Mart Fırtına Der,Nisan Yurduna

Mart Fırtına Der,Nisan Yurduna

Gazetemiz Yazarlarından Mine Gencal tarafından kaleme alınan”Mart Fırtına Der,Nisan Yurduna” isimli köşe yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

"Mart fırtına der, Nisan yurduna der."

Mart fırtına der, Nisan yurduna der, "Mart" dediğimiz ay buz'dan çıktı.soğuk don etti yıktı,1 ay'dur eve bağladı sıktı, Âha sonu geldi çıktı dedirir.Bahar yaz geldi.dağa taşa ilahi yeşeren naz geldi.Sanat'çıya saz geldi,Toprağa ekin ekene, ne zaman akşam oldu.zaman az geldi,  yeşerdi çimen düz.. telaşe işlenecek toprağa ekini diz..kim dizecek der'ken yardım edenler.sen,ben,o ve biz, Su sesi,kuş sesi,arı sesi,RABBİM bu canlılık,ölümden sonra yarattığımı tekrar diriltirim  nefesi,  dirilen toprak var,hayat var, ağaç var, azizim asıl olan inkar edene her yer dar.iyi'ki ata'larımızın bizlere kasaba,köyümüz dedikleri asalet mirasımız var... sevgili okur'lar baharınız gül açar,gül saçar, dileklerim'le durum ile durumum bu..
 

"Mart fırtına der, Nisan yurduna der." Yaşadığımız geçmiş ve gelecek olan hayat için'de,yaşadığımız yaşantının benzetmesi gibi değilmi aslında?  Bir insan,yada bir çok insan, en yakın akrabanız'dan tutunuz,arkadaşlık ilişkisi kurduğunuz tüm canlılar,  yada hayvanlar,vs canlılar HÂK ÂLLAH'ım yüce sanatıyla bizlere yaptığı, silmek isteseniz bile silinmesi mümkün olmayan "hafıza  cevherinde" kayıtlıdır.'Bu hafızada her insanın  "İYİ" ile "KÖTÜ" bir günlüğü,kayıtlı defteri,dosyaladığı tozlu raflara kaldırdıkları vardır.kim bilir belki kimseler ile paylaşmak istemedikleri vardır.sevgili muhterem okurlarım. "KÖTÜ" grubu olarak,yani olumsuz kaydetdikleriniz'den, Büyükler bu kişi gelecek misafir dediğin'de özellikle çocuk hafızası,gelmesin istemem,bana ne yapmıştı biliyormusun? başka yere gitsin.büyüklerde olmaz gelene bir şey diyemeyiz.ayıp laf açılır,sırası gelir sen'de söylersin uyarıları gelir her zaman..Mart ayı benzetmesi gibi."İYİ" grup  zümreleri dediğimiz ise hep istenir.gelmesine dua'lar edilir. gelmesinde yollar gözlenir,yemek hazırlıkları yapılır, bekleme esnasında sorarlar çok mu seversin ? Amca,dayı,yiyen,arkadaş,kardaş,kimi heyecanla seviyorum diye gelmesini bekliyorsanız, seviyorum tabi hiç bizi kırmaz,bize kötü laf söylemez,bizi dövmez özellikle,çocuklar bize hep çikolata alır,para verir o amca,o abla,o teyze,o abi..Bu Insanoğlunun esas kişiliğinin asaleti olan, hiç  solmayacak, dünya'dan ahiret alemine göçen gerçek bahar ile seheri değil mi? Sevgili okurlar  ÂLLAH'ım bilir'ki küçük  bir hediye ile sevindirdiğiniz bir mazlum,yada çocuk,yada yaşlı, sevindirdiklerinizin hangisinin  dua'sındadır? şifa'mız, bereketimiz,hareketimiz...Bunun adı ise "BAHAR" mevsimi.. solmayan Baharlar yaşamamız dileklerimle sizleri selamlıyorum.durum ile durumum bu..



Anahtar Kelimeler: Fırtına Nisan Yurduna

İlginizi Çekebilir