Mustafa Arslan´ın Resim Sergisi

Mustafa Arslan´ın Resim Sergisi

Trabzon´da serbest meslek sahibi, inşaat sektörü çalışanı Çaykaralı Mustafa Arslan´ın sanat tutkusu resme dönüştü. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Galeri salonunda ilk kişisel sergisi sanat severlerle buluşuyor.

Çaykara-Taşlıgedik Mahallesinden olup Trabzon´da ikamet eden inşaat sektörü emekçisi Mustafa Arslan´ın Sanat tutkusu ilkokul yıllarında okulda çizdiği resimlerle başlamış. Daha sonra hayatın sorumluluğu, evlilik ve çocuk sahibi olduktan sonra resim yapma sevgisi fırsat buldukça hobi olarak devam etmiştir. Aradan yıllar geçtikten sonra içindeki resim tutkusunu hiç kaybetmeyen sanatçı resimle olan tutkusunu daha fazla eser üretmek fırsatı bulmuştur. İlkokul çağlarında içindeki resim yapma hayallerini gerçekleştirmek ve ürettiği eserleri artık sanatseverlerle paylaşmanın zamanı geldiğini görüp daha fazla eser üretmek için çalıştı. Bu süre zarfında Brinci Kişisel Resim Sergisini açmaya karar vermiştir.

/resimler/2019-1/14/1059562597815.jpg

Daha önce hiçbir eğitim almadığını ifade eden Mustafa Arslan, Resim tutkusu küçüklükten beri içimde hep olan duygu olmuştu. Ama zaman içerisinde hayatın sorumlulukları, aile reisi olmanın yükü derken bu ayırdığım zaman çok az olmuştur.

Mustafa Arslan Kimdir;1970 yılında Çaykara ilçesi Taşlıgedik Mahallesinde doğdu. İlkokulu Taşlıgedik İlkokulunda,ortaokulu Çambaşı orta okulunda ve Liseyi de Çaykara İnönü Lisende okudu.1987 yılında Liseyi bitirip erken hayata inşaat sektöründe başladı.Gurbet,evlilik,çocuk derken bu güne kadar hobi olarak resim çizdi. Artık resme ayıracak zamanı olduğunu ve bunu fırsata çevirmek üzere resim aşkını sanata çevirmenin huzurunu yaşamaktadır.

/resimler/2019-1/14/1100293235368.jpg

?´Şimdi 1 yıldır  gereken zamanı resme ayırma imkanı buldum,evde,köyde,yaylada fırsat buldukça resme zaman ayırdım,çalışmalarım genelde Doğa temalıdır. Ana tema olarak yaşadığımız yöreyi baz aldım. Daha çok yöremiz insanı teması çalışıyorum. Yaşadığımız yerlerin renkleri, doğası ve insanını, çevreyi konu alarak resimlerimi yapmaya çalışıyorum. Resimlerimi çizerken kendi tarzımla yansıtmaya çalışıyorum. Resim yapmanın sonu yoktur. Her resim yaptığımda kendimi daha da geliştirerek daha çok ilerliyorum. Bu resim aşkı içimde olduktan sonra içimdeki duyguları resme yansıtmaya devam edeceğim ?dedi.

 /resimler/2019-1/14/1125242315297.jpg

Resim Sergisi 18 Ocak 2019 Tarihinde saat 17 30 da Trabzon İl Kültür Turizm Müdürlüğü Galeri Salonunda açılış töreni ile başlayacak 30 ocağa kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacaktır.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Mustafa Arslan Resim Sergisi

İlginizi Çekebilir