Misina

Misina

Misina, sentetik bir hammaddeden yapılan değişik kalınlıklardaki iptir.

Misina, sentetik bir hammaddeden yapılan değişik kalınlıklardaki iptir. Balıkçılar ise bu ipin kıldan, naylondan veya ipekten yapılmış çeşitlerini balıkçılık için kullanırlar. Oltanın ucunda bağlı olan ve denize sarkıtılan yeme kadar bağlantıyı sağlayan misinaipleri değişik çeşit ve kalınlıkta olabilirler.

Misina Çeşitleri

Misina çeşitleri öncelikle yapıldıkları maddeye göre naylon misina, ipek misina veya kıl misina olabilirler. Balıkçılar bu çeşitlerden ihtiyaçlarına uygun olanı seçecektirler. Misinalar kalınlıklarına göre de ip misina veya örgü misina olabilirler. İp misinalar ince tek kat ipten oluşurken, örgü misinalar ise birbirine örülmüş birkaç kat misina ipinden oluşurlar. Örgü misinalar daha kalın ve dayanıklı olanlardır. Amatör balıkçılar ip misina tercih ederken, profesyonel balıkçılar ise örgü misina tercih edebilirler.

Misina Renkleri

Misinalar genellikle şeffaf renklidir ki balıklar fark edip ürkmesinler. Ancak balık tutulacak suyun rengine göre mavi, yeşil, sarı gibi renklerde de misinalar tercih edilebilirler. Tüm bu misina seçeneklerine ulaşmak için  https://www.avbaliksepeti.com/kategori/olta-misinalari  sitesinde küçük bir gezinti yaparak, ihtiyacınıza uygun olan misinayı bulabilirsiniz. 



Anahtar Kelimeler: Misina

İlginizi Çekebilir