Güçlü Bir Türkiye İçin Mesleki Eğitim Şart

Güçlü Bir Türkiye İçin Mesleki Eğitim Şart

Çaykara Kaymakamlığı,Çaykara Belediyesi Ve de Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Ortak Organizasyonunda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş Yönetiminde Güçlü Bir Türkiye İçin Mesleki Eğitim Şart Etkinlikleri Gerçekleştiriliyor

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE  İÇİN MESLEKİ EĞİTİM ŞART

Çaykara Kaymakamlığı,Çaykara Belediyesi ve Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Koordinasyonunda Çaykara İlçemizde Mesleki Eğitimin Tanıtılması,Mesleki Eğitimde Yönlendirme ve Rehberlik Çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Erdoğan Karakaş´ın Organizatörlüğünde ?Güçlü Bir Türkiye İçin Mesleki Eğitim Şart? etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

/resimler/2017-6/21/1121538994227.jpg

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞME

?Güçlü Bir Türkiye İçin Mesleki Eğitim Şart? çalışması kapsamında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş tarafından Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali ziyaret edildi ve de etkinlik hakkında bilgi verildi.

KAYMAKAM AYRANCI-MESLEKİ EĞİTİM ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Mesleki Eğitimin Ülkemiz için çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı Sayın İhsan Ayrancı Toplumsal Hayatın her alanında ihtiyaç duyulan her meslek grubunda kalifiye eleman yetiştirilmesinin gerektiğini ifade ettiler.

Bu Yüzden Öğretmenlerimize ve de okul Yöneticilerimize önemli görevler düştüğünü ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı okullarımızda gerçekleştirilen veli toplantılarında öğretmenlerimizin Mesleki Eğitim Konusunda velilerimizi eğitmesi gerektiğini ve de velilerimizin bu konuda duyarlı davranmalarının sağlanması gerektiğini ifade ettiler.

Okullarımızda Halkımızın desteği ve de İş Sektörlerinin de talepleri dikkate alınarak öğrencilerimizin Mesleki Eğitimin gerektirdiği bilgi ve becerileri uygulamalı olarak kazandırmanın önemini vurgulayan Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı ancak bu şekilde toplumda insanların mutlu ve de yaptıkları işten keyif alan bireyler olarak toplumun bir parçası olabileceklerini sözlerine ekledi.

ORGANİZASYON KOMİTESİ

Şube Müdürümüz Sayın Erdoğan Karakaş Başkanlığında Çaykara İlçemizde bulunan Ortaokul ve Lise müdürleri,Çaykara Belediyesi Fen İşleri Müdürü Zeki Baltacı İlçe Mehmet İrfan Durgun Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Tanrıkulu,Çaykara Esnaf Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri İbrahim Aslanoğlu´nun katılımları ile Organizasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

BAŞKAN TOK-ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNE GÖRE YÖNLENDİRİLMELİ

Çağdaş Eğitim Anlayışında Öğrencilerimizin Öğretmenlerimiz tarafından yeteneklerine göre yönlendirilmeleri gerektiğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Sayın  Hanefi Tok  bu konuda öğretmenlerimizin çocuklarımızın yeteneklerini keşfedip ortaya çıkarmada bir sanatkar gibi hassas davranmaları gerektiğini ifade etti.

/resimler/2017-6/21/1122258838581.jpg

Kendi İlgi alanında başarılı olan öğrencilerimizin Mesleki Eğitim Okullarımızdan mezun olduktan sonra hem ekonomik olarak hem de Mesleki Doyum açısından çok daha mutlu olacaklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Sayın Hanefi Tok  bu şekilde çocuklarımızın hem kendi işlerini kurabileceklerini hem de Kamu ve Özel Sektörde çalışarak üretime katkı sağlayabileceklerini, sözlerine ekledi.

ÇAMURALİ-BAŞARILI BİR  MESLEK MUTLU BİR İNSAN

Öğrencilerimizin başarılı bir meslek ve de mutlu bir insan olarak yetişebilmeleri için uğraş verdiklerini ifade eden Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali  ekonomiye vasıflı bir eleman yetiştirebilmenin son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

/resimler/2017-6/21/1123054933122.jpg

Dünyadaki Değişim ve de Teknolojik gelişmelerin Mesleki ve Teknik Eğitimin önemini her gün biraz daha artırdığını ifade eden Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali İlçemizde de bu alanda yetenekli olan öğrencilerimizin iyi bir rehberlik ile Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarına yönlendirilmeye çalışıldığını sözlerine ekledi.

KARAKAŞ-ÇAĞDAŞ ÜLKELERDE MESLEKİ EĞİTİM ÇOK FARKLI

Avrupa´da yapılan bir Araştırmada Öğrenci Velilerine Temel Eğitimini tamamlamış olan bir çocuğun Genel Eğitim alanında mı yoksa Mesleki Eğitim alanında mı eğitimine devam etmesi gerektiği sorusunun sorulduğunu ifade eden Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Erdoğan Karakaş öğrenci velilerinin yüzde yetmişinden fazlasının Mesleki Eğitim tercihinde bulunduğunu bu durumun Gelişmiş Toplumlarda Mesleki Eğitime verilen önemi en güzel şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

/resimler/2017-6/21/1123411183878.jpg

Mesleki  Eğitim konusunda Ülkemizde gerçekleştirilen çalışmaların yeterli olmadığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş Ülkemizdee öğrencilerimizin zorunlu Eğitimin ardından Mesleki İlgi alanlarına göre ilgi duydukları okjullara yönlendirilmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Mesleki ve Teknik Eğitim alanında gerçekleştirilen değişikliklerin Kamu Oyu İle paylaşılması ve de farkındalık oluşturulması gerektiğini ifade eden Şube Müdürü Erdoğan Karakaş Çaykara İlçemizde Mesleki Tanıtım ile ilgili çeşitli çalışmaların gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

NELER YAPILDI?

Çaykara Kaymakamlığı,Çaykara Belediyesi ve İlçe Milli Eğiti,m Müdürlüğünün Ortak Organizasyonu ile  oluşturulan çalışmalarda gerçekleştirilen etkinlikler:

1-İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş Yönetiminde  Mesleki Ve Teknik Eğitim Okulu Yönetim Kurulu Üyeleri Çaykara Belediyesi Fen İşleri Müdürü Zeki Baltacı,İlçe Doktor Mehmet İrfan Durgun Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Tanrıkulu,Çaykara Esnaf Sanatkarlar Odası  Genel Sekreteri İbrahim Ethem Aslanoğlu,Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Arif Sami Özkurt,Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cemil Korkmaz,Çaykara İlçemizde Görev yapan Ortaokul Müdürleri ile İlçemizde Görev Yapan Rehber Öğretmenlerin katılımları ile  bir katılım  toplantısı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıda Mesleki ve Teknik Eğitimin önemi, Türkiyedeki İl ve İlçelerdeki yeri ve önemi hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Mesleki ve Teknik Eğitim alanında yapılan değişiklik ile ilgili yönerge okundu.Gerçekleştirilecek çalışmalar sıralandı.

Bilgi çağında güzel bir Türkiye için İş Piyasasına girenlerin Mesleki Eğitimi almaları gerektiğinden Çaykara İlçemizde üzerimize düşen görevi yerine getirmenin ve de öğrencilerimizin tanıtımlarının önemi ifade edildi.

2-Çaykara Belediyesinin Koordinasyonunda İlçe Merkezine Mesleki Ve Teknik Eğitim Konusunda Çaykara Halkımızı bilgilendirmek amacı ile dev bir afiş  asıldı.

3-Diğer materyaller İlçemizde bulunan okullarımıza dağıtıldı.Özellikle Broşürler İlçemizde Öğrenim gören 8. Sınıf Öğrencilerimize tanıtım eşliğinde dağıtıldı.

4-Öğretmenlerimiz aracılığı ile velilere ulaşılması sağlandı ve de velilerimizin de projeden haberdar olmaları sağlandı.

5-İlçemizdeki 8. Sınıf Öğrencilerimize ve de velilerimize Mesleki ve Teknik Eğitim aşamasında gerekli bilgilendirme ve de Rehberlik çalışması gerçekleştirildi.



İlginizi Çekebilir