Maltepe HES´e Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!

Maltepe HES´e Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!

Çaykara Ataköy ve Şahinkaya Mahalleleri sınırını oluşturan Solaklı deresi kolu olan Maltepe deresi üzerinde yapılması planlanan ?4.5 MW kapasiteli HES´e tepkiler çiğ gibi büyüyor.

Çaykara Ataköy ve Şahinkaya Mahalleleri sınırını oluşturan Solaklı deresi kolu olan Maltepe deresi üzerinde yapılması planlanan ?4.5 MW kapasiteli Maltepe Regülatörü ve HES projesine ? tepki gösteren Çaykara ilçesi Şahinkaya mahallesi Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği Başkanı Rıfat Taşkın, yapılması düşünülen bu HES projesi ile sadece küçücük suyumuz değil, doğal yaşam alanlarımız, değirmenlerimiz, nefes aldığımız ormanlarımız, meralarımız, geleceğimiz ve yaşam hakkımız elimizden alınacaktır, ?dedi./resimler/2017-9/30/1127484015232.jpg?YAŞAM ALANLARIMIZ ELİMİZDEN ALINIYOR?

Çaykara ilçesi Şahinkaya Mahallesi Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği Başkanı Rıfat Taşkın, yaptığı açıklamada, ülkenin enerji ihtiyacını gidermesine kimsenin karşı olmadığını, ancak küçük HES´lerden elde edilecek enerjinin ülke ekonomisine hiçbir katkısı olamayacağı gibi, yüzyıllardır yaşadıkları, üreterek var ettikleri doğal yaşam alanlarının katledilmesi, suların ticarileştirilmesi anlamına geliyor. Değirmenleri bile çalıştırmada zorlanan bu derede HES yapma düşüncesi bile büyük bir talihsizlik olduğunu ifade eden Taşkın,? Mahallemizin içinde HES yapılacak ama maalesef burada yaşayanların haberi olmayacak. Böyle bir uygulama dünyanın neresinde var. Şahinkaya Mahallesinin dernek başkanı olarak bende bu HES´in yapılacağını yapılan haberlerde öğrendik. Geniş bir alana sahip Şahinkaya Mahallesi ile Ataköy Mahallesi arasında yapılmak istenen 4.5 MW kapasiteli HES´in daha önce Sayın Cumhur Başkanı Tayyip Erdoğan´ın verdiği demeç göz önüne alındığında yapılmasını kesinlikle sakıncalı buluyoruz. Aynı zamanda bu küçük dere üzerinde bir balık çiftliği var. Yöre halkına ait yıllarca kullanılmakta olan değirmenlerimiz var. Bölgede heyelanlı alanlar var. Konuyu Çaykara Belediye Başkanı Sayın Hanefi Tok ile görüştüğümüzde ?bu konuda hiçbir bilgiye sahip değilim? demesi bizi kamuoyuna bilgi vermeye mecbur bıraktı. Dernek olarak tüm mahalleli hemşerilerimizle yaptığımız toplantı ve görüşmelerde herkesin bu HES´e karşı çıktığı ortaya çıkmıştır. Yapılması düşünülen bu HES projesi ile sadece küçücük suyumuz değil, doğal yaşam alanlarımız, değirmenlerimiz, nefes aldığımız ormanlarımız, meralarımız, geleceğimiz ve yaşam hakkımız elimizden alınacaktır. Şahinkaya halkı olarak yapılacak HES´e kesinlikle karşı olduğumuzu bildirmek istiyoruz, ?dedi./resimler/2017-9/30/1128185265779.jpg?KONUYU BAKANIMIZA İLETTİM?

Yapılması düşünülen HES ile ilgili daha önce verdiğimiz demeçte Ataköy halkı olarak kesinlikle karşı olduklarını açıkladıklarını söyleyen Ataköy Mahallesi Muhtarı Bülen Liman,? İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu geçen günlerde Çaykara geldiğinde kendisine ?iki komşu mahalle arasında 4.5 MW kapasiteli bir HES´in yapılması gündemde olduğunu´ anlattım. Sayın Bakanım 10 MW kapasiteli HES´lerin kesinlikle yapılamayacağını söyledi. Bu hafta içinde HES ile ilgili tüm evrakları gönderdim. Ona rağmen bu HES´in yapılması için diretirseler, ne benim Ataköy mahallesinde yaşayan vatandaşlar ile ne de Şahinkaya Mahallesinde yaşayan halkın neredeyse tamamı bu HES´in burada yapılmasına asla müsaade etmeyeceklerdir,? dedi. /resimler/2017-9/30/1128495110212.jpgHaber kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Maltepe Tepkiler Gibi Büyüyor

İlginizi Çekebilir