Maçka´da Çatışmada: 1 Askerimiz Şehit Oldu

Maçka´da Çatışmada: 1 Askerimiz Şehit Oldu

Trabzon´un Maçka İlçesinde bu sabah saatlerinde PKK´lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz şehit oldu.

Trabzon´un Maçka İlçesi kırsal alanında devriye gezen jandarma ekipleri ile PKK´lı teröristler arasında çıkan çatışmada Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz şehit olurken bölgede operasyonlar sürüyor.

Olay bugün Karaağaç Yaylası mevkiinde saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Devriye görevinde bulunan jandarmalar bir grup PKK´lı teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateşle Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz, ağır yaralandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne kaldırılan Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Karaağaç Yaylası mevkii giriş ve çıkışlara kapatılırken, bölgeye diğer illerden de takviye birlikler sevk edildi. PKK´lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede başlatılan geniş çaplı operasyon sürdürülüyor.

İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı ekiplerin arama tarama faaliyeti yaptığı sırasında sıcak temas sağladığı terörist grupla girilen çatışma sırasında açılan ilk ateşte yaralanan Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine kaldırılmıştı. Edinilen bilgiye göre Uzman Çavuş Çetingöz´ün yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi. /resimler/2017-5/16/1328509614821.jpgYOZGAT DOĞUMLU

Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz´ün 24 yaşında olduğu ve Yozgat doğumlu olduğu öğrenildi. Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı´na geçtiğimiz Mart ayında ilk görev yeri olarak tayin olduğu ortaya çıktı. Kocaeli´nde yaşadığı ve 2 Mayıs tarihinde nişanlandığı öğrenilen Çetingöz´ün geçtiğimiz Ocak ayında İzmir Yeni Foça 7. Jandarma Komando Eğitim Alayı Komutanlığı´nda eğitime başladığı, 17 Mart tarihinde annesi ve babasının da katıldığı mezuniyet töreni ile uzman çavuş olduğu öğrenildi. 

Kaynak:haber61



İlginizi Çekebilir