Masalın Ustaları Çaykara´da

Masalın Ustaları Çaykara´da

Çaykara´da Lise 11. Sınıf Öğrencilerine Yönelik ?Edebiyatımızda Masal Dünyasında Yolculuk? isimli etkinlik gerçekleştirildi.

MASALIN USTALARI ÇAYKARA´DA

Çaykara´da Lise 11. Sınıf Öğrencilerine Yönelik ?Edebiyatımızda Masal Dünyasında Yolculuk? isimli etkinlik gerçekleştirildi.

Çaykara İlçemizde bulunan Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi,Çaykara Anadolu Lisesi ve Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf Öğrencilerinin katıldıkları etkinlik Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

/resimler/2019-12/23/1652232508688.jpg

Çaykara Halk Eğitim Merkezi  Salonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın katkılarıyla düzenlenen etkinliğe, Yazar Hilal Koçyiğit, Müzisyen Osman Eriş, Türkçe Topluluğu Onursal Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Salim Durukoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslar Arası İlişkiler Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Göktolga, Türkce Topluluğu Akademik Danışmanı Arş. Gör. Tuğrul Gökmen Şahin, Türkçe Topluluğu Başkan Vekilleri Ahmet Kırmalı ve Mehmet Coşkun, idari ve akademik personel ve öğrenciler katıldı.

/resimler/2019-12/23/1652462509195.jpg

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali etkinliğe katılarak bu tatlı yolculukta öğrencilere eşlik etti.

 Türk Edebiyatı Vakfı ile Kadim Türk Masalları Derneği tarafından  ortak olarak gerçekleştirilen Masal Dünyasında Yolculuk isimli etkinlikte edebiyatımızın birbirinden değerli masalları öğrenciler ile paylaşıldı.

ULVİ ALACAKAPTAN ÇAYKARA´DA

Türk Masal Dünyasının önemli isimlerinden 1980´li yıllara damgasını vurmayı başaran Ulvi ALACAKAPTAN etkinlik kapsamında Çaykara´da öğrenciler ile buluştu.

/resimler/2019-12/23/1653208134806.jpg

Masal edebiyatımızda Kam Büre Beg Oğlu BAMSI BEYREK olarak bilinen Bamsı Beyrek Hikayesi Ulvi ALACAKAPTAN´ın muhteşem sahne sunumu ile öğrencilere dinletildi.

Saz Sanatçısı Osman ERİŞ´in muhteşem saz slovu eşliğinde Bamsı Beyrek Hikayesini sahnede muhteşem bir şekilde Dramatize eden Sanatçı Ulvi ALACAKAPTAN´ın muhteşem sahne sunumu davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

KADİMDEN BU GÜNE MASALLAR

Yazar Hilal Koçyiğit ve müzisyen Osman Eriş, programda Koçyiğit´in Kam Ana "Kadimden Bugüne Masallar" adlı kitabının belli bölümlerinden sesli ve müzikli masal anlatısı sundular.

MASALLARI SANATÇILARIMIZDAN DİNLEYELİM

Gazetemize  etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan müzisyen Osman Eriş, 3-4 yıl önce Ankara´daki bir programda çocuk edebiyatına dair neler yapılabilir fikriyle yola çıktığını aktararak, "Çocuklarımız başkalarının masallarıyla ve müzikleriyle büyümesin diye bu yola çıktık. Hilal Hanım´ın masal anlatıcılığı, Ulvi Bey´in oyunculuğu ve benim müziğim birleşince ortaya güzel bir şey çıktı." dedi.

/resimler/2019-12/23/1653582979329.jpg

Eriş, Kadim Türk Masalları ve Dede Korkut Hikayeleri´ni sahnelemeyi Kültür ve Turizm Bakanlığına proje olarak sunduklarını ve komisyonda kabul edildiğini belirterek, stüdyo çalışmalarıyla ortaya çıkan masal dinletilerine dijital platformlardan ulaşılabileceğini söyledi.

Ulvi Alacakaptan ise Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra Türk Edebiyatı Vakfı ve Anadolu Mektebi´nin katkıları olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Kayseri ve Kırşehir´deydik. Daha Sonra  İstanbul´a gittik, Bu gün  Trabzon, ardından yarın ise Rize´ye gideceğiz. Ben bu veya buna benzer etkinliklerin daha da yaygınlaşması, çeşitlenmesi gerektiğine inanıyorum. Anadolu´da sahne almak bir sanatçı için çok keyiflidir, Anadolu insanı çok sıcak karşılar sizi. Daha güzel projelerimiz de var, inşallah onları da halkımızla buluştururuz."



Anahtar Kelimeler: Masalın Ustaları Çaykara

İlginizi Çekebilir