Mustafa Kemal Atatürk´ü Saygı ile Anıyoruz

Mustafa Kemal Atatürk´ü Saygı ile Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü, aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz...

10 Kasım 1938 günü ebedi âleme uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu,  bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü 78. ölüm yıldönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız. 

İçinde bulunulan imkânsızlık ve yokluklar nedeniyle bağımsızlık umutlarının azalmakta olduğu bir dönemde, tarihinde asla esaret altına alınamamış Milletimize olan inancını kaybetmeyerek birbirine kenetlenmesini ve ayağa kalkmasını sağlayan Atatürk, Milletimizin Kurtuluş Savaşı gibi tarihte eşine az rastlanır bir zafere ulaşmasına öncülük etmiştir. 

O "Egemenlik kayıtsız ve şartsız Milletindir" derken, Cumhuriyeti Türk Gençliğine emanet ederken Milletinin azmine, cesaretine, inancına ve kararlılığına güvenmiştir. Türk Milleti de o eşsiz insanı unutmadığını ilke ve inkılâplarına bağlılık göstererek, dün Milli Mücadele´de ortaya koyduğu ruhla bugün yıkıcı, bölücü, unsurlar karşısında Cumhuriyet´e ve Milli İrade ?ye sahip çıkarak tüm dünyaya ilan etmiştir. 

Dolayısıyla Atatürk´ü anmanın ilkeleriyle aydınlattığı yolda kararlılıkla yürümekle, kurduğu Cumhuriyete, ilke ve inkılâplarına, tam bağımsızlığa, Milli sınırlarımız içerisinde bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkmakla mümkün olduğu asla unutulmamalıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aziz hatırasını saygı ile yâd ediyor, O´na, Kahraman Silah Arkadaşlarına, Aziz Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun.

www.caykaragundem.com

 

 

 

 

 

 

 



İlginizi Çekebilir