAHİN. Kendi tabiri ile İstanbul´da Okumaya geldik ama Sanatçı olduk Çıktık" diyor Sanatçı dostumuz. Kendisine bunun sebebi sorulduğunda ise o kendine has espirili anlatımı ile başlıyor konuşmaya

"1999 Yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesini kazandım.Fakülteye kaydımı yaptırırken sol elimde kemençem ve sağ elimde bavulum vardı. Okulumu kemençem ile kazandığım paralar sayesinde okudum. Ne var ki mezun olduğumda  müzisyen yönüm ağır basmaya başlamıştı. Karadeniz piyasasında aranan bir kemençeci oluvermiştim. Çünkü Kemençem ile başta Erkan OCAKLI olmak üzere bir çok Karadeniz Sanatçısına eşlik ediyor, sahneden sahneye düğünden düğüne koşuyordum. Annem ise bu durumdan pek memnun değildi. Zira Uşağı "Hükümetin kapısına bir anahtar uyduramamıştı.Okumuş okumuş da sonunda Kemençeci olmuştu?.Babam ise  her türlü kararı bana bırakmış ve adeta bu konuda benim yolumu açmıştı. Çünkü bana ilk kemençemi babam almıştı. Ben annemi de kırmamak için askerlik görevimden sonra Yeniden Üniversite sınavlarına girdim. Bu sefer Marmara Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü kazandım. Ne var ki yine kemençem ve bavulum elimden düşmüyordu. İkinci Üniversitemi okurken 2008 Yılında Onaylı Kaydeler Albümümü çıkardım. Bu Albüm beni müzikte profesyonelliğe taşıdı. Böylece yolumu kesin olarak müzikle çizmiş oldum.Şimdi vitrinimde 4 müzik albümü ve duvarda ise asılı 2 diplomam var. 

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: LİVERA Müzik Marketlerde

İlginizi Çekebilir