Milli İttifak Adayları Çaykara`da!

Milli İttifak Adayları Çaykara`da!

Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi`nin (BBP) bir araya gelerek oluşturduğu Milli İttifak`ın Trabzon milletvekili adayları Çaykara'ya çıkarma yaptı.

Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Milli İttifak Adayları seçim ziyaretleri kapsamında Çaykara'da Muhtarlarla kahvaltıda buluştu. Daha sonra Çaykara esnafını ziyaret etti.

7 Haziran Genel Seçimlerine Milli İttifak çatısı altında giren Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi Milletvekili adayları seçim ziyaretleri kapsamında Bugün sabah saatlerinde Çaykara'ya geldi. İlk olarak Merkez ışıklı mahallesi muhtarı Mehmet Savaş Dündar'ın mekanında muhtarlarla sabah kahvaltısında buluşan adaylar, Muhtarların sorunlarını dinlediler./resimler/2015-5/5/1501326964795.jpg Kahvaltıda konuşan İttifak'ın Trabzon 1.Sıra adayı Çaykaralı Muhittin Yıldırım,” Ben Çaykaranın evladıyım. Bütün müktesebatımı Türkiye, Trabzon ve Çaykara için kullanmaya hazırım. Erbakan Hoca gibi bir dünya lideriyle 26 yıl birlikte çalıştım. İlmi, iktisadi, siyasi öğrendiğim her şeyi ülkem ve milletim kullanmaya hazırım.  Çaykaramız doğa bakımından Dünya güzeli bir yer olduğu bilinmektedir. Ama Çaykaramız devamlı göç veriyor. Bu göçün önlemesi için çok önemli projelerimiz vardır. Bunları ilk olarak Baba ocağında açıklamaktan büyük mutluluk duyacağım. Öncelikle Trabzon bir tarım ve sanayi bölgesi haline getirilecektir. Çay ve fındık bölgemizin en büyük geçim kaynağıdır. Fakat bunlara gereken eğer ve fiyat asla verilmiyor ve bunlar işsizliği önlemede çaresiz kalıyor. Çaykara Solaklı vadisindeki bitki florası zenginliği bizim en önemli zenginliğimizdir. İki yıldan beri Bilim Adamlarıyla bizzat yaptığım araştırmalar göstermiştir ki, Solaklı vadisinde 138 adet endemik bitki vardır. Her bir çiçeğin ilaç sanayinde Çaykaramıza ve bölgemize kazandıracağı ekonomik değer 20 Milyon $ üzerindedir. Yüz ayrı çiçek burada kurulacak olan bir ilaç fabrikasında değerlendirildiğinde petrolden daha büyük bir zenginliğin elde edileceğini bilmek gerekir. Bunun için önümüzdeki dönemde Milli Görüş iktidarında ilk olarak bu bitki örtüsünü ekonomiye kazandırmak üzere çok yönlü entegre bir ilaç fabrikası kuracağız. Bu tesis hem Çaykaramızı hem Trabzon'umuzu hem de ülkemizi uçuracak bir tesis olacaktır. Çaykaralıyı da dünyanın en zengin insanı haline getirecek bu tesisleri Milli Görüş Saadet Partisinden başka hiçbir kimse yapamaz ve başaramaz. Bu çalışmayla göç ve işsizlik önlenecek, insanımız daha da zenginleşecektir. Ayrıca Of ilçemizde Erbakan Hocamızın tavsiyesi üzerine kuracağımız Uluslar arası Bir İslam Üniversitesi projesinin Manevi İlimler Fakültesini Çaykaraya kazandırarak vaktiyle Çaykarada olan yüzlerce alimin kurduğu medreseleri de ihya edeceğiz. Böylece genç nesillerimizi milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetiştirmiş olacağız. Bunun yanında Sultanmurat yaylasında bulunan külliye inşaatının tamamlanmasının ardından Çaykara'da yetişen 150'nin üzerinde bilim adamı ve hocalarımızı toplayarak ilçe ve bölge sorunları hakkında çok geniş çalışmalar yapacağız” dedi.      

Sabah Kahvaltısının ardından Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül ‘ü ve Çaykara Müftü Ali Fuat Baycan'ı ziyaretlerinin ardından Çaykara'da bulunan esnafı ziyaret ettiler. Vatandaşların sorunlarını dinleyen vekil adayları seçilmeleri takdirde sorunların çözümü için çalışacaklarının sözünü verdi. Milletvekili adayları ve Saadet Partisi teşkilatı katılırken, vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşan adaylar Gelin 7 Haziran'da oyunuzu bize verin çocuklarımızın geleceği güvence altına girsin. Daha yaşanabilir bir memleket için ve ülkemizin birliği, bütünlüğü, saadeti için bu sefer oyları bize verin. Adil bir şekilde ülkemizi yönetmek için 7 Haziran seçimlerinde desteklerinizi bekliyoruz, dediler..

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir