Muhammet Koral Kanca’nın ölümü Dernekpazarı ilçesini yasa boğdu

Muhammet Koral Kanca’nın ölümü Dernekpazarı ilçesini yasa boğdu

Dernekpazarı ilçesi Kondu mahallesinden olup, Kanada’da yaşayan işadamı Muhammet Koral Kanca (55) İş koordinasyon Toplantıları için geldiği İstanbul’da kaldığı otelde geçirdiği kap krizi sonucu hayatını kaybetti.

Dernekpazarı Kondu Mahallesinden merhum Hüseyin Kanca’nın en küçük oğlu 1967 doğumlu, Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi, Muhammet Koral Kanca öğretim görevlisi olarak gittiği Kanada’da 33 yıldır Dünya Devletlerinden Kanada’ya gelen ve gelecek öğrencileri okullarda yerleştirme organizasyonunun da başkanlığını sürdürmekteydi. Aynı zamanda fuar organizasyonları yapmakta idi.

14 Ocak Cuma günü Koordinasyon Toplantıları nedeni için geldiği İstanbul’da bir dizi toplantılar düzenlediği otelde, 20 Ocakta son toplantısından sonra otel odasından Kanada’da ki arkadaşı ile görüşürken rahatsızlandı. Resepsiyonu arayarak yardım istedi. Otel yetkilisi Kanca’nın kalp krizi geçirmekte olduğunu görüp, gerekli ilk müdahaleyi yaptı. Ambulans geldiğinde vefat etmişti. Cenazesi İstanbul’da yaşayan abileri tarafından memlekete getirildi.

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık’ın çocukluk arkadaşıydı. Tabutuna sarılıp ağlaması çok etkileyici idi. Bugün (23.01.2022) Merkez camii arkasında öğlen namazı sonrası imam, İsmail Hakkı Topal’ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası Livela Mevkiindeki evlerinin yanında, aile mezarlığına defnedildi.

Kanada’dan gelen eşi, iki oğlu ve bir gurup arkadaşının Defin esnasında mezar başından ayrılmamaları, kendi dillerince canlı yayın yapmaları tüm cemaati duygulandırdı. Gözyaşlarını tutamayanların görüntüsü hafızalara kazındı.

Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabır diliyoruz.

Taziye için 

Abileri:

Necat Kanca:  0536 508 21 04

Yusuf Kanca: 0530 363 73 22

Sezgin Kanca: 0530 363 73 21

Haber: Fahri DÜZENLİ



İlginizi Çekebilir