Maçka İlçe Emniyet Müdürlüğüne Hain Saldırı

Maçka İlçe Emniyet Müdürlüğüne Hain Saldırı

Trabzon´un Maçka ilçesinde teröristler ilçe emniyet müdürlüğüne saldırdı.

Trabzon´un Maçka İlçesinde bugün sabah saatlerinde  çevirme yapan polis ekiplerine PKK´lı hainler tarafından saldırı düzenlendi.

Olay, saat 08.45´te meydana geldi. Maçka - Gümüşhane yolu üzerinde, Gümüşhane tarafından gelen araçları kontrol amacıyla yol kenarında park halinde duran polis aracı ile minibüse, bugün saat 08.30 sıralarında ormanlık alandan teröristler tarafından roketli saldırı yapıldı. Teröristler sonrasında otomatik silahlarla ateş açıp, el bombaları attı. Saldırı sırasında araçlarda ve çevresinde bulunan 7 polis memuru yaralandı. Açılan ateşe polis memurları karşılık verdi. Hızla olay yerine takviye polis ve jandarma ekipleri sevkedildi. Yaklaşık bir saat süren çatışmanın ardından teröristler ormanlık alanın içlerine doğru kaçtı. 

Yaralı polis memurları PKK´lı hainlere ateşle karşılık verirken bölgede ki karayolundan geçen vatandaşların da güvenliğini aldığı kaydedildi. Çatışma haberinin alınmasının ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. 

3 POLİS ŞEHİT

Trabzon Valiliği, saldırıda 2 polisin şehit olduğunu, 5 polis ile 1 sivilin yaralandığını açıkladı ama Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı´nda 3 polisin şehit olduğunu söyledi.  Çatışma sırasında çevreden geçerken, kurşunların isabet ettiği bir dükkanın kırılan cam parçaları 28 yaşındaki Duygu Şeker´in koluna ve boynuna isabet ederek yaralanmasına neden oldu. Yaralı polisler ile Duygu Şeker hastanede tedavi altına alındı.

ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİ

Polis memurları İbrahim Akın, Çağdaş Tamkoç, Ramazan Donat´ın şehit olduğu olayda yaralanan 4 polis memuru ile 1 vatandaşın tedavileri sürüyor.

2 EL BOMBASI ATILDI, 1´İ PATLAMADI´´

Bu arada Maçka´daki terör saldırısına tanık olan yöre sakinlerinden Tuncay Kör, ateş açılması sonrasında araçtan inen bir polis memurunun karşılık verdiğini belirterek, "2 kişinin Kalaşnikofla ateş ettiğini gördüm. Sonra da el bombası attılar. Bombalardan biri patladı. Sonra yukarı doğru kaçtılar. Yaralılara yardımcı olduk, araçlara koyduk. Olayı gören bazı vatandaşlar da silahlarıyla ateş etti" dedi.

VATANDAŞLAR DA TERÖRİSTLERE ATEŞ ETTİ

Olayda bazı vatandaşların yaralı polislerin silahını alarak teröristlere karşılık verdiğini ifade eden Cüneyt Öztürk ise, "Olay anında buradaydık. Ses duyunca lastiğin patladığını sandım. Sonra da polisler ateş etti. Bölge ormanlık olduğu için bir şey göremedik. Yaralı polislerin elinden silahı alan bazı vatandaşlardan da ateş edenler oldu" diye konuştu.

CANIMIZLA KANIMIZLA POLİSİN YANINDAYIZ

Av tüfeğini ve ruhsatlı tabancasını alarak olay yerine gelen Hüseyin İnan da, polis ekiplerine yardım etmeye çalıştıklarını belirterek, "Ne olduğunu anlamadık. Polislere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Silahımızla, canımızla, kanımızla polise yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hiç kimse buralara giremez. Yapamazlar" dedi. Çatışma seslerini iş yerinde boya yaptığı sırada duyduğunu ve yaralıları kendi imkanlarıyla hastaneye kaldırdıklarını anlatan Nedim Çolak, "Yaralıları alıp hastaneye getirdik. Orada da yaralıların olduğunu gördüm" diye konuştu.

POLİSLERDEN ŞEHİT MESLEKTAŞLARINA GÖZYAŞI

Trabzon´un Maçka İlçesi´nde yaralanan polis memurları Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisi´ne getirildi. Olayda meslektaşlarının şehit düştüğü haberini alan polisler birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Şehit polislerin yakınları da hastane önünde sinir krizleri geçirdi. 

TRABZON VALİSİ´NDEN SOSYAL MEDYA UYARISI 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, bazı art niyetli kişi veya kişiler tarafından sosyal medya ve SMS yoluyla gerçek dışı haberler yayılmaya çalışıldığını belirtti.  Resmi açıklamalar dışındaki bilgi ve haberlere itibar edilmemesi gerektiğini kaydeden Yavuz, "İl merkezi ve ilçelerimizde, saat 08.30´da Maçka´da meydana gelen hadise dışında herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. İlimiz ile ilgili bu tür konularda Valiliğimiz tarafından yapılan resmi açıklamalar dışında hiçbir bilgi ve habere itibar edilmemesi önemle rica olunur" ifadelerini kullandı.         

İLÇEDE 2005´TE DE BENZER SALDIRI YAŞANMIŞTI

Trabzon´un Maçka ilçesinde, 21 Ağustos 2005´te, terör örgütü mensuplarının bir marketten alışveriş yaptığı ihbarını alan İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekipler, markette kontrol yapmış, bu sırada üç kişi oldukları belirtilen terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmıştı. Çatışmada, Komiser Muavini Tolga Doğruel yaralanmış, güvenlik güçleri, 3 kişi oldukları belirtilen teröristleri takibe almıştı.İlçede yapılan operasyon sonucu 22 Ağustos´ta kaçan teröristlerden biri ölü, diğeri yaralı ele geçirilmiş, bir polis memuru ise yaralanmıştı. Kaçan 3´üncü terör örgütü mensubu ise 25 Ağustos´ta yakalanmıştı.      /resimler/2016-7/19/1125237409374.jpgKaynak:61saat.com



İlginizi Çekebilir