Multat Yolu Genişliyor

Multat  Yolu Genişliyor

İlçemizin en uzak Yaylalarından olan Multat Yayla Yolunda yol genişletme ve tavsiye çalışmaları devam ediyor.

İlçemizin en uzak Yaylalarından olan Multat Yayla Yolunda yol genişletme ve tavsiye çalışmaları devam ediyor.

Çaykara Belediyesi ile Vatandaş İş Birliği kapsamında gerçekleştirilen Yol Genişletme ve tavsiye çalışmalarında araç temini Çaykara Belediyesi tarafından temin ediliyor.

Demirkapı ?Multat Yaylası Yol ayrımında bulunan köprüden itibaren başlanan yol genişletme çalışmalarında İlçemiz Taşkıran Muhtarı Yusuf Ağırman çalışmalara rehberlik yapmak üzere sürekli yol genişletme alanında bulunuyor

KAYMAKAM AYRANCI ZİYARET ETTİ

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı 22 Mayıs 2018 Salı Günü Multat Yaylasına çıkarak Yol Genişletme ve tavsiye çalışmalarını yerinde izledi.

KAYMAKAM AYRANCI-HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR

Çetin arazi şartlarında çalışmaların mükemmel bir şekilde gerçekleştirildiğini yerinde izleyen Kaymakam İhsan Ayrancı  başta Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok olmak üzere bu yolun Çaykara İlçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti./resimler/2018-5/23/1129209180816.jpgÇaykara İlçemizde Yayla Kültürünün çok önemli bir yere sahip olduğunu ve de Multat Yaylamızın İlçemizin en güzel yaylalarından bir tanesi olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Çaykara Kaymakamlığı olarak Çaykara Belediyesi ile İŞ Birliği içerisinde Çaykara İlçemizin her tarafına en iyi hizmeti sunarak insanlarımızın rahat etmesini sağlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

GİZLİ BİR TURİZM CENNETİ-MULTAT YAYLASI

Çaykara İlçemizin en güzel yaylalarından bir tanesi Multat Yaylası.Yoldon biraz uzak kalması ve de şimdiye kadar ulaşımın çetin olması sebebi ile ulaşılamayan gizli bir tabiat cenneti adeta Multat Yaylası.

Uzungöl Merkezden Demirkapı yol güzergahı boyunca dere kenarından şarıl şarıl akan berrak tertemiz kar sularının eşliğinde yaklaşık 5 km gidiyorsunuz.

Giderken Yolun sağ tarafında karşınıza bir köprü çıkıyor.İşte o köprü Multat Yaylası yol ayrımı köprüsüdür. Köprüden karşıya geçtikten sonra ağaçların arasında tatlı bir yolculuk başlıyor sizin için.Tatlı tatlı ağaçların arasında muhteşem bir seyir yaparak yavaş yavaş yukarı doğru tırmanmaya başlıyorsunuz.

/resimler/2018-5/23/1232464724060.jpgÖnce derenin o tatlı şırıltısından uzaklaşıyorsunuz.Ama bu defa ırmaklardan akan billiur gibi sular çıkıyor karşınıza.Hepsi buz gibi.Ve de hepsinden içilebilir.

Orman tüm güzelliklerini sunmuştur sizlere.Yukarı doğru tırmanırken onlarca piknik alanı sizlere davetiye çıkarmaktadır.Gel bir bardak çay iç ve dinlen diye.

Yavaş yavaş Orman bitmiştir.Ve de ağaçların içerisinde muhteşem bir  Yayla çıkacaktır karşınıza.Multat Yaylası.

Yeşilin ve çiçeğin her tonunu içerisinde bulabileceğiniz,muhteşem bitki örtüsü ile sizleri büyüleyecek olan bir doğa cenneti ile karşı karşıyasınız artık.

Eski ahşaptan yapılmış Yayla Evleri(Staliya) gözlerinizin pasını silecektir.Kafanızı kaldırıp yukarıya doğru bakacaksınız.Aman Allahım.O da ne?

Çaykara İlçemizin en yüksek yeri olan Karakaya ya da bir diğer İsmi İle Ziyaret Tepesi yukarından sizlere el sallamaktadır.

Kafanızı bir başka tarafa çevireceksiniz.100 metre yukarınızda kar var.

Bir tarafta kar,bir tarafta Karakaya,bir tarafta yeşilin her tonunu bulabileceğiniz muhteşem bir doğa güzelliği ve de bir tarafta ise Birbirinden güzel çiçekler.

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´e sadece 20 km mesefede Multat Yaylası.Ve De Çaykara Belediyesi Vatandaş iş Birliği ile gerçekleştirilecek olan bu yol genişletme çalışlmalarının ardından Uzungöl için yeni bir alternatif Turizm Merkezi doğacak gibi görüğnüyor.

Atrık Demirkapı yoluna doğru çıkan Minibüsler Multat Yaylası Yol ayrımına geldiklerinde iki defa düşünmek zorunda kalacaklar.Hangi tarafa gidelim.Yedi Göller btarafına mı yoksa Multat Yaylası tarafına mı?

İkisi de bizim.Yedi Göller  de Multat Yaylası da.Ve de ikisi de Muhteşem ve de bozulmamış Doğal Güzelliği ile Uzungöl´e Işık saçmaya devam ediyor.

Çok değil belki de bundan 10 sene sonra Multat Yaylası Çaykara İlçemizin en önemli Turizm Merkezlerinden bir tanesi olacak

Teşekkürler Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı.Teşekkürler? Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok.Ve de Hayırsever İş Adamlarımız?Sizlere de teşekkür ederiz.

Çaykara İlçemizin gizli bir Doğa Cenneti,ni insanlarımızın beğenisine sunduğunuz için?

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Multat Yolu Genişliyor

İlginizi Çekebilir