Müftü Şenocak'tan Kadir Gecesinde Öğrencilere Altın Öğütler

Müftü Şenocak

Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Kadir Gecesi Organizasyonu kapsamında İlçemiz Hurmalık Camiinde öğrenciler ile bir araya geldi.

Her hafta öğrenciler ile bir araya gelen ve çeşitli sohbetler ile öğrencilerin ufkunu açan hem de birbirinden kıymetli akademisyen ve hocaların öğrenciler ile buluşmasını sağlayan Müftü Şenocak,Kadir Gecesi dolayısı ile 27 Nisan 2022 Çarşamba akşamı Hurmalık Camiinde Yurtlarda öğrenim gören yaklaşık 300 öğrenci ile bir araya geldi.

Müftü Şenocak’ın öğrenci buluşmasına Çaykara Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Süleyman Yıldırım,Çaykara Müftülüğü Vaazı Mecit Anaçoğlu,İlçe Müftülüğü Şube Müdürü İhsan Barut,Çaykara Merkez Camii Müezzini Hakan Toprak,Ataköy Mahallesi  İmam Hatiplerinden Okan Çakıroğlu,Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Hasan Bal ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

İlçe Müftüsü olarak normalde Çaykara Merkez Camiinde gerçekleştirilecek olan programa katılması gerektiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,ancak öğrencilere ve gençlere vermiş oldukları önem ve değerden dolayı Çaykara İlçe Müftülüğünün tüm personelinin gençlerimizin gelecekleri için Hurmalık Camiinde toplandıklarını ifade etti.

Kadir gecesinde Kur’an-ı Kerimi nasıl anlarız konulu bir sohbet gerçekleştiren Müftü Şenocak

-Kadir Gecesini anlamak,

-Allah’a yeteri kadar değer veriyor muyuz?

Allah’ı anmak,anlamak ve yaşamak konularında öğrenciler ile sohbet etti.

MÜFTÜ ŞENOCAK’TAN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

Müftü Şenocak konuşmasının son bölümünde ise Gençlere şu tavsiyelerde bulundu.

Kadir Gecesini ömre bedel bir geceye dönüştürmek istiyorsak eğer, bizler de bu gece bazı kararlar alalım.”

1- Ne olursa olsun, işlediğimiz günah ne kadar büyük olursa olsun Allah’ın kapısından başka gidecek kapımız yok, oraya yönelip tövbe edelim.

2- Ne olursa olsun, işlerimiz, meşguliyetlerimiz ne kadar çok olursa olsun, namazlarımızı huşu ile kılıp, namazlarımızı muhafaza edeceğimize söz verelim.

3- Ne olursa olsun, güçlünün yanında değil, her zaman haklının yanında duracağımızın kararını alalım.

4- Ne olursa olsun, başımız gitse, dünyalıklarımızı kaybetsek, sevdiklerimizi yitirsek, bizi bugün alkışlayanlar yarın yuhalayacak olsalar dahi dilimizi yalandan temizleyelim.

5- Ne olursa olsun, kul hakkından ödümüz kopmalı. Haklarına girdiklerimizle, ahirete bırakmadan bu dünyada helalleşme adına bir karar alalım.

6- Ne olursa olsun, Müslüman nezaketlidir. Çünkü Müslüman, yeryüzünün en nezaketli insanına ümmet olmuştur. Karar alacağız ve o nezaketi zedeleyecek ne varsa hayatlarımızdan söküp atalım.

7- Ne olursa olsun, Müslümanlara moral olacağımıza dair karar alalım. Yüreğimiz kan ağlasa bile, sadaka olan tebessümü Müslümanlardan esirgemeyelim, gittiğimiz her yere moral, neşe götürelim.

8- Ne olursa olsun, kim terk ederse etsin, kim yarı yolda bırakırsa bıraksın, biz İslam’a hizmet yolundan asla geri durmayacağımıza karar verelim.

9- Ne olursa olsun, şartlar ne kadar zorlaşırsa zorlaşsın hakkın ikamesi için çalışmaya karar verelim.

10- Ne olursa olsun, bu dünyada asla bir beklentiye girmeyip, ecir ve mükafatımızı yalnızca Allah’tan bekleyeceğimize dair bir karar verelim.

ÖĞRENCİLER İLE BİRLİKTE TERAVİH NAMAZI           

Müftü Vahit Şenocak ve Organizasyona katılanlar daha sonra öğrenciler ile birlikte teravih namazını kıldılar.

İLAHİ DİNLETİSİ

Programda Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Hasan Bal yönetiminde öğrenciler tarafından İlahi Dinletisi gerçekleştirildi.

Ayrıca Çaykara Müftülük personeli tarafından da bir İlahi Dinletisi programı gerçekleştirildi.



İlginizi Çekebilir