Milli Birlik Ve Kardeşlik Derneğinden Resim Sergisi

Milli Birlik Ve Kardeşlik Derneğinden Resim Sergisi

Uzungöl Milli Birlik Ve Kardeşlik Derneği Tarafından Son Bir Senede Gerçekleştirilen Etkinlikler İle İlgili Resim Sergisi Açılıyor

Merkezi Uzungöl´de bulunan ve Şekersu Muhtarı Muhammet Ali Aygün ile Turizmci Ali Zeyrek´in yoğun gayretleri ile kurulan Milli Birlik ve Kardeşlik Derneğimiz Çaykara İlçemizde Resim Sergisi, açıyor.

Son bir sene içerisinde gerçekleştirdikleri birbirinden güzel etkinlikler ve çeşitli projeler ile Çaykara İlçemiz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi arasında Gönül Köprüsü kurmayı hedefleyen ?Milli Birlik Ve Kardeşlik Derneği?  gerçekleştirmiş oldukları bu etkinliklerini fotoğraf sergisi ile Çaykara Halkımız ile buluşturmayı hedefliyor./resimler/2017-9/21/1540576055281.jpgAk Parti Çaykara İlçe Kongresinin gerçekleştirileceği 23 Eylül 2017 Cumartesi Günü aynı zamanda Milli Birlik ve Kardeşlik Derneğimizin de Resim Sergisi açılacak.Halk Eğitim Merkezi binasının arka tarafında POazar yerinin hemen yan tarafında açılacak olan Resim Sergisine halkımızın yoğun bir ilgi göstermesi bekleniyor.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu,Ak Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekilimiz Ayşe Sula Köseoğlu ile Trabzon Milletvekillerimizin katılacakları Resim Sergisi açılış töreninin aynı gün yapılacak olan Ak Parti İlçe Kongresinin ardından gerçekleştirilmesi planlanıyor./resimler/2017-9/21/1541268086952.jpgYaklaşık bir ay boyunca açık kalacak olan Resim Sergisine tüm Çaykara Halkımızı davet ediyoruz.Derneğimizin gerçekleştirmiş olduğu bu muhteşem etkinliklere tüm Çaykara Halkımızın tanıklık yapmasını arzu ediyor ve de herkesi gençlerimizin bu heyecanını paylaşmaya davet ediyoruz.

Peki Fotoğraf Sergimizde neler var?İşte o sorunun cevabı.

1-Mehmetçiğe On Bin Mektup Projesi

Proje Ekibimiz geçtiğimiz kış mevsiminde okul okul kapı kapı dolaşarak Mehmetciklerimiz için on bin tane mektup yazdırdı.Bizler evlerimizde sıcacık yuvalarımızda rahat bir şekilde uyurken canlarını siper ederek vatanımızın ve de milletimizin bölünmez bütünlüğü için vatanımızı kahramanca korumaya çalışan Mehmetciklerimize vatandaşlarımız duyguları ile tercüman olmaya çalıştı.Daha sonra bu mektuplar Proje ekibi tarafından Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanımız Sayın Ertan Sonkaya´ya verildi.Bölük Komutanımız tarafından da Kahraman Mehmetciklerimize ulaştırıldı.

Mehmetciğe On Bin Mektup Projesi ile ilgili onlarca resim var sergimizde.

2-Güneydoğu Öğrencileri Sevgi Eli Projesi

Bu proje kapsamında Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi ekibi kendilerine pilot il olarak 5 tane il tespit ettiler.Van,Hakkari,Diyarbakır,Şanlıurfa ve Bitlis Güroymak´ı pilot iller olarak tespit eden proje ekibimiz daha sonra bu illerde belirli pilot okullar seçtiler.

Özel arabalarına binerek Güneydoğu Anadolu Bölgesinin yolunu tutan Proje ekibimiz pilot okulları tek tek ziyaret ederek

PROJEYİ TANIYALIM

Güneydoğu´da okuyan öğrencilerimize kitap ve kırtasiye malzemesi Yardımı ile gerçekleştirilen iki aşamada gerçekleştirilmişti.

Daha önce planlı olarak belirlenen okullara yardım götüren proje ekibimiz ikinci defasında  ise önlerine gelen okullara ve de okul idarelerine haber verilerek ve de gerekli izinler alınarak Yardım Kampanyası gerçekleştirdiler. Bundan yaklaşık olarak 1 sene önce Proje için çalışmalara başlayan Turizmciler Muhammet Ali Aygün ve Ali Zeyrek konu ile ilgili ilk olarak Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile görüştüler.Başkandan gerekli desteği alan Turizmcilerimiz Daha sonra Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek ile görüştüler ve Temel Başkanın da desteklerini aldılar.

/resimler/2017-9/21/1541494337506.jpgDaha sonra Trabzon Bölümüne geçen Turizmcilerimiz Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ak Parti Trabzon İl Başkanımız Haydar Revi ile görüşerek iki başkanın da desteklerini alarak yola koyuldular.

Üçüncü aşama olarak İstanbul Arnavutköy Belediye Başkanı Çaykara´lı Hemşerimiz Ahmet Haşim Baltacı ile görüşen ve de Başkanımızın da desteğini arkalarına alan genç Turizmcilerimiz hızlı bir şekilde çalışmalara başladılar. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde yaşayan çocuklarımızın kimsesizliğini,yalnızlığını ve de çaresizliğini Ülkemizin diğer Bölgelerinde yaşayan insanlara anlatabilmek ve de bu bölgelerimizde yaşayan çocuklarımıza yardım elimizi, uzatarak çocuklarımızı eğitmek ve topluma kazandırmak amacı ile başlatılan çalışmada genç turizmcilerimiz Van,Hakkari,Diyarbakır ve Şanlıurfa İllerindeki değişik okulları ziyaret ederek okulların ve öğrencilerin ihtiyaçları ile ilgili veri toplama çalışması gerçekleştirdiler.

PROJE KAPSAMINDA GİDİLEN İL VE İLÇELER

1-Erzurum Karaçoban İlçesi

2-Bitlis Güroymak İlçesi

3-Mardin Derik İlçesi

4-Van Özalp İlçesi

ALİ ZEYREK GÜNEYDOĞU´YU KARIŞ KARIŞ GEZDİK

Ülkemizin birlik,bütünlük ve de bağımsızlığının her şeyden daha önemli olduğunu ve de Millet olarak 15 temmuz akşamı gösterdiğimiz kararlı duruşumuz ile bağımsızlık tutkumuzu tüm dünyaya haykırdığımızı anımsatarak sözlerine başlayan Genç Turizmci Ali Zeyrek,insanlarımızın artık uyandığını ve de tüm dünyanın Türkiye üzerinde oynamaya çalıştığı oyunun herkesin  farkında olduğunu ifade etti.

Ülkemizin Gündemi belirlenen bir Ülke durumunda iken günümüzde artık gündem belirleyen bir ülke durumuna geldiğini anımsatan Ali Zeyrek bunun Siyasi İstikrar sayesinde başarıldığını sözlerine ekledi.

/resimler/2017-9/21/1545171372855.jpgMilli Birlik ve Kardeşlik Projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Yurdumuzun diğer Bölgeleri arasında bir köprü kurmayı amaçladıklarını ifade eden Turizmci Ali Zeyrek o bölgede yaşayan insanlarımızın da bizim kardeşlerimiz olduklarını ve orada bulunan çocukların okuyabilmeleri için bu projeyi başlattıklarını anımsattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaptıkları gezi esnasında çocukların ihtiyaçlarını tespit ettiklerini anımsatan Ali Zeyrek Bölgemiz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi arasında çok önemli farklılıklar bulunduğunu anımsattı./resimler/2017-9/21/1545407469057.jpgÖğrencilerin defterlere,kalemlere,kırtasiye malzemelerine,giysilere ve akla gelebilecek her şeye  ihtiyaçlarının bulunduğunu anımsatan Ali Zeyrek toplayacakları yardımları bu bölgelerde bulunan çocuklarımıza ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

BU RESİMLER KAÇMAZ

Proje Kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki okullara yapılan yardımlar esnasında öğrencilerimizin yaşadıkları sevinç ve heyecan Proje Ekibimiz tarafından muhteşem resimler ile kalıcı halşe geldi.Şimdi o güzel resimler Çaykara Halkı İle buluşuyor.

3-DOSTLUK KERVANI PROJESİ

Proje kapsamında Bitlis İli Güroymak İlçesinden gelen 100 öğrenci 4 gün boyunca Çaykara İlçemizde misafirimiz olmuşlardı. 50 kız ve 50 erkek öğrenciden oluşan Öğrenci grubu 4 gün boyunca Trabzon ilimizin tarihi ve de kültürel değerlerini gezip görme imkanı yakalamışlardı.

Öğrencilerimizi Trabzon´da misafir ettiğimiz o muhteşem 4 gün boyunca çekilen birbirinden güzel resimleri de sergimizde bulabilirsiniz.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi

 



İlginizi Çekebilir