Milli Eğitim İle Müftülükten İş Birliği Protokolü

Milli Eğitim İle Müftülükten İş Birliği Protokolü

Çaykara Müftülüğü İle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çaykara Müftülüğü tarafından Ortak olarak hazırlanan İş Birliği Protokolü imzalanarak Ptotokol İle İlgili çalışmalar başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğünün belirli konularda birlikte hareket etmesi ve de belirli konularda birbirlerine destek ve de yardımcı olmasını içeren protokol Çaykara´da imzalandı.

/resimler/2018-3/29/2043353934078.jpg

Çaykara Kaymakamı Sayın İhsan Ayrancı´nın Başkanlığında gerçekleştirilen Protokol İmza Törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç katıldılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Kur´an Kurslarında okuyan Öğrencilerimize PDR(Psikolojik Danışma ve Rehberlik) Öğretmenlerinin Destek Hizmeti sunacağı Proje kapsamında Okul Kütüphanelerimizde ise Çaykara İlçe Müftülüğü tarafından Diyanet Kitaplığı oluşturulacak

KAYMAKAM AYRANCI-ÖĞRENCİLERİMİZ MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİ ÖĞRENMELİ

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çaykara Müftülüğü arasında İş Birliği Protokolünün çok önemli olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan ayrancı Kamu Kurumlarının birbirleri ile kaynaşma içerisinde olmaları gerektiğini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çaykara Müftülüğü arasında imzalanan bu protokolün bu bakımdan çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

/resimler/2018-3/29/2044052215955.jpg

Öğrencilerimize Manevi Değerlerimizin de mutlaka öğretilmesi ve de benimsetilmesi gerektiğini ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Öğrencilerimizin vatanını ve milletini seven dinimizin gereklerini yerine getiren bireyler olarak yetişmeleri ve de topluma bu şekilde hizmet yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

ÇAMURALİ-SADECE AKADEMİK BAŞARI YETERLİ DEĞİL

İlçe Müftülüğü ile Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Çaykara İlçemizin İki Önemli Eğitim Kurumları olduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali    Zincirin bu halkalarının birbirine iyi kenetlenmeleri gerektiğini Çaykara İlçe Müftülüğü ile imzaladıkları bu protokol ile öğrencilerimize çok daha faydalı olacaklarını sözlerine ekledi.

/resimler/2018-3/29/2044353154048.jpg

Eğitimde Akademik başarının çok önemli olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali  ancak akademik başarının yanı sıra Çocuklarımıza Milli ve Manevi değerlerimizi de öğretmemiz gerektiğini bu şekilde çocuklarımızın vatanını ve milletini seven dinimizin önemini kavrayan ve de dinimizi yaşayan bireyler olarak topluma kazandırılacaklarını sözlerine ekledi.

KOÇ-MANEVİ DUYGULAR ÇOCUKLARIMIZA HUZUR VERİR

İnsanoğlunu mutlu eden en önemli duygunun Manevi olarak huzur içerisinde olması olduğunu ifade eden Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç Maneviyat Eğitimini iyi almış olan Çocuklarımızın topluma çok daha faydalı olacaklarını sözlerine ekledi.

Akademik Başarı anlamında Çaykara İlçemizin Model bir İlçe olarak Tüm Ülkemize örnek olduğunu anımsatan Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç  okullarda oluşturacakları Kütüphaneler ile de öğrencilerimizin manevi duygularının da pekişeceğini sözlerine ekledi.

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜNÜN AMACI

Öğrencilerin ahlak,erdem,bilgi,estetik ruh güzelliği ve merhamet duygusu ile yetişmelerine,milletimizi bir araya getiren değerlerin insani haslet ve faziletlerin nesilden nesile aktarılarak üretilmesine katkı sağlayarak her yönden iyi yetişmiş ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmasını temin edebilecek bir yaklaşım benimseyerek her türlü manevi rehberlik ve din hizmeti sunarak öğrencilerin sorumluluk sahibi olması yeteneklerini geliştirmeleri,vatan,millet,ezan,bayrak gibi Milli ve Manevi değerler doğrultusunda sosyal ve akademik gelişmelerine katkı sağlamak için eğitsel bir süreç içerisinde rol model olmak,uyuşturucu,sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan gençliği uzak tutmak,Bilişim Teknolojilerini(Cep Telefonu,bilgisayar,tablet vb.)zarar verecek şekilde kullanmasını önlemek ve bilinçli kullanmasına yönelik rehberlik yapmak.

PROJEDE KURUMLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

ÇAYKARA İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

1-Kendi bünyesinde çalışan donanımlı ve bireysel yetenekleri gelişmiş personellerden ihtiyaç nispetinde amaç doğrultusunda görevlendirmek ve personelin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaöğretim okulları ile irtibatını sağlamak.

2-Okul Kütüphanelerinde İlçe müftülüğünce açılması planlanan Diyanet Kitaplığı Bölümü Kitaplarını temin etmek.Ve Okullar tarafından tahsis edilen kitaplık bölümünü dizayn etmek

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

1-Kendi bünyesinde hizmet veren Ortaöğretim okulları ile yurt ve pansiyonlarda amaç doğrultusunda İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan program ve çalışmaları koordine ederek okullarda ve yurtlarda planlama yapmak.

2-Okul Kütüphanelerinde İlçe müftülüğünce açılması planlanan Diyanet Kitaplığı Bölümünü tahsis etmek.

3-Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan PDR(Psikolojik Danışma Ve Rehberlik) Öğretmenleri Müftülük bünyesinde hizmet veren Kur´an Kursu öğrencilerine yönelik rehberlik çalışmaları yapmak.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir