Mehmet Niyazoğlu´nu Rahmet ve Şükranla Anıyoruz!

Mehmet Niyazoğlu´nu Rahmet ve Şükranla Anıyoruz!

Çaykaralı hemşehrimiz ve İzmir´in tanınmış işadamlarından Mehmet Niyazoğlu´nun ölümünün 12´nci yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.

Çaykara´nın önemli işadamlarından, İzmir Bölgesi Karadeniz Dernekleri Federasyonunun (EKAF) Genel Başkan´ı, Ege Otobüsçüler Derneğini (EBOD) başkan ve İzmir Otobüs ve Terminal İşletmelerini (İZOTAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet NİYAZOĞLU´nun 12´nci ölüm yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz..

İlçemizde birçok hizmetleri bulunan ve Ege bölgesinde yaptığ çalışmalarla kendinden söz ettiren Niyazoğlu Ocak 2007 tarihinde, evinde kalp krizi geçirdi. Kaldırıldığı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen 74 yaşında hayatını kaybetmişti.  İzmir´in ilk otobüs işletmelerinden Hakiki Koç´un sahibi olan Mehmet Niyazoğlu, aynı zamanda İZOTAŞ´ın yönetim kurulu başkanlığını ve Ege Karadenizliler Federasyonu´nun genel başkanlığını yürütüyordu. 

Mehmet NİYAZOĞLU kimdir?

Mehmet NİYAZOĞLU 1935 yılında Çaykara Eğridere köyünde doğdu. İlk ve Ortaokulu Çaykara´ da okuyan Mehmet NİYAZOĞLU 1948 yılında henüz 13 yaşındayken İzmir´ e gelmiş olup bu tarihten itibaren iş hayatına atılmıştır.

Mehmet NİYAZOĞLU 1963 yılında o tarihlerde İzmir´in tek karayolu yolcu taşıma firması olan Hakiki Koç firmasının kurmuş, 1968 yılında kurucusu olduğu Ege Otobüsçüler Derneğini (EBOD) başkanlığına seçilmiş ve vefatına kadar bu görevi sürdürmüştür. Daha sonra ise 1998 yılında Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İzmir Otobüs ve Terminal İşletmelerini (İZOTAŞ) hizmete açmıştır.

Mehmet NİYAZOĞLU iş hayatında bu derece aktif olduğu gibi Karadenizli hemşerileri ile sürekli olarak iç içe olmuştur. 1973 yılında kurucusu olduğu Ege Bölgesi Karadenizliler Derneğinin ve 1994 yılında yine kurucusu olduğu Ege Bölgesi Karadenizliler Eğitim, Kültür, Çevre ve Sağlık Vakfının uzun süre Başkanlıklarını yapmıştır. 25 Aralık 2005 tarihinde Ege Bölgesi Karadeniz Dernekleri Federasyonunun (EKAF) Genel Başkanlığına seçilen ve vefatına kadar bu görevi yürütmüştür. 

www.caykaragundem.com



İlginizi Çekebilir