Mustafa Kemal Atatürk Dernekpazarı’nda anıldı

Mustafa Kemal Atatürk Dernekpazarı’nda anıldı

83.Ölüm yıldönümünde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Dernekpazarı ilçesinde anıldı

Son zamanlarda Atatürk e yapılan saldırılar ve unutturma çalışmalarına rağmen değerinin bir kat daha artmakta olduğu anma törenlerindeki ilgi ve etkinliklerden anlaşılmaktadır.

Şiddetli yağmur altında Hasan Cansız Kom ÇPAL bahçesinde Atatürk anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımızın yarıya indirilmesinden sonra Okulun toplantı salonunda da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam edildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma İngilizce öğretmeni Onur Alemdağ tarafından yapıldı. 11 A sınıfı öğrencisi Hayrunnisa Macit, Halim Yağcıoğlu’ nun “Atatürk’ten Son Mektup” adlı Fahri Düzenli şirini seslendirdi. Öğretmenler, Deniz Gökdeniz ve Memnune Bayram’ın yönetimindeki öğrenciler “Karanlıktan Aydınlığa” adlı oratoryoyu sahnelediler.

10 Kasım Atatürk konulu kompozisyon yarışmasında birinci seçilen öğrenci Safa Kurukaya kompozisyonunu okudu. Hasan Cansız Kom ÇPAL si müzik öğretmeni Ersin Yeşilyurt yönetiminde Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni Bahar Alemdağ la, Emniyet teşkilatımızda komiser yardımcısı Ümit Tok un sundukları bir birbirinden güzel solo türküleri ile salondakilere hoş bir vakit geçirttiler.

Kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Hatice Güney in ödülü, İlçe Emniyet Amiri, Göktay Öksüz, ikinci olan Hayrünnisa Macit in ödülü Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık ve birinci olan Safa Kurukaya’ya da ödülünü Kaymakam Anıl Adıgüzel verdikten sonra anma töreni tamamlandı.

Atatürk fotoğraflarından oluşturulan Sergi gezilerek, Emeği geçenler Lise Müdürü Harun Hamzaçebi nezdinde tebrik edildi.

Haber: Fahri DÜZENLİ



İlginizi Çekebilir