Muhtar Projelerini hayata geçiriyor

Muhtar Projelerini hayata geçiriyor

Dernekpazarı ilçesi Yenicami Mahallesi Muhtarı M.Ayhan Usta projelerini hayata geçiriyor.

Yenicami Mahallesinin genç ve dinamik muhtarı M. Ayhan Usta  güzel çalışmalarının karşılığını alma mutluluğunu yaşıyor. Muhtar adaylığınız sürecinde  seçmene sunduğunuz projelerin çoğu Belediyelerin gerçekleştirmesi gerekli projelerdi, Yol, Su, Mezarlık ve benzeri.

Rakiplerinize fark atarak seçildiniz. İlk günden itibaren verdiğiniz sözleri yerine getirme çalışmalarına başladınız ve devam ediyorsunuz. Çalışmalarınızı seçmeninizle  paylaşır mısınız?

Muhammet Ayhan Usta: Öncelikle bana bu fırsatı veren verdiğiniz için size  teşekkürle başlamak istiyorum. Sizin de söylediğiniz gibi projelerimin çoğu belediyelerin yapması gereken çalışmalar. Ancak bir mahallenin sorunlarını hızlı bir şekilde çözebilmek için Muhtarların proje üretip, ilgili makamlara sunması, onlarla birlikte koordineli çalışması ile  başarıya ulaşılacağı inancındaydım. Bu düşünceyle mahallemin öncelikli sorunlarını,
-EKSİK KALAN YOLLARIN YAPIMI İLE  VAR OLAN YOLLARIN İSLAHI
-MEZARLIK ALANI OLUŞTURULUP BU SORUNUN GİDERİLMESİ
-MAHALLEDEKİ SU SORUNUNU ÇÖZÜMÜ
-SOSYAL TESİS EKSİKLİĞİNİN GİDERİLMESİ
-SAĞLIKLI ÇALIŞMAYAN HABERLEŞME SORUNUNA ÇÖZÜM BULMA
-HASTA HASTANE İLİŞKİLERİNDE MAHALLE HALKIMIZA DESTEK OLMA. Ana başlıkları altında programladık.
Öncelikle  20 yıldır bekleyen bir yol sorunumuzla işe başladık. Çavuşun Kıranı ile Demirkapı arasında ki toprak yolların beton dökülmesini  sağlayarak, 20 seneden beri bekleyen halkımızın hizmetine sunduk. Muhtarlığımız yılsonuna kadar Mahallemizin bütün yollarının beton 
dökülmesi için büyük bir gayretle çalışmalarımız devam etmektedir.

ÇAY EVİ ÖNÜNÜN YOL GENİŞLETME ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
Mahalleye girişte, çay alım yerinin bulunduğu alanda çok  dar olan yolun genişleme sini gerçekleştirdik. Muhtarlığımızın bir süredir devam ettirmekte olduğu çay evi önünün yol genişletme çalışmaları nihayete erdi.Böylelikle çay evinin önünde yol tıkanması olmadan trafiğin rahat bir şekilde akışı sağlanmış oldu.

Buradaki duvar Muhtarlığımız tarafından betonlama ise Trabzon büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılmıştır. Muhtarlığımız tarafından yaptırılan duvar değerli hemşerilerimizin maddi ve manevi desteği ile yapılmıştır. Tüm halkımıza hayırlı olsun.

İLÇEDE  İLK TOPLU MEZARLIK PROJESİ MAHALLEMİZE AİT PROJEDİR.
Mahalle adına mezarlığımız yok. Çoğunlukla  evlerin çevresinde mezarlıklar oluşturuldu. Genel bir mezarlık için girişimlerde bulunduk.

MEZARLIK PROJESİ ONAYLANDI
Muhtarlığımız rehberliğinde Dernekpazarı Kaymakamı Sn. Murat Yıldız’ın başkanlığında oluşan “Mezarlık yeri seçimi komisyonu” tarafından 16.06.2020 tarihinde mahallinde inceleme yapıldı. İlgili Kurumlarca imzalanarak “Mezarlık Yerleri İnşası ile Cenaze Nakil ve Defin İşlemleri hakkında yönetmelik” hükümlerine uygunluğuna
karar verilmiştir.

KOMİSYONU OLUŞTURAN KURUMLAR
-Toplum Sağlığı Merkezi
-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü
-Orman Bölge Müdürlüğü adına Dernekpazarı Orman İşletme Şefliği
-İlçe Müftülüğü
-İl Kadastro Müdürlüğü adına Çaykara Kadastro Birimi
-Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

 SU SORUNU PROJEMİZ:
 Mahallede yaşanan su sorununa çözüm bulabilmek için, TİSKİ  ile olumlu çalışmalarımız  meyvesini verdi. TİSKİ Genel Müdürü Sn. Ali TEKTAŞ, Beni makamında kabul etti. Yenicami Mahallesi Muhtarlığı olarak 23/06/2020 tarihinde saat 11:45 ikili görüşme sağladık.
Görüşmede Yenicami Mahallesinin su ve altyapı sorunlarını ve çözüm yollarını masaya yatırdık. Genel Müdür Sn. Ali TEKTAŞ’tan 2020 yılının sonuna kadar Yenicami Mahallesinde su problemi kalmayacak sözünü aldık.Su ile ilgili tüm sıkıntıların giderilmesi için TİSKİ ve Muhtarlık işbirliğiyle en kısa zamanda çalışmalara başlanacağı ifade edildi.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHTARIMIZI MAKAMINDA KABUL ETTİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Murat ZORLUOĞLU Yenicami Mahallesi Muhtarlığı olarak 02/07/2020 tarihinde saat 15:30 beni
makamında kabul ederek ikili görüşme sağladık. Vatandaşlarımızın gönlünde yer etmiş Sn. Başkanın ve ekibinin bizi güler yüzle, sıcak ve samimi karşılaması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Sn. ZORLUOĞLU Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarihinde şimdiye kadar gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanıdır. Sn. Başkana Mahallemizin ve halkımızın taleplerini ilettik.
Talep ettiğimiz konu başlıklarımız;
1- Ekskavatör (Programımızda olan yolların yapılması)
2- Yol aynaları
3- 800 lük beton büz ve 1000 lik büz beton
4- Mezarlık projesinin hızlandırılması
5- Yeni projeler (Zamanı geldiğinde açıklanacak)
Sn. Başkan konu başlıklarımızla yakından ilgilenerek ilgili birimlere gerekli talimatları vermiştir. Bu ilgi ve alaka bizleri son derece memnun etmiştir. İsteklerimiz doğrultusunda ilgili bölümün başkanını arayarak talimat vermesi işinin ne kadar ehli olduğu bize göstermiştir. Böylelikle Sn. Başkandan mezarlıklarla beraber yolların da yapılmasının sözünü almış olduk. Farklı birçok konuda bizlere yardımcı olan sayın başkana teşekkürü bir borç biliriz.

İkili görüşme sonucunda ki izlenimlerim ise mazlumun, garibanın, öksüzün ve yetimlerin yanında, insanlarımıza değer veren bir başkan gördüm. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Murat ZORLUOĞLU’nu Van aliliğinden Karadeniz’in incisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına getiren Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'a Milletim ve şahsım adına yürekten teşekkür ederim.

HABERLEŞME VE İLETİŞİM SORUNUMUZ İÇİN,
Trabzon Türk Telekom İl Müdür yardımcısı Sn. Serdar SUNGUR Beyle geçen hafta ikili bir görüşme gerçekleşti. Sn. Sungur’dan Yenicami Mahallesi sakinlerinin talepleri doğrultusunda hızlı ve kaliteli bir internet erişimi talebinde bulunduk. Taleplerimizle yakından ilgilenen Sn. SUNGUR konuyu inceleyerek birkaç gün sonra geri dönüş sağladı. “Talepte bulunmuş olduğunuz internet abonelik başvurunuz için süreciniz devam ediyor. Size hızlı ve kaliteli internet hizmeti sunabilmemiz için altyapı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında sizinle yeniden iletişime geçeceğiz.” Bir hafta sonra ise saha da çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini gözlemledik.

MAHALLEMİZE 7 M HASTANESİ AYRICALIĞI
Özel 7M Hastanesi Poliklinik, Klinik, Tüp Bebek (IVF), Acil Servis, Laboratuvar, Radyoloji ve diğer hizmetleriyle Trabzon da açılmıştır.
Akçaabat Kavaklı Mevkiinde geniş hekim kadrosu ile halkımıza hizmet vermeye başlamıştır.

Özel 7M Hastanesi Halkla ilişkiler Müdüresi Emine ÇAKIR ile bir araya gelip, mahallemiz sakinlerine nasıl daha iyi bir sağlık hizmet verebiliriz konusu üzerinde konuştuk. Muhtarlığımız nezdinde Özel 7M Hastanesine gelecek olan bütün ailelerimiz ve 1. Derece yakınları birçok ayrıcalık ve avantajlardan faydalanacaktır. Gerekli ilgi ve alaka gösterilerek hasta memnuniyeti sağlanacaktır.
Bu ayrıcalıklı hizmetten faydalanmak için Emine ÇAKIR hanıma aşağıdaki telefondan ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.
Emine ÇAKIR : 0531 505 63 56

Tüm bu çalışmalar esnasında kimlerden destek gördünüz ?
MUHTAR : Başta beraber yola çıktığımız azalarımdan, Mahalle halkımın tamamından, Çevremden, yaşam sürecim boyunca yanımda olan eş, dost ve arkadaşlarımdan. Ve de şüphesiz ki başvurduğum tüm kamu kurumları yönetici ve çalışanlarından hepsine  sosuz teşekkürlerimi sunarım.

Haber röportaj: Fahri Düzenli



Anahtar Kelimeler: Muhtar Projelerini hayata geçiriyor

İlginizi Çekebilir